• inandırıcı bir nedene dayandırılmak için çaba sarfedilmesi bile takdire şayandır. zira 1 lira var mı otobüs param yok yeaaa diyenlerin yanından dudağım seğirerek uzaklaşıyorum artık.
  • (bkz: sinyalci)
  • çok uzun olmayan mesafeleri belki zayıflarım diye yürüyorum.* bir ayda üç beş kere çıkıp yol parası istiyorlar. gel diyorum basayım kartı bin tramvaya olmaz diyor. ne yapayım lan başka sırtımda mı taşıyayım işine gelirse deyip geçiyorum.

    işyerinde kürek mahkumu gibi çalıştığım bir günden sonra dolmuşlara doğru gidiyordum. teyzenin teki geçti önüme oğlum tüp alamıyorum dedi. dedim üzüldüm haline cepteki bozuklukları çıkardım verdim. tüp önemli aga zamlar aynı seyirde giderse herkes aynı duruma düşebilir. neyse dolmuş durağına geldim. dolmuşa binerken prensibimdir hemen parayı uzatıp arka tarafa geçmek. arkada yer yoksa binmem. şurdan iki kişi alsana, benim paranın üstü gelmedi, bir öğrenci iki kişiyiz, çocuğu kucakta götürüyorum, üniformalı öğrenciyim banane lan nerden bileceğim ben fiyat tarifesini iki adımlık yolda insana muavin muhasebesi yaptırıyorsunuz. neyse sakinim. elimi cebime attım param yok teyzeye bozuklukları çıkarırken arada kaynayıp yere düşmüş. bukart sıfırda zaten içinde olsa katil dolmuşlarla hiç muhatap olmam. hemen bankamatiğe gittim, günde üç kere arayıp kredi teklif eden tacizci banka kartıma nakit para vermeyi reddetti. söve söve eve kadar yürüyerek geldim. bir daha karma felsefesinden bahsedene ciddi laflar hazırladım yolda.

    çok mu paralı birine benziyorum da hep benden para istiyorlar? ya da robot resmim mi var ellerinde insan selinin aktığı kaldırımda beni durdurup para istiyorlar? iste gene sorun değil ihtiyacın olduğunu hissettiğimde ben yine vermeğe çalışırım. * * *
  • bunlar insan değil, bildiğin asalaktır ve hatta para'zittir !

    büyük çoğunluğu sapasağlam, bildiğin sağlıklı insanlardır.
    sinsice yanaşırlar ve boktan bahanelerle cebindeki paradan, senin parandan, alınterinle kazandığın parandan pay almak isterler.

    geçmiş zaman eşkiyalarından tek farkı silah ve zor kullanmamalarıdır. psikolojik olarak zor kullanıyor sayılabilirler.
    modern zaman gaspçılarıdır.

    ulan amk çocuu, biz parayı havadan kazanmıyoruz, babamızdan dedemizden miras da kalmadı...kazanana kadar beynimiz ve ebemiz feleğini şaşırıyor ipne !
    paramızı kazanırken bizimle birlikte ter mi döktün gereksiz yaratık ! zararlı organizma !

    bi ziktirin gidin !
  • eskişehirde doktorlar caddesinin sonlarına doğru kanatlının oralarda bolca bulunan modern dilenciler.
    yavşak bir ağızla ''dostum! bakarmısın 50 kuruşun varmı?'' der çıkarlar.
  • gerçek hayatta veriyim bari yazık lan derim ama düşününce "paran yok ne gezion amk otur evinde ders çalış en basitinden" demek lazım.
  • bi ara boyle olmanin moda olmuslugu da olmustu. neden nasil bilmiyorum tabi ama, kadikoyde siyah giyinmis tek gozu sacla ortulu bilimum kiz ve erkekler gelip "1 lira var mi?" diye soruyorlardi. ihtiyactan da degil de iste.. bilemiyorum. cok afedersiniz mna koyiim oyle insanin.
  • ankara'da bahceli civarinda sik karsilasirdim zamaninda.adam yaz gunu ustunde kazak kollar sivali elinde elektrikli testere (abartmiyorum) "kardes bakar misin is icin geldim bulamadim eve gitcem bir liran var mi " derlerdi.ama bildigin izbandut , elde de testere tirsma da gorelim.ogrenciyim ben de yuruyorum deyip kacardin ama ya bahcelinin yasli tiki teyzeleri , onlar korkudan bes on ne varsa verirlerdi.
  • ulan bide bu taksim beşiktaş çevrelerinde takılan greenpeace'çiler var nedense onlara da çok kıl oluyorum insanı zorla durduruyolar ve para istiyolar.
    her ne kadar çevre için yapıyo olsalar da onları iyi giyimli dilenciler gibi görüyorum
  • evsiz oraninin abd'de en yuksek oldugu sehirlerden birinde yasiyorum. (bkz: seattle)

    kose basi ot icmek icin para isteyen ve bunu da saklamayan evsizlerle dolu. ilk geldigimde ona ver buna ver 2 adim atamiyordum sokaklarda. dun baktim para da yok yanimda. hemen aklima gelen ilk seyi yaptim. sonuctan memnunum.

    yurtdisindakiler icin - turistmis gibi davranip agir bir rus aksaniyla 'sorry, no english!' dediginizde ilismeyecek insanlardir. sonucta vakit nakit adam sizinle niye vakit harcasin. daha ot icicek. parteeeyyy.
hesabın var mı? giriş yap