• hem hristiyan hem de islamiyet'in ideolojik gerzekliklerini ortaya çıkarak film.
  • gerzek ve bencil alınganlıklarımızı yine gözler önüne serecek film. sen adamları senelerce yaptığın boktan filmlerle itin götüne sok, onlar yapınca tepki göster. yok öyle bir şey.

    zamanın ötesinden gelen hödö : kötüleyin siktiğimin kafatasçıları.
  • italya-polonya ortak yapımı film.
  • reklamın iyisi kötüsü olmaz, bir gece yarısı ekspresi vak'ası daha olmayacaksa sorun yok. bu ara türkiye'de çekilen diziler altyapısın hazırladı bu tip karşılıkların. yine de gişe hasılatı tahminlerinin altında kalmasını dilediğim filmdir.
  • 27 eylül 1529 yılındaki kuşatmayı anlatmaya götleri yemeyen yapımcıların, senaristlerin filmi. anlatsana osmanlı ordusunun viyana'da gezdiğini, karşısına tek bir askerin ya da komutanın çıkmadığını. götün yemez di mi başkan? yemez tabi. anca merzifonlu kara mustafa paşa'nın keyfen verdiği bir kararla, desteksiz, keyfi bir savaşı anlat. sen korkudan osmanlı karşısına çıkamayan avusturya arşidükünü anlatma tabi. kırım hanlığı'ndan destek gelse kuşatmanın seyrinin değişeceğini anlatamazsın, biliyorum. kuşatmayı savuşturmayı anlatmak da nasıl bir mantıktır, onu da çözemedim. osmanlı devleti senin başkentine gelmiş, sen de toplaşıp yenmişsin, övünüyosun. hey gidi hey.

    zöge: bazı ibne götverenlerin zoruna gitmiş, benim dediklerim unutulur da tarihi silemezsiniz ya ibneler.

    yıllar sonra gelen edit: osmanlıcıymışım da o gazla yazmışım gibi duruyor, değilim aslında. sadece tarih biliyorum, tarihin neresine saygı gösterilmesi gerektiğini, neresinin yerilmesi neresinin övülmesi gerektiğini biliyorum, o kadar.
  • filmin nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum ama en çok tepkiyi malkoçoğlu, kara murat, battalgazi fanlarından alacaktır.

    umarım tarafsız bakış açısı gözetilerek hazırlanmış, objektif bir film değildir. şöyle zalimce taraflı, osmanlı'yı şeytan, "gavuru" melek gibi gösteren bir şey olsun da bizim millet bir görsün bakalım nasıl oluyormuş.
  • filmde kanatlı hussarlar var, umudum bulundukları kısımların iyi çekilmiş olması. kalanı çer çöp olsa da olur ki muhtemelen öyle.
  • hakkında; götün yiyorsa birinci viyana kuşatmasını anlat şeklinde eleştiriler yapılan film.. gerçi birincisinde de babayı almıştık diye biliyorum, ama neyse..

    her şeyi geç, evladım siz nasıl bir geri zekalısınız amk? bu nasıl bir düşünce yapısı? adamlar niye çeksin kaybettikleri savaşları? sen gidip de inebahtı'da şöyle ağzımıza sıçtılar diyerek film çekmeye karar veriyor musun?

    gerçi kime neyi anlatıyorsun? şu gözler independence day isimli filmi, abd propagandası olarak niteleyen insanlar da gördü.. adamlar o kadar cahil ki.. neyse sözün özü, kolundan tutan mı var pezevenk? git kendin çek çok meraklıysan kazandığın savaşları..
  • film sadece tarihi çarpıtarak anlatmış. her ülkenin böyle filmleri oluyor. fetih 1453 gibi yanlış anlatılmış saçma film. izlemeye değmez. maalesef genel olarak neredeyse hiçbir tarihi film tarafsız anlatılmıyor. vasat tıpkı diğerleri gibi.
  • orijinal adı "11 settembre 1683" olan, hem avrupa hem de osmanlı tarihi için böylesine önemli bir konunun içine nasıl edebiliriz diye düşünüp çekilmiş, film demeye bin şahit isteyen saçmalık ötesi rezalet. madem düştüm batağa, bari birkaç winged hussars sahnesi göreyim dedim, onu da becerememiş kısaca geçmişler. izlemeye niyetlenen tarih meraklılarına uyarımdır, bu rezalet şey fetih 1453'ün önünde diz çöker tövbe ister o derece kötü yani.

    --- spoiler ---
    rahibin "viyana düşerse roma düşer" sözü bana çomarın hristiyanı müslümanı olmadığını, çomarlığın enternasyonel olduğunu hatırlattı (bkz: esenyurt'u kaybedersek kudüs'ü kaybederiz).
    --- spoiler ---

    gölgesi filmin üzerine düşen kuş da dahil olmak üzere, bu filmin yapımında osunda busunda emeği geçen herkesin allah belasını versin.
hesabın var mı? giriş yap