• köleliğin yasal olarak yasaklanmasından sonra bir kölenin ayağındaki prangaların umman kıyılarında, bir demirci tarafından kesildiği anın 115 yıl önceki fotoğrafı. görsel

    üzerine kitaplar yazılabilecek nitelikte bir fotoğraf, bu sadece diğer tüm kölelerin halinin küçücük bir örneği. kölelik iyi ki bitti ama maalesef günümüzde şekil değiştirerek uygulanmaya devam ediyor. herkese hayırlı bayramlar.
  • o zamanlar yine de kanlı canlı bir karşılığı varmış.

    çağdaş kölelik altında ezilip bunun farkında bile olmayan zibilyon tane insan var.

    ikinci entry mesela, türk ve müslüman olduğu için allah'a şükrediyor.

    halbuki islamiyet köleleği ve cariyeliği köküne kadar kullanmıştır, osmanlı da keza öyle.

    edit: silinen ikinci entry görsel

    (bkz: kime ne anlatıyoruz)
  • sanıyorum başlık hatalı.... çekilen köle fotoğrafı veya çekilen fotoğraf olmalı

    fotoğrafa gelecek olursak, kölenin üst vücut yapısına oranla bacaklarının inceliği dikkatimi çekti
  • bence arap köle tüccarlarından ingilizlerin kurtardığı bir köle

    edit: evet çok haklısınız, müslüman iyi gavur kötü
  • istanbul'daki köle pazarlarının 1900'lere kadar capcanlı biçimde köle ticareti yaptığından haberi olmayanların, müslüman-türk olarak doğduğuna şükrettiği ve başka devletlere lanetler okuduğu başlıktır.

    bunlar hep okumamaktan işte: link

    bari son dönem osmanlı edebiyatını okuyun. cariyeler, köleler havada uçuşuyor: link
  • milyonlarca yıllık insanlık tarihinde kölelik kalkalı daha 100 yıl olmuş. ne acı.

    ayrıca köleliği o herşeyin sorumlusu gördüğünüz batı kaldırıldı söyleyim. abd de iç savaş çıktı hatta bu konuda. o sırada sizin müslüman dedikleriniz köleliği kaldırmayı aklının ucundan bile geçirmiyordu.

    edit ; tamam arkadaşlar anladık milyonlarca yıldır yokuz. ben genel olarak primat atalarımızdan itibaren başlattım tarihi.
  • öğrenilmiş çaresizliğin fotoğrafıdır. istese o kara derili arkadaş o beyazın ümüğünü sıkar özgürlüğünü alabilirdi. ama yapamamış işte. dev gibi adamın yüz ifadesi bile ben ne bok yicem bundan sonra şeklinde. çünkü o zamana kadar beyaz efendisi bakmış ona . esas pranga ayakta değil beyinde. aradan uzun zaman geçmiş hala daha o prangalar insanların beyninde duruyor.
  • ayagindaki prangalar gidince kolelik bitti sandin ama boynunda duran tasmayi unuttun nekadar borcun varsa okadar kolesin

    charles
  • yalnız o kaldıranlar müslüman değil o çok nefret ettiğiniz batı zihniyeti.

    fotoda prangayı kesen de pek müslümana, araba, türke benzemiyor.

    kıyamete kadar her ayeti geçerli olan kuran'da kölelerle, onlara nasıl davranılacağıyla ilgili ayetler var. yani islam'da kölelik kıyamete kadar baki. cariyelik de. ganimet kadınlar, paylaşım vs.

    osmanlı'da da ırgat olan ve 2 eşeğinden birini vergi veren yüce türk milleti de yüceliğini aziz atatürk'ten sonra keşfetti ve onun da arap mitolojisi ile ilgili fikirleri malum.

    çok da kurcalamayın bence hülolar.
  • köle pranga ile yaşamaz, muhtemelen cezalı ya da kaçma ihtimali olan biri resimdeki arkadaş. kölelik işi de bugünün alt sınıf çalışma işi gibiydi. hatta maaş alıp bu para yetecek mi diye düşünmezdin. doğrudan ihtiyaçların karşılanırdı.

    kölelik belirten nesne genelde kulağa takılan bir halkadır.
hesabın var mı? giriş yap