• eğitim sistemimizin imam hatiplere yönelmesi, tubitak gibi eskiden bilimde otorite kabul edilen kurumlara bu imam hatiplilerin doluşması, verilen bursların ve teşviklerin beş para etmez yandaş projelerine harcanması ve dolayısıyla yüksek teknoloji ihracatımızın yükselememesi sebebiyle cepten yiyen hükumetin son icraatı olacaktır.

    akp hükumeti 2002 yılında biriken ötv paralarına çöktü, bu biriken para depremde hasar gören yerlerin yeniden yapılması, yolların ve kamu binalarının onarımı için ödediğimiz vergilerdi.

    buradaki para stokları da azalınca özelleştirmeler başladı, satacak bir şey kalmayana kadar devletin 90 yılda oluşturduğu bütün kurumlar ucuza satıldı.

    hazıra dağ dayanmaz tabi, bireysel emeklilik diye bir sistem çıkarttılar, devlet biriken parana %25 ekleyeceğini söyledi, fakat en az 3 yıl sistemden çıkamazsın, 10 yıldan önce çıkarsan da ceza ödersin. insanımız çok fazla rağbet göstermedi, bu paraları da toplayıp kullandılar, bu para da suyunu çekti.

    para kalmayınca işçinin kıdem tazminatına çökmeye çalıştılar, işçinin çıkarına bir durum yoktu, bütün kıdem tazminatları fona devredilecek ve devlet tarafından kişi emekli olana kadar saklanacaktı (yersen). işverenler baktı ki ne kendi yararına bir durum var, ne işçi yararına bir durum var, herkes tepki gösterdi vazgeçtiler.

    canhıraş bir şekilde şeytanın aklına gelmeyecek yöntemlere giriştiler, pasolig diye bir şey çıkarttılar, insanları bilet almak için sisteme para yüklemeye zorladılar, bu paraları da fonda değerlendirip kullanmaya başladılar. pasolig parası devede kulak tabi.

    1300 lira maaş alan adamdan yaklaşık 600 lira gelir vergisi ve sgk primi alıyorsun, yaptığı her alışverişten %8 ile %18 arasında kdv alıyorsun, telefon faturasından telsiz ücreti, ötv alıyorsun. benzin alıyor, 2 litre parasına bir litre benzin satıp yarısını vergi olarak cukka ediyorsun. araba alıyor, bir araba parası da ötv alıyorsun. adama dedesinden ev kalıyor, %10 unu alıyorsun. yetmiyor binlerce makam araçlarının benzinine, koruma ordusunun maaşlarına para yetişmiyor.

    şimdi son dönemece girdiler, artık her bireyin sırtına daha fazla yük bindirmeleri gerekiyor, saraya daha çok para lazım. çalıp çırpmayan, vergisini her ay ödeyen, alın teriyle çalışan işçinin aylık maaşlarından daha fazla pay almaları gerekiyor, her yıl binlerce devlet memuru yandaşı istihdam edebilmek için daha çok paraya ihtiyaç var. zorunlu bireysel emeklilik yapacaklar ve maaşlardan 100 lira tırtıklayacaklar, sistemden çıkılamayacağı için o para da fonlarda çatır çatır yenecek.

    gidişat kötü, dünya'da yapay organ üretimi başladı, yapay zeka aldı başını gidiyor.
    haftaya ramazan başlıyor, neyin orucu bozup neyin bozmadığını tartışacağız televizyonlarda uzun uzun.
  • tasarrufu teşvik fonunu, konut edindirme fonunu zafer nidalarıyla kaldıranların, deprem vergilerinin tadını alanların, vatandaştan para toplamak için buldukları yeni yöntem...
hesabın var mı? giriş yap