• bir çocuğun, ilerde kimle evleneceğine dair ebeveynleri tarafından başka birilerine söz verilmesinden bahsettiği argümanıyla savunulan insan. evet baya normalmiş adamın söylediği ya, biz kafadan bacaklılar bu kadar modern ve akla yatkın söyleme nasıl tepki göstermişiz allasen
  • ne gelecek başına amk. yazıyoruz çiziyoruz. biz yobazlar gibi maskeleri geçirip adam mı öldürecez, ya da bomba mı patlatıcaz zaten bildiğimiz şeyleri söyledi diye..

    (bkz: bsg)
  • "6 yasindaki cocugu besik kertmesi misali ileride nikahlanmasi icin soz verilebilir manasinda konusuyor" argümanı ile savunulan düşünce.
    sanki o çok normalmiş de, savunulabilir bir şeymiş gibi.

    lokantayı arayıp masa ayırtabilirsin, sinemayı arayıp koltuk ayırtabilirsin, doğuş' u arayıp golf ayırtabilirsin ama 6 yaşındaki çocuğu rezerve edemezsin. bu, bir insanın elinden, gelecekte kiminle evleneceğine karar verme iradesini almak demektir. başka bir ifadeyle, o insanın hayatının içine etmek demektir.

    kadın cinayetlerinden, cinsel şiddetten, fiziksel şiddetten bahsetmiyorum bile. birisinin özgür iradesine nasıl ipotek koyabilirsiniz, bunları söyleyen bir adam hakkında nasıl "hedef gösterildi" diyebilirsiniz?

    örnek mi gösterilmeliydi? bu mudur yani geldiğiniz nokta? yıl olmuş 2015, hala saçma sapan şeyler konuşuyoruz.
  • duyan da zanneder ki; bir grup, çatıda kanaslarla kırmızı noktalı film oynatıyor beyimin üstünde. 6 yaşında çocuğun evlenmesiymiş, beşik kertmesiymiş... aynı eşek damgalar gibi, kafa kağıdına 'müslüman' yazılmasına en ufak tepki vermeyenlerden beklenen türde bir veryansın.
  • biz atayiz gomoniz laikçiler sözleri çarpıtmışız, hoca beşik kertmesinden bahsediyormuş ama biz sapık olduğumuz için işin içine cinsel ilişkiyi katıyor ve hocayı hedef gösteriyormuşuz. peki şurada sorduğumuz soruya cevap ver ey muhterem (bkz: #48310235) madem ortada cinsel ilişki yok neden iddet müddeti bekleniyor? cinsel ilişki yoksa hamilelik olasılığı da yoktur. o zaman neden 3 ay bekleniyor? madem olay sadece beşik kertmesi vazgeçince neden hamile olup olmadığını anlamak için iddet müddetini bekliyoruz ?
  • özrü kabahatinden büyük olayı tam olarak böyle bir şey herhalde. bir de utanmadan anadolu çomarı demiş. tamam diyelim evlilik dememiş beşik kertmesi gibi demiş olsun en iyi ihtimalle 30 yaşındaki bi adamın 6 yaşındaki kızla böyle bir söz yapmasını hatta böyle bir şeyi düşünmesini bile normal buluyorsan yine sıkıntılısın.
  • (bkz: bsg)

    ulan kime hedef gösteriliyor?

    bu ülkede nureddin yıldız'ın temsil ettiği siyasi ve ahlâki çizgiden giden insanlar için hedef göstermenin bir anlamı var.

    türkiye'de çağdaş ve cumhuriyetçi değerlere inanan insanlar içinse eskiden sadece hukuk-yargı vardı.

    şimdilerde sadece allah'a havale ediyoruz.
hesabın var mı? giriş yap