• 16:38 sularında, yaklaşık 15 saniye kadar süren ve büyüklüğünü 4.5 - 5.2 arası tahmin ettiğim depremdir. ("gürültüyle geldi, nasıl vurdu ama" diyor annem de)

    resmi edit: kandilli rasathanesi verilerine göre 16:37'de silivri açıkları-istanbul (marmara denizi)'nde gerçekleşen 4.8 büyüklüğündeki deprem. kendisini 16:50'de 2.0 büyüklüğü ile gerçekleşen artçı takip etmiş.

    edit2 : birçok suser mesaj atmış, evet arkadaşlar peaceful piano eşliğinde ekşi sözlük'te gezerken yakalandım ve başlığı açmak 5 saniyemi aldı. evet sağa sola sallandığım esnada açtım başlığı, sizden hızlı oluşumun sebebi buydu =) 6. kattayım yahu, buradan aşağı mı inilir? hem zaten deprem esnasında aşağı inmek amatör eğlendirir, ben olduğum yerde kalıp sessiz ve sakin bir şekilde bitmesini bekliyorum hep, bittikten sonra da bazen hava almak için dışarı çıkıp binayı seyredip geri geliyorum. yalan yok yani şimdiye kadar hiçbir depremde anında aksiyon alıp herhangi bir şeyin altına girerek (bkz: hayat üçgeni) kurmamışımdır. 99 depremini 6 yaşındayken yaşamış biri olarak depreme karşı tavrım bu şekilde maalesef.

    duygusal edit: ölürken de bu parçayı dinleyerek ölmek isterdim

    bilgilendirici edit: doğal bir afet ve ülkemizin de korkunç bir gerçeği olan deprem ile ilgili "sismik göt" gibisinden espri yapmayı ve şakayı bir yana bırakırsak, bir yazarımızın şu entry'sine göz atmanızı öneririm. kendisi, durumun ciddiyetinden ve hiç kimsenin bunu önemsememesinden yakınarak deprem için hazırlıklı olma konusunda bilgiler vermiş, okuyalım ve uygulayalım lütfen.
  • 5 saniye önce olan deprem. kısa sürdü ve toplukonut'ta oturuyorum salıntılar kısa ve çabuktu.
  • az önce olandır.

    hala sallanıyor hissi var. sağa sola.

    deprem anında aklımıza ilk gelen şey ekşi sözlük haline geldi resmen, bu nasıl bir büyüdür lan!
  • noluyo lan! fena salladı bahçeşehir'i...
  • az önce sallamıştır. sığınabileceğimiz bir yer olmadığından dolayı sandalyeden kalkmaya bile tenezzül etmedim, yemeğime devam ettim. (bkz: istanbul'daki çarpık kentleşme)
  • iyi salladı

    edit: şu marmara denizinin altına yerleştirilecek olan cihazı bi alsanız mı artık celal şengör dilenciye döndü kimsenin sesi çıkmadı.

    edit2: sn. imamoğlu da 1 hafta deprem çalıştayı falan diye takılır fotoğraf atar geçen seferki depremde olduğu gibi. artık çözüm üretmeniz gerekiyor toplanma alanı yok şehirde.

    edit3: sn. cumhurbaşkanı da kanal istanbul'u yapalım yapalım diyor en sonunda memleket delik deşik olmaktan 7 şiddetinde deprem vuracak bizi.
  • üst edit:

    (bkz: 11 ocak 2020 istanbul depreminin ana fayda olması)

    fena sallandık.

    avrupa yakası'nın daha çok hissettiği görülüyor. muhtemelen gene silivri taraflarına yakın bi yerde oldu. şiddeti de 4'ün üzerinde 4.5 falan gibi olabilir.

    (bkz: 11 ocak 2020 marmara denizi depremleri)

    edit: 4.7 marmara denizi imiş.
    http://www.koeri.boun.edu.tr/scripts/lst8.asp

    ana fay üzerinde gerçekleşmiş olmasından endişe ediyorum.

    edit 2: 4.8 silivri açıkları olarak revize edildi.
  • salladı.

    masam oynak olduğu için tıkır tıkır sesleri tınlamadım ama sandalyem de sallanınca kesin emin oldum.
  • salladı - kartal
  • üst edit : 2. sayfadayım. reklam alınır.

    az önce hissettirdi, kısa sürdü. 5 saniye gibiydi.

    (bkz: erdoğan döneminde gerçekleşmiştir)

    en az 4 şiddetinde olduğunu düşünüyorum.

    edit: 20 saniye sürdüğü söyleniyor. ben 5 saniye hissettim

    kaynak : https://www.instagram.com/…7x/?igshid=1kzfn2mdcgjs2
hesabın var mı? giriş yap