• 2001 yılında izmir’de milli oldum, alsancak’ta 9 eylül üniversitesi’nin rektörlüğünün karşısındaki sinemada. sinemanın ismini hatırlamıyorum. ses sistemi filmi yaşatmıştı...

    tanım: bir ayrıcalık.

    edit: izmir sinemasıymış. herkese teşekkürler.
  • ben seyrederken önümüzdeki sıradan bilet alan bir çok kişi izleyememişti, çünkü aynı koltuktan fazla bilet satma rezaleti vuku bulmuştu.
  • şu sıralar istanbul'da yaşayanlar için kadıköy sineması bunu yeniden mümkün hale getirmektedir. tabi geceden sabaha zaman ayırmak ve bileti hemen kapmak biraz zor olabilir.

    üçüncü filmi vizyona girdiği hafta sonu sinemada izlemiştik. gollum'un nasıl gollum'a dönüştüğünün gösterildiği ilk sahnede fazlaca korktuğumu, filmin sonunda ise fazlaca duygulandığımı ağlamamak için kendimi sıktığımı hatırlıyorum.
    10 yaş için normal şeylerdi bence :)
  • ilk film dahil izlemiştim. şanslı nesildeniz.

    izmir şan sinemasında izlemiştim hem de ilk filmi. bilen bilir ki devasadır muhteşemdi. ya da çocuk halimle bana devasa gelmişti bilemedim.
  • tüm filmleri perşembe gece yarısını geçtikten sonraki ilk seansında seyretmiştim. bi nevi galada.
  • 14 yaşında ilk sinema deneyimim olmuştu. 3 filmi de sinemada izleyen sanslilardanim.
  • birinci filme okul götürmüştü.

    gandalf'ın fişekleri saldığı sahnede bir irkilince arkadaşlar taşak geçmişti.

    ilkokul 5.
  • 6 arkadaş izlemiştik. biletleri alacak olan arkadaş sabah okula gelip de biletleri elimize tutuşturduğunda o bileti tutarken yaşadığım heyecanı hala unutamıyorum.

    biletim: (yazılar çok silindiği için iki farklı ışıkta çektim)
    görsel
    görsel

    tom bombadil'in filmde yer almadığını öğrendiğimiz için oldukça sinirliydik. ayrıca filmin kendisine bile alttan alta çok sinirliydik. en ufak bir emanete ihanet sezdiğimiz anda derhal sinema salonunu terk edecek moddaydık ki, bizimle beraber o günlerde pek çok kişinin hisleri de bu yöndeydi. 6 liseli filmi izlemeye gidiyoruz heyecanlıyız ama sinirliyiz de. dışardan baksan bunlar kesin kavgaya gidiyorlar herhalde denilecek bir ifademiz var. içimizden birini dürtsen "tolkien'i ite uğursuza oyuncak yaptırtmayız lan!" diye bağırmanın eşiğindeyiz. film kötü çıkarsa orayı parçalayabilir, ilk uçakla yeni zellandaya uçup film makaralarını peter jackson'ın götüne sokabiliriz. öyle bir paranoya var üzerimizde. öyle bir sahiplenmişlik. fakat içten içe de "tanrım nolur güzel çıksın ama nolur nolur lütfen nolur!" diye de dua ediyoruz.

    lakin ilk başta kabullenmesi biraz zor gelmiş olsa da boromir yediği oklarla yere düşerken ve aragorn'a my king derken hepimiz salya sümür ağlıyorduk. peter jackson'ın nasıl büyük bir imkansızın altından kalktığını yıllar içinde daha iyi fark ettik. bugün izledikçe daha büyük şaşıyorum filmlere. fakat filmin benim gözümde ok aldığı yer son sıcak yuva yani elrond'un evi sahneye girdiğinde gördüklerimden yeterince memnun kaldığım ve arkada çalan müzikle eridiğim an olmuştu. buna karşın moria'da gimli balin'in mezarına miğferini koyarak gözyaşları dökerken tek kelimeyle irkilip yıkılıp kalmıştım ki bunca yılın sonrasında hala o sahneyi ne zaman izlesem aynı hüzünle yerime çakılır kalırım.

    ayrıca, bir demet blind guardian almaz mıyız o güzel günlerin adına gençler: https://www.youtube.com/…s&ab_channel=lorenzocasini

    ek: bu arada yine o günlerde en çok beklenen şey blind guardian'ın en az 1 şarkısının filmde yer almasıydı. ilk film için grup turnede olduğundan ötürü yapılamadı denmişti ve çok üzülmüştük. en azından bizim anladığımız peter jackson'ın da blind guardian gerçeğini bütünüyle es geçmediği, orta dünya ve blind guardian arasındaki büyük aşktan haberdar olduğuydu ve en azından denemeye çalıştığına yönelik haberlerle bile saygımızı kazanmıştı ancak sonraki filmlerde de bu birlikteliğin hiç gerçekleşmemesi bizi üzmüştü.
  • ilk filmi evde izlemiştim lakin iki kule ve kralın dönüşünü sinemada izleyebildim. keşke tekrar sinemalarda gösterilse.
  • sinema tarihim acisindan en doğru secimimdi, üçleme serinin üçünü de sinemada tamamladım, şu dünyada keyifle vakit geçirdiğimiz anlar bu kadar işte, ondan sonra da ülkede işler hic yolunda gitmedi...
hesabın var mı? giriş yap