• canan karatay sen misin ?
  • ülkemizde ve tüm komşularda yaklaşık 2.000 yıldır tüm mutfak zeytinyağının çevresine inşa edilmiş. insanımız eskiden beri ilk zeytinyağına kıymet vermiş. en efsane yemeklerimizde illa ki zeytinyağı var, çoğunun temelinde, kalanının üstünde/sosunda/yanında/garnitüründe.
    dünyaca bilinen ve lezzeti tescilli zeytinyağlarımız var.(dı)
    soğuk taş baskı sızma zeytinyağında dünyada ilk üçe girmiş bölgelerimiz var.(dı)
    edremit, ayvalık, gemlik'ten taa urfa'ya kadar zeytinyağı üretimi var(dı) kıyı şeridinde. (imara açıldı çoğu)

    ama kişi gelmiş "zeytinyağıyla yemek olmaz, hem zaten kötü kokar. atık olacakken son anda işlenip rivieraya dönmüş çakma zeytinyağı veya zeytin yetişmeyen yerde ikame olsun diye çıkan ayçiçek yağıyla yemek yapmanız lazım." diyor. üstelik buna inanmış, inandırılmış.

    1950'den beri sistematik olarak gözümüze sokulan margarinler, atık yağlar, bitkisel yağ adıyla kakalanan sıvılar zafer kazanmış. tarımın bitirilmesinden de öte, örgütlü cehalet artık galip gelmiş. devasa bir kültürü unutmuşuz, yalanlara kapılıp toprağımızla bağımızı kopartmışız...

    evet şeker kardeşim, haklısın evet. dünyanın her yerinde en kaliteli yağ olarak bilinen zeytinyağıyla sıcak yemek yapılmaz. soğuk da yapılmaz. sadece böyle konsept restoranlarda birazcık salataya dökülür. az ama.
    hatta zeytinlikleri gömdüğümüz gibi komple zeytinyağını da silelim mutfağımızdan. ne işimiz var öyle kokulu mokulu pis şeylerle. mis gibi plastik eritip patlatırız mısırı. hem kokmuyor.

    üzülüyorum, mahvoluyorum. sokakta sıradan vatandaş için dönerciyle çiğ köfteciden başka bir şans kalmamasına şahit oldukça, sana öncülüğünde yıllarca altı oyulan mutfağımızın ve özünden kopartılan milletimizin nasıl nesilden nesle güçsüzleştiğini anlıyorum...
  • zeytinyağının en düşük 180 derecede, ayçiçek yağının ise 107 derecede tütme derecesine ulaştığını bilmeyen cahillerin doluştuğu başlıktır.

    zeytinyağlı patlamış mısır pek de güzel olur, çok da güzel olur.

    iyi zeytinyağının ağır kokusu da olmaz ayrıca. mis gibi kokar.

    beklemiş, çürük zeytinlerden elde edilme zeytinyağı kokar.

    zeytinyağınız kokuyorsa, kötü zeytinyağı kullanıyorsunuz. gidiniz, iyisini bulunuz.

    yapabiliyorsanız, tüm sıcak ve soğuk yemeklerde sıkma zeytin yağı kullanınız. riviera tipi işlem gördüğü için, besin değeri yoktur.

    ayçiçek yağını ise kapınıza bile sürmeyiniz. sağlığın kaybedilmesi, her şeyden pahalı...
  • demedi demeyin.normal yağdan daha lezzetli oluyor. en sevdiğim abur cuburdur kendileri
  • patlamış mısır illa farklı türde bir yağ ile denenecekse bu tereyağı olmalı. ama abartmadan, az koyacaksınız yağı yoksa ağır olur.
  • mısır kabuğu 170 derecede filan patlar ve zeytinyağının en adisi bile o derecelerde yanmaz. illa garantiye alayım diyorsanız sızma zeytinyağı kullanın yâhut bol fenollü, oleik ve linoik asit deposu üzüm çekirdeği yağı kullanın. rafine yağdan uzak durun. sağlıklı patlamış mısır diye bir şey de yok, bu kadar takıyorsanız yemeyiverin.
  • tereyağlı patlamış mısırın yanında çırak olabilecek bir yiyecektir.
    ayrıca cinemaksimumda olsa kova menüsü 99 tl olacaktır.
    edit: (bkz: cinemaximum)
  • daha çıtır ve lezzetli olan patlamış mısır.

    yatırım tavsiyesi, az kuru fesleğen ve kuru domates tozu ile *
  • en iyisi tereyağında patlamış mısırdır diyerek kendisine versus ekledigim mısırdır.
  • az zeytinyağı ve pul biber ile müthiş bir tadı var..denemeyin alışkanlık yapıyor
hesabın var mı? giriş yap