• aslında başlangıcı daha önceki tarihlere dayanan, fakat sabrımın son noktasına ulaştığım tarihi seçerek başlığını açtığım rezalettir.

    27 ekim 2017 tarihinde media markt'tan internet üzerinden 4200 tl ödeyerek kardeşime hp marka dizüstü bilgisayar satın aldık. ürün, 28 ekim 2017 tarihinde elimize ulaştı. fakat daha iki hafta sonra, 10 kasım akşamı kardeşim bilgisayarı açtığında ekranın karanlık kaldığını fark etti. bilgisayar çalışıyordu, ancak ekran yalnızca beyaz bir windows penceresini belli belirsiz gösterecek kadar çalışıyordu.

    haftasonu hp müşteri hizmetleri ve teknik servisi çalışmadığı için pazartesi gününü bekledik. sonunda teknik servise ulaşabildiğimizdeyse, bilgisayarın ekran florasanlarının arızalı olduğunu öğrendik. hp bize üzerinde açık ve net bir şekilde ürünün iade alınması gerektiğine dair bir doa raporu iletti. media markt müşteri hizmetlerini aradığımızda, ürünü aras kargo aracılığıyla ve 'arvato media markt' koduyla ücretsiz olarak geri gönderebileceğimizi, iade işlemlerinin başlatılabileceği söylendi. yalnızca faturasını ve doa raporunu eklememiz gerektiği ifade edildi.

    ürünün orijinal kutusu elimizde olmadığı için, dikkatli bir şekilde paketleyerek, doa raporu ve faturayı bilgisayarın kapağı ile ekranı arasına yerleştirerek gönderdik. paketin ilk göze batacak yerine de raporun ve faturanın yerini yazdık. paketleme ve kargo şirketine teslim sürecini adım adım fotoğrafladım.

    birkaç gün sonra ürün bize geri döndü. açtığımızda, ilk aşamada ekranı çalıştı ve tamir edildiğini düşünerek sinirlendik. müşteri hizmetlerini aradığımızda, ürünün orijinal kutusunda geri gönderilmemesinden dolayı iadesinin kabul edilmediği söylenildi. fakat doa raporunda "orijinal kutu veya muadilinde, düzgün bir şekilde paketlenmiş olarak" yazıyordu. tüketici hakları derneğini aradığımızda da iade için orijinal kutunun şart olmadığını öğrendik.

    bu arada ürün hala bozuktu tabii, ekran görüntüsü gelip gidiyordu. tekrar media markt müşteri hizmetlerini aradık ve tüketici hakları derneğinden orijinal kutunun zorunlu olmadığını öğrendiğimiz, kanunda da böyle bir ifade olmadığını söyledik. bu sefer telefondaki kişi dalga geçer gibi, doa raporu olmadığı için bilgisayarın geri gönderildiğini söyledi. raporu da gönderdiğimizi, hatta elimde fotoğrafların olduğunu söyledim. doa raporunu mail yoluyla iletmemi söylediler.

    doa raporunu gönderip beklemeye başladık. gönderdikten tam 4 gün sonra arayıp, dalga geçer gibi tekrar raporu mail atmamızı istediler. onu da yaptık, fakat hala cevap yok.

    müşteri hizmetleri ile görüştüğümde raporun ilgili birime yönlendirildiğini, tarafımıza dönüş yapılacağını söylüyorlar. papağan gibi bu cümleyi tekrar etmek dışında hiçbir şekilde yardımcı olmuyorlar. ilgili birime bağlayın dediğimde yalnızca mail yoluyla iletişime geçtiklerini, bağlayamayacaklarını söylüyorlar.

    4200 lira ödediğimiz bilgisayarı 1 aydır kullanamadığımız gibi sürekli vakit ve enerji harcıyoruz bu iş için. ilk fırsatta tüketici mahkemesine başvuracağım, bir daha da bu şirketle hiçbir işim olmayacağı gibi yakınlarıma da buradan uzak durmalarını tavsiye edeceğim. sözlük yazarları ve bu başlığı okuyan herkese de akıl sağlıkları adına aynı şeyi tavsiye ediyorum.
  • hatayı en başta hp alarak yapmışsın. media markt ise üzerine tüyü dikmiş. çok geçmiş olsun. böyle şeyleri ne yazık ki çok hafife alıyoruz, bu tür şirketler ise haliyle önemsemiyor.
  • tam ben yazıyordum. aynı olaylar benim başıma geldi fakat teknosa'da değişen bir şey yok.
    ne mi yaptım hp almanya'ya bir mail.
    sonra buradakiler tutuştu.
    yeni ürün verelim diye.
    bu seferde ben paramı geri istedim.
    3 gün sonra hesabıma ödediğim para geldi.
    tavsiye ederim. çok etkili bir yöntem
  • bu arada bir daha hp almam. kimseye de tavsiye etmem
  • firmaların müşteri hizmetlerinin kalitesi bu gibi olaylarda ortaya çıkıyor. müşteriyi yıldırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. halbuki kendilerine giren çıkan yok, onlar da alıp hp ye geri verecek ürünü. ancak bunu bile beceremiyorlar. aslında beceriyorlar ama uzatmaktan zevk alıyorlar sanki bilemiyorum.
  • başlığı ilk gördüğümde ben de "hala media markt'tan alışveriş yapılır mı?" dedim, sonra oturup düşündüğümde ülke genelinde yaygın hiçbir teknoloji mağazasının güven vermediğini fark ettim. teknosa, bimeks, vatan, gold, media markt... ben aralarında bir tek vatan'da sorun yaşamadım, ki onda da şansım yaver gitmiş anlaşılan. sorunlara "o mağazadan alınır mı yea?" şeklinde bakmayı bırakmak lazım, zira ben hiçbirine güvenmez olduğumu fark ettim.
hesabın var mı? giriş yap