*

  • genellikle çok pahalıya patlıyan eylem
  • özellikle bayanlar için bir servete mal olabilir. türkiye'de fön çektirmek diye bir eylem olduğundan berberler sürümden kazanabilmekteler. ayrıca emek ucuzdur ülkemizde ve maliyetler de düşüktür haliyle. ancak yurtdışında, (avrupayı kastederek yazıyorum) insanlar 2 günde 1 fön çektirmeye gitmez, berberler saç keser, boya yapar ve bunları oldukça pahalıya yaparlar. gelişmiş ülkelerde en pahalı şey emek çünkü.
  • kesinlikle turkiye'de berbere gitmek eyleminden daha basarili sonuclar alabileceginiz bir eylem. karsinizdaki kisi ile ayni dile konusamasaniz bile, ayni dili konustugunuz turk berberlerden daha iyi derdinizi anliyorlar ve gercekten nasil isterseniz oyle kesiyorlar. eger degisik birsey istiyorsaniz ellerindeki katalogdan, yok kendi klasik tarzinizi istiyorsaniz pasaportunuzdaki resimden referans verebiliyorsunuz. (eger pasaportunda 10 yil evvelki hippi resmin varsa onu bilemem tabii.)
  • berberle futbol muhabbeti yapamayacağınız için zevkli olmayacak olan eylemdir.

    (bkz: nerde okuyosun yeğenim)
  • kestirmek istediğiniz modele sahip saçları olan bir aktörün yada aktrisin fotoğrafını berbere-kuaföre gösterdiğiniz takdirde gayet iyi sonuçlar alınabilecek aktivite.
  • once upon a time ben amerikadayken gitmektir. puhaha.hani formata uyacam ya kurdugum cumleye bak. neyse ben simdi newyorkta bir berbere girdim rastgele. boyle daha yeni gelmisim..ingilizcem bok gibi...zenci kari soyle bir saclarima bakti..sonra tipime bakti..nerelisin dedi..dedim koreliyim..guldu..dedim ben koreli degilim buyukbabam koreli..ahhahah..cute..falan dedi...dedim sikerim cuteunu birak tira$i da i$ine bak..klu klux klana baglama beni..neyse nasil yapayim falan dedi..tam anlamiyom da ama tahmin ediyom..ulan turkce konusan berbere bile ne diyecegimi sasirrim..ulan simdi nasil tarif edecem..kisaca dedim ki..'amerikan yap amerikan!' zenci kari 'sorry!' dedi..dedim 'amerikan tira$i' yap..anlamadi..sonra dedim kes i$te lan!

    entryden hisse; olum, amerikalilar amerikan tira$ini bilmiyorlar, ona gore...
  • 2006 yılında boston'daki dandik bir "brezilyalı kardeşler" mekanında kaş aldırmak için 30 dolar verdiğim günden beri çok zorda kalmadıkça kaçındığım eylem.
    tamam, kadın gerçekten mükemmel bi iş çıkardı ama benim kaşlarım da ferhat güzel kaşı değildi ki neticesinde, bildiğin normal dişi kaşı işte. kasaya yönelirken, "bir insan sırf brazilian wax gibi bir kavramı literatüre sokmuş, kıl, tüy, yün olaylarından anlayan kutlu bir millete mensup diye bi kaç tel kaş almak için 30 dolar istememeli" dedim kendi kendime. "hatta istemiyodur, kesin törtiiin yerine törti demiştir." dedim.. ama suratında yavşak bir gülümsemeyle "yok yok törti, doğru anlamışsın." dedi kardeşlerden kasada duranı. ben bu sefer "bunlar törtiyi kesin 13 sanıyo, başka açıklaması olamaz." diyerek onüç dolar uzattım. kasadaki gülümsemeyi kesip tehditkar bir biçimde "törti dedik ya" dedi önündeki kağıda 30 yazarak. bilmediğim bi mahallenin alakasız bir noktasında anlık bir gazla girmiş olduğum kuaförde bi kaç tel kaş için dayak yeme ihtimalimi de düşünerek yüzümde salak bi ifadeyle "aaa törti oydu di mi, ben de hep öbürüyle karıştırıyorum, eheheh" gibi bişeyler geveleyerek otuz doları ödeyip içimden kendime 30 ayrı küfrederek çıktım.

    geri dönüp baktığımda anlıyorum ki amerika'dan dönüş nedenlerimden biri de 5ytl'ye mükemmel kaş alan güzel türk insanıymış..
  • saç traşınızı yirmili yaşlarda çoğu kişi için güzel denecek bir kız yapabilir. kendisi, nerede oturuyorsun, neler yapıyorsun burada, akşamları nerelere takılıyorsun, kız arkadaşın var mı, buranın kızları nasıl gibi sorularla sizi yakından tanımaya çalışabilir.
hesabın var mı? giriş yap