• birçok etkene bağlı olmakla birlikte verimi %10 ila %33 arasındadır. yani 1 litre zeytinyağı için gerekli zeytin miktarı 3 ila 10 kilogram arasındadır. 3'e 1 veren zeytin altın gibidir, onlara gözünüz gibi bakın, şarkılar söyleyin, sevin okşayın. 10'a 1 vereni ise kökünden kesin, kökünü de sökün. ya başka bir türe yönelip başka meyveler dikin ya da daha iyi cins zeytin dikin.

    not: bizimkiler bu yıl 3,8'e 1 verdi mesela. aynı zeytinler geçen yıl 4,7'e 1 vermişti. yani yıllara göre bile değişiyor verim.
  • kokusunu aromasını aşırı derecede beğendiğim sadece bir yağ olmaktan öte yemeklere lezzet de katan yağdır. zeytinin kendisini de çok severim ama yağı bir başka. benim dikmemden ne olacak demeyin eğer bahçeli bir eviniz var ise mutlaka en az bir tane zeytinağacı dikin. ileride çok faydasını görürsünüz.
  • 3 kişilik ailemizin yıllık zeytinyağı tüketimi yaklaşık 60-70 litre. yani kişi başı yıllık zeytinyağı tüketimimiz 20 küsür kilolarda. ülke ortalamamız ise 1 buçuk kilo ile sınırlı. bu değer yunanistan'da 15 kilo, italya ve ispanya'da 10-12 kilo civarında. velhasıl tek başımıza ülke ortalamasını ciddi oranda arttırıyor, dünyayla yarışıyoruz.

    az önce omuzdan yukarımı zeytinyağıyla yıkadım. parıl parıl oldum. yıllar evvel, ameliyatını** olmadan önce, uzunca bir süre kıçıma sürmüşlüğüm de vardır. biraz araplık var serde.

    ailemizde kolesterol hiç sorun olmadı. kalp damar tıkanıklığı da yok daha ki anne baba yetmişe merdiven dayadığı halde. saçlar da o biçim, yetmişlik babamda dahi açılma pek az, dökülme ise minimum. cilt hastalığımız da yok.

    özetle yiyin için, yiyip içmeyi sevmiyorsanız sürün sürüştürün. öyle aman aman pahalı da değil. yurdunda ve fabrikasında bu aralar litresi 15-16 lira civarında. 3 kişiyseniz yıllık 60 litre fazla fazla yetecektir ki bunun bedeli de yılda toplam en fazla 1000 liradır. diğer yağlara da en azından bunun yarısı kadar ödemiyor muyuz zaten? e 500 lira fazla verin hayatınıza hayat katın.
  • canım aydınlıyım bi sn hemen övmeliyim
  • bir memleket havası alıp bagajı beş litrelik yağ ile doldurma düşüncesi bile hoş.
  • doğalından satan suser veya tanıdığı olan yeşillendirirse almak isterim.
  • bu sene hasadi, kuzey ege bölgesi, kaliteli sızma zeytinyağının kilosu 16-17 tl den gitmektedir. haydi bu rakam istanbul için 20 tl olsun. bu fiyattan daha fazla vermeyin. yok biz butik üretim yapıyoruz o yüzden kg fiyatımız 40 tl diyenlere aldanmayın.

    saygılarımla efendim.
  • aklıma çanakkaleli arkadaştan kendi köylerinde yapılan zeytinyağından bi kaç litre istediğim geldi , ya dedim parası ne ise vereceğim bebeğim hayır niye yani getirmedin bana hala anlamıyorum .
  • kaliteli sızma zeytinyağını 40tlye bulursanız tanker tanker alın dediğim hede.

    o sızma diye 20 tlye satılanlar bir ay beklemiş zeytinden yapılan sıcak sıkımlar. bilmiyorsanız konuşmayın lan.

    bu sene soğuk sıkım sızma zeytinyağları daha piyasaya cıkmadı. olanlarda gecen senenin. neden cıkmadı biliyormusun ? soğuk sıkımların tortusu daha inmedide o yüzden .

    20 tlye motor yağı kalitesinde yağ yiyenler anlamaz ama neyse.

    türkiyede kaliteli zeytinyağı cıkmamasının asıl sebebide bu . müşteri yağın kalitesinden anlamıyor . bir bardağa rafine bir bardağa has soğuk sıkım koysan ayıramaz . ama kalkar fiyatına laf eder . e üreticide ne yapıyor kalitesiiz ama çok ürün almaya calışıyor. onun adıda sıcak sıkım .

    kaynak : bu sene 2günde toplanan zeytinlerden 0,4 asitli taş sıkım zeytinyağı üreten adam.

    not:20tl zeytinyağı için mesaj atmayın bizde yok . 55tlden başlıyor fiyat söyliyim .
  • bu sene 17 tl ye en kral cold press zeytinyağı ege area sında lokal üreticiden rahat temin edilebiliyor.
    çevremde bu işle uğrasan tanıdıklarımdan biliyorum. yıllardır aldığım yağın kalitesinden biliyorum.
    lt si 55 tl ye satmak isteyen anadolu kaplanlarına tavsiyem lt fiyatını 55 usd yapıp yurt dışına satsınlar. hem ülke ekonomisine de fayda olur.
hesabın var mı? giriş yap