• yunanistan ege ve akdeniz kıyılarından 2 km öteye çıkamazsın diyor. atatürk bile buna şerh koyup kabul edilemez demiş. ne yapalım yani tehdite boyun eğip yunanistanın isteklerini kabul mu edelim? bugün denizini ver, yarın kıbrısı, sonra güneydoğuyu.

    ondan sonra atam izindeyiz. nah izindesin. siz olsanız o gün "mermi yoksa süngü tak" emrini duyunca topuklarınız kıçınıza vururdu.

    edit: atatürk bile şerh koydu ifadesinde "bile" kelimesi doğru bir ifade olmadı. keza yunan adaları ve selaniği içine alan, misaki milli sınırlarını çizen ve ölmeden bunu yapmak istediğini belirten bizzat kendisidir.
  • ulen yunan kimdir bre denyolar? adamlarda bizimle savaşacak göt mü var? kıbrıs'a direkt daldık ya bi bok yapamadılar. şimdi mi yapacaklar? ne yunan korkunuz varmış be arkadaş!
  • ülkemizi birinci dünya savaşındaki gibi bir avuç anadolu toprağına gömmek orada da çeşitli sindirmelerle yok etmek isteyenlerin, şimdi aynını denizlerde yapmasına çanak tutan hainleri gördüğümüz başlık olmuştur. adamların eline fırsat geçse orta asyaya kadar kovalayacaklar bizi, burda gelmiş yok ülke ikiye bölünürmüş, kıbrıs harekatında da böyleydi ne işi vardı türkiye'nin yahut kosovada yahut libyada, mesele türk yurdunun kapana kısılması ve yok edilmesi meselesidir, bu topraklar mehmetçikler, nene hatunlar, mustafa kemaller, fatihlerin memleketidir ve türk devleti ilelebet payidar kalacaktır.
  • arkadaşlar bi google‘a şey yazsanıza, nato.
    (bkz: google)
    (bkz: internet)
    (bkz: nato)

    he evet, tabii ki bu yüzde yüz savaş çıkmayacağı anlamına gelmiyor ama çıkarsa bedeli yunanistan için de çok ağır olur. zaten öyle bir durumda, bu sadece yunanistan ve türkiye dalaşmasıyla sınırlı kalmaz. akdeniz ve doğu avrupa’da kartlar yeniden dağıtılır. o yüzden o işler o raddeye gelmez. getirmezler. boş yere anksiyete krizlerine girmeye gerek yok.

    yunanistan aşırı kaşınıyor, türkiye’den bir tokat yemezse rahatlamayacak. biraz ülkenizi desteklemeyi öğrenin.
  • pearl harbor tarzı mı? herşey mümkün neden olmasın. ama sonrasında çok büyük bedel ödeyeceklerini hesap ederler herhalde.
  • biliyorsunuz bizim ülkede düşman hiç bitmez.bu ara pkk muhabbeti bitti.şimdi bu yunan'lar kendi kendilerine atarlanıyorlar.ama bunlardan bir yol olmaz.
    zamanında paşamız gerekeni yapmıştır.bir 100 yıl daha götleri yemez bu topraklara adım atmaya.
  • vay be bu adam emekli paşa öyle mi? orduyu da bunlar böyle yönettiyse vah ki ne vah... bu kafayla iyi korgeneral olabilmiş. insan gerçekten hayret ediyor.
  • akıllara küçücük ısrail'in koskoca mısır ordusunu darma duman yaptığı, mısır'ın yenilgiyi kabul ettiği, diktatör nasır'ın bu hezimet sonrasında canlı yayında gözyaşları içinde istifa ettiği altı gün savaşı'nı getiren iddia. tarihi bilmezseniz her şeyi tekrar tekrar yaşayarak öğrenirsiniz.

    " israil ile arap komşuları mısır, ürdün ve suriye arasında başlayan ve 6 gün süren savaşa verilen addır. arap ittifakı'na ırak, suudi arabistan, sudan, tunus, fas ve cezayir de asker ve silah yardımıyla katılmışlardır.

    israil'in kesin üstünlüğü ile bitmiştir. bu savaştaki önemli olaylardan biri de savaşı gözlemlemek üzere gönderilen uss liberty adlı bir amerikan gemisinin israil tarafından saldırıya uğramasıdır. şimdiki birçok sorunun temelini oluşturur. savaşın sonunda mısır'dan sina yarımadası'nı, suriye'den golan tepeleri'ni ve filistin'in gazze şeridi ile batı şeria topraklarını alan israil topraklarını dört katına çıkarmıştır. savaş sonrasında sina yarımadası'ndan mısır lehine çekilen israil ilerleyen dönemlerde diğer toprakları ilhak ettiğini açıklamıştır. bu kararları tanınmadığı gibi, israil'in bm kararlarını da uygulamaması sonraki dönemde bölgede birçok sorunun kaynağını oluşturmuştur. savaş sonrasında toplanan bm güvenlik konseyi'nde türkiye arabulucu olarak davet edilmiş ve konseyde israil'i destekleyen bir tutum sergilemiştir. ayrıca türkiye, fas'ta toplanan islam konferansı örgütü'nde alınan israil ile diplomatik ilişkilerin kesilmesi kararını veto etmiştir."

    (bkz: altı gün savaşı)

    akla gelen bir diğer hadise için: (bkz: pearl harbor)
  • başlığı açanın yorumlarına bakınca beynimden vurulmuşa döndüm. hangi beyinden bu tip düşünceler çıkabilir anlamak güç.
    -"türkiye doğu akdenizde doğal gaz arayacağım diye haksız duruma düştü, deveyi yardan uçuran bir tutam ottur, venezuela ve iran'ın da gazı var ama bitikler"
    öncelikle uluslararası hukuk bilmiyorsan susacaksın, ben kalkıp elektrik mühendisliği alanında teknik konularda konuşmuyorsam sen de bilmediğin alanda konuşmayacaksın. neden? bu teknik bir konu, tv'den, ekşiden öğrendiklerinle olmaz. yunanistan kara suları ve kıta sahanlığı konusunda saçma sapan bir biz ada devletiyiz, tüm adalarımızın kendine ait kıta sahanlığı vardır, biz meis adasından itibaren kıta sahanlığımızı başlatırız gibi cahilceyi geçtim gülünç bir iddia peşindedir. bu durumda yunanistan'ın ağlaması boş.ancak yunanistan'ın bu iddiasının saçma sapan olmasına rağmen ona destek verenlerin çok olması ürkütücü ve düşündürücüdür. türkiye'nin acilen müttefik kazanması şarttır.
    -"bu döviz kuru ile gaz bulsan nolur bulmasan nolur"
    tam aksine bu döviz kurunu dizginleyebilecek yegane şey olur, ülkeye döviz girdisi daha çok artacaktır.türkiye'nin en büyük cari açığı enerji bazlıdır.
    -" mısır ve israil gibi köklü dost ülkeler"
    mısır ile hüsnü mübarek döneminde ilişkilerimiz pek iyi değildi, olumlu değildi ancak bugünkü kadar da sert değildi. israil ile ilişkilerimiz eskiye nazaran çok daha kötü. mısır ile ilişkilerin düzelmesi zor gibi görünüyor, ancak israil konusunda devletin bir adım atması gerekiyor diye düşünüyorum. elbette netenyahu'nun dış politikası da bunda önemli ancak yine de son dönemde israil türkiye ile görüşmeye ve uzlaşmaya yeşil ışık yaktığı söyleniyor bu durumun değerlendirilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. israil ile ilişkiler düzelirse mısır kendiliğinden müzakere masasına oturacaktır.
    -"kktc bile oluşan gerilimden rahatsız"
    eğer kktc'den kasıt mustafa akıncı ise ciddiye almaya değmez, şunu bilelim ki kktc bir uydu devlettir, kendine ait ordusu polis gücü olmayan bir devlet. elbette oranın halkı ambargo yüzünden güneye göre çok daha fakir ve cehaletleri gereği güney kıbrıs'a bağlanırsak ab'ye gireriz rahat ederiz diye düşünüyorlar, ancak sonrasında oluşabilecekleri düşünmüyorlar.
    gelelim erdoğan karakuş'un açıklamalarına, aslında çok önemli bir vurgu yapıyor düşmanı küçümsemeyin, sizi alt edebilecek potansiyelleri var diyor; bu gayet mantıklı bir açıklama bu ortamda unutmamamız gereken şey yunanistan'ın daha fazla destek aldığı ve bu şekilde bizi durdurabileceği hatta imha edebileceğidir. nitekim fransa yunanistan'ın yanında olduğunu bildirdi, fransa ile ortaklaşa bir baskın bizi çok zor duruma sokabilir, hatta bir anda yenildiğimiz bir savaşın içine bile girebiliriz. bu durumdan kaçınmanın yegane yolu müttefik elde etmektir. türkiye abd'yi fransa'yı rusya ile ortaklaşa libya'da hareket ediyor diye şikayet etti ancak büyük bir olay olmadı maalesef. görünen o ki abd'den umduğumuz dağlara karlar yağdı, bu süreçte rusya ve fransa ile libya'daki çıkarlar ters düştüğü için anlaşmamız zor, yine bae ve mısır ile de imkansız. ancak israil şu aşamada her ne kadar bu ülkeler ile ters düşmüyor birlikte hareket ediyorsa da kanımca bu durum değişebilir, şu an için italya ile birlikte hareket ediyoruz libya'da, buna kanımca ingiltere ve almanya da dahil edilebilir, özellikle almanya rus gazından kurtulmanın yollarını arıyor keza abd ve almanya türkiye'nin doğu akdeniz faaliyetlerini eleştirirken yunanistan'ın gaz bulması halinde ab'nin rusya enerjisinden kurtulacağını bu yüzden türkiye'nin buna müdahale etmemesi gerektiğini söylemişlerdi. türk diplomasisi maalesef bu konuda halen etkisiz kaldı, umarım ilerleyen vakitlerde bu durum lehimize değişir.yani böyle bir gazı türkiye bulursa ab ile gerekli enerji anlaşmalarını yapacağını ve önceliğini ab'ye vereceğini taahhüt edebilir vs.
  • birileri 17 agustos u bos gecmek istemiyor gibi .
hesabın var mı? giriş yap