• ziraat emeklilik ile çalıştığımız üniversitenin de bizi sisteme dahil ettiği uygulama. faydası, zararı, gerekliliği, hali hazırda yıllardır bireysel emeklilik sistemi içinde olanlara zorla ikinci bir şirketten de işlem yapılması gibi durumları bir kenara bırakırsak sistemden çıkmak ya da literatür tabiriyle caymak konusunda ziraat emekliliğin kendini aşan bir performans gösterdiğini söylemek lazım.

    15 nisan günü maaşımdan kesilen miktarın hafta içi ilk iş günü olan 17 nisanda ziraat emeklilik hesabına geçmesini takiben cep telefonu uygulamasında sadece iban bilgilerimi girerek yaptığım başvuru sonrası 18 nisan öğlen saatlerinde kesilen bedelin tamamının hesabıma iadesi sağlanmıştır. bu göz alıcı hız, özelde ziraat bankası gibi bir hantal yapıdan ve genelde zorunlu bes yapılanmasından beklentisi "yaza kadar paramızı geri alabilsek bari" olan beni cidden şaşırtmıştır.
  • bundan 20 sene sonra "bana mı sordun sistemde kalırken" denecek şey.

    buna gireceğinize her ay maaşınızdan belli bir yüzdeyi götürün akp ilçe teşkilatına verin daha iyi, hiç olmazsa beklentiniz olmaz hayal kırıklığı yaşamazsınız. hatta belki bu sayede göze girer bir avanta da size verirler seneler seneler boyunca beklemeden yatırımınızın karşılığını almış olursunuz. (yatırım tavsiyesidir)
  • girmesi kolay, çıkması zor olan sistemdir.

    ve sanırım 80 tl'mi de iç ettiler.

    nisan ayı maaşımda para kesilmişti. mayıs ortasına yakın anca internetten sistem aktif oldu, hemen çıkış yaptım. fakat üniversiteden çıkış bildirimler 1 mayısta gittiği için mayıs ayı maaşımdan da kesinti yapıldı. üniversitenin anlaştığı firma "çıkış yapmışsınız, bizimle bir ilişkiniz yok, birşey yapamayız." diyor. bizim personel işleri de "hallolur, ödenir." dedi, geçti. bence nah ödenir.

    hayırlısı.

    iki ay sonra büdüt: ben üstüne düşmedim, kesilen 80 tl de yatırılmadı. şaşırtmadıkları için yetkililere teşekkür ederim.
  • bu sistemde kalan insan kesin beynini aldırmıştır. bu sistemin hiç bir avantajı yoktur. paranızı rehin vereceğinize gram altın alın daha iyi.
  • (bkz: oksimoron)
    hem de on numara beş yıldızlısı.
    bir şey nasıl hem bireysel (yani isteğe bağlı) hem de zorunlu ve topluca olur?
    bizde oluyor.
  • yasal zorbalıktır.
  • gelecek sene nisan ayında (nisan 2018), bu sene çıkmış olanların tekrardan gireceği sistem. kısaca her sene girip çıkacağımız sistem.

    mevzuat nisan diyor.
  • önündeki zorunlu ibaresi ile ülkedeki ileri demokrasiye atıfta bulunulan emeklilik sistemi.
  • sistemden çıkmak için bankayla görüştüğümde ki yaklaşık 6 ay öncesi gibi görüştüğüm kişinin "çıkarsanız belki göze batabilirsiniz malum süreçler" dediği sistem. malum süreçten kasttetiği sanırım ohal. bu ne saçma sapan bir korku politikasıdır.
  • çıkmak için illa kesintinin yapılması gereken sistem. ben başlamadan çıkmak istiyorum demek gibi bir şansınız yok. sigorta şirketleri boku hemen mevzuata atıyor.
    ilk ayki kesintiyi takriben çıkacağım sistem. türkiye'de uzun vadeli bir şey düşünmek çok mantıksız.
hesabın var mı? giriş yap