• istanbul’da, şişli’de, güpegündüz çocuğunu parkta dolaşmaya çıkaran baba, iki silahlı grubun çatışmasında öldürüldü dün.

    48 yaşındaki okan karaten, kavga eden iki grubun silahla rastgele ateş etmesi sonucunda başından vurularak eşi ve bebeklerinin gözü önünde öldü.

    ne var bunda adi bir olay diyenler çıkabilir.

    olayın detayları şöyle: çatışan grupların içinde en az suçu olanın 20 farklı kaydı var emniyette. bunlar otoparka çökmüşler, esas sahipleriyle çatışmaya girmişler falan filan.

    istanbul’un göbeğinde uzi marka otomatik silahlar falan.

    bizim içişleri bakanı ne yapıyordu o sırada acaba? belki printer sesi dinliyordu..

    veya bu suç makineleri sokakta gezerken adalet bakanımız ne yapıyordu acaba?
    o da kendi çovuklarıyla güvenlikli sitelerinin bahçesinde oyun oynuyordu belki..

    bizler de maç falan izliyorduk işte, sıra bize gelene kadar..

    kaynak: haber linki
  • ülkenin çivisinin çıktığını gösteren bir başka olay. 3. sayfa haberi olarak okuyup geçmek o kadar kolay ki. bizim başımıza da gelebilir bu tarz olaylar bunun farkında olmak lazım. mafyatik ilişkileri destekleyen, işi gücü ürettiği silahla hava atmak olan malum iktidarın toplumu getirdiği noktadır.

    eskiden de vardı tabii ki yok değildi. aradaki fark eskiden yakalandıklarında hapse atılıp hapiste kalmalarıydı. şimdi nasıl oluyorsa hepsi bir şekilde çıkıyor.

    şişli denilen yer bir esenyurt, bağcılar falan değil he bilmeyenler için söylüyorum gayet pahalı, sırtından geçinilen çoğunluk olan beyaz yakaların o plazalara daha kolay varmak için tercih ettiği bir muhit.

    ne diyelim. bir gün bizim başımıza gelmemesini ummaktan başka yapacak hiç bir şey yok.
  • ülke yaşanmaz bir hale gelmiş. hala 3000 euro izmir versus 2000 euro amsterdam falan gibi embesil başlıklar açan var. istersen aylık 10000 euro maaşın olsun, bu ülkede sokakta (veya evinde) can güvenliğin yok. başına bir şey gelse hakkını aramak, adaletin yerine gelmesi vs hayal gibi bir şey.
  • meksikadan hallice olduğumuzu yüzümüze çarpan acı haber.
  • bağıra bağıra gelmesine karşın devletin açıkça göz yumduğu cinayettir.

    --- spoiler ---
    olayda biri uzi tipi 8 silah ele geçirilirken şüphelilerin yaklaşık 100 suç kaydı olduğu öğrenildi.

    şüphelilerden cem i.’nin 18, osman t.’nin 24, islam a.’nın 21 ve berkay g.’nin 20 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. bacağından vurulan halis y.’nin de aralarında bulunduğu diğer grubun ise emlakçı olduğu ve bölgede otel işlettiği belirtilirken, şüpheliler ahmet a.’nın 8, gültekin e.a.’nın ise 3 suç kaydı olduğu öğrenildi.
    --- spoiler ---

    sen bu kadar sabıkası olan adamı toplumun içine salarsan, o adama "suç işleyerek para kazanmanda sakınca yok" demiş olursun. o adam da gider otopark mafyası olur, emlak mafyası olur, sonra gider parkta suçsuz insanları vurur. çünkü bu eğitimsiz, niteliksiz tipler ancak bu işleri yaparak bol para kazanabilir. bu şekilde kolay paraya alışan adamlar da asla gidip asgari ücretle çalışmaz. ömür boyu böyle mahalle mafyası olarak takılır ve ölene kadar insanların canını yakmaya devam eder.

    abd'nin suçu alışkanlık hale getirmiş tipler için bir çözümü var.

    (bkz: three strikes law)

    3 kez şiddet içeren suça karışırsan, cezası ömür boyu hapis. suç işlemeyi alışkanlık haline getirmiş, tehdit ve cebiri meslek edinmiş insanları toplumdan uzaklaştırmak devletin asli görevlerinden biridir.

    bu örneğe dönecek olursak; umarım adamın ailesi aihm'ye gidip çok yüklü bir tazminat alır. hükümet istanbul sözleşmesinden çıkar kadını korumaz, suçluları topluma salar düzgün vatandaşını korumaz. ama gider mafya babalarına, fatih tezcan gibi tiplere koruma tahsis eder, onları korur.

    biz bu kadar aşağılanmayı hak etmiyoruz. gerçekten hak etmiyoruz.
  • şüphelilerin toplam 100 suç kayıtları olan aşağılık cinayet. sokak ortasında mafya çatışıyor, her şeyden habersiz kızını parka götüren adam ölüyor. mafyayı bitirdiniz de mi? evet iyi bitirdiniz. meksika gibi bitti aynı.
  • poliçe yazan yazıcı sesi yerine bunlarla ilgilenilseydi şimdi merhumun hayatta olacağını düşündüğüm cinayet.
hesabın var mı? giriş yap