• maliye bakanının da istifa etmesi hasebiyle 11 lira olacak bu gidişle. bekleyelim görelim.
    edit : (bkz: 8 kasım 2020 berat albayrak'ın istifa etmesi)
    lütfi elvan'ın bakan olarak atanması aslında hükümetin ne kadar büyük bir kısır döngü içerisinde olduğunu ve liyakatli insan kaynağının yükendiğini göstermektedir. artık tek düşünce var, emir komuta bozulmasın, ayrkırı ses çıkmasın. elbette ki paranın başına işin ehli birini geçirseler "bu ne amk. anasını sikmişsiniz ortalığın" diyecekti.
  • koltuk boşken düşen, koltuğa atama yapıldığında yine yükselmeye başlayan kur. çıkardığım sonuç; boşluk bile en iyi siyasal islamcıdan iyidir.
  • not: başka bir konu hakkında yazmıştım ama gündem değişince entry'i değiştirdim.

    türk lirasının güçlendiği gün. sebeplerine gelince bugün üç haber ön plana çıkıyor;

    * yeni abd başkanı biden'ın danışmanı tarafından gelen türkiye'yi ekonomik açıdan sıkıştırmaya çalışmayacağız mesajı türk varlıklarını olumlu etkiledi.

    * yeni merkez bankası başkanı ağbal son günlerde normalleşme mesajları veriyor ve güçlü bir faiz artışı beklentisi var. bugün cumhurbaşkanı erdoğan'ın ağbal'ın arkasındayım mesajı sonrası faiz artışı beklentisi güçlendi. aslında aynı konuşmada piyasanın hoşlanmayacağı mesajlar da var ama piyasa ''ağbal'ın arkasındayım.'' mesajına odaklandı.

    bddk bugün yabancıların tl ''lehine'' pozisyon almasını biraz daha kolaylaştıran bir karar aldı.

    ''bddk yabancıların kısa vadede türk lirası lehine pozisyon almasını zorlaştırdığı karar gevşetildi. alınan kararla vadesi 7 güne kadar olan tl satım işlemlerinin (swap, opsiyon vs.) limiti öz kaynakların %2'sinden %5'e; vadesi 30 güne kadar olan tl satım işlemlerinin limiti %5'den %10'a; vadesi 1 yıla kadar olan tl satım işlemlerinin limiti %20'den %30'e yükseltildi. ''

    bddk'nın swap işlemlerinden söz edilince genelde yabancıların tl aleyhine pozisyon almasının engellendiği, geçen sene londra'da sık sık ilginç fiyatlamalara sebebiyet veren kararlar hatırlansa da bddk'nın türkiye'de sıcak paranın çok istenmediği anlamına gelen bir kararı da vardı, eylül ayında bu karar bir tık gevşetilmişti, bugün biraz daha gevşetildi
  • 8.15
  • 8.85 olsa güzel olursun be dediğim kurdur. tatlı tatlı gelir damaga vallahi de.
  • bddk swap düzenlemesi ile an itibariyle 8,09.
  • yakın zamanda 8 in altına düşeceğine inanıyorum.
  • yüzde +-2 oynayacaktır maksimum bu hafta, ancak haftaya para politikaları toplantısından çıkacak bir faiz arttırım kararı tl'nin değerinin arttıracaktır. fakat bunun ardından, ekonomistlerin söylediği adımlar atılabilecek mi? akp ekonomide gereken adımları atmazsa erken seçimden de, koltuktan inmekten de kurtulamayacak gibi gözüküyor. tayyip erdoğan, uzun vadeli berat albayrak'ın ekonomik kalkınma, üretim planını değil kısa vadeli düşük döviz kurlu, değerli tl'li, fazla ithalatlı ama seçim kazandıracak ekonomi politikasını seçecektir diye düşünüyorum.
  • çıkarken "11 olacak 12 olacak" tayfa, düşerken de "4 olacak 5 olacak" tayfa anında yağmur sonrası salyangozlar gibi ortaya çıkar. iki türe de itibar etmeyiniz.
hesabın var mı? giriş yap