• enerjinin ipekyolu olarak adlandırılan azeri doğalgazını türkiye üzerinden avrupa'ya taşıyacak trans anadolu doğalgaz boru hattı'nın (tanap) açılışının gerçekleştirildiği törendir. eskişehir'de düzenlenmiştir.

    canlı izlemek için:

    törende cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, azerbaycan cumhurbaşkanı ilham aliyev, gürcistan cumhurbaşkanı giorgi margvelaşvili, sırbistan devlet başkanı aleksandar vucic, kktc cumhurbaşkanı mustafa akıncı ve ukrayna devlet başkanı petro poroşenko birer konuşma gerçekleştirmiştir.

    türkiye ve avrupa'nın enerji arz güvenliğine önemli katkılar sağlayacak olan tanap, doğu ile batı arasında azerbaycan’la birlikte enerji köprüsü kuracak.
  • henuz hazir olmayan baska bir projenin secim icin onceden acilmasi toreni. yaklasik 4 ay kadar daha is var projede.

    not dusulsun; ustelik proje bir azerbaycan projesidir, o kadar zora kosmuslardir insanlari, projeyi geciktiriyorlar, yazik.
  • projenin belli bi tarihi var öncesinde iş teslim edilemiyor ilerleyişi normal boru hattıyla aynı değil öncelik eskişehir’e kadar getirmekti buradaki amaç gazın belli bir miktarı türkiye’ye ait eskişehir’deki istasyondan alacağız (hatırladığım kadarıyla %30) daha tamamen bitmesi aralık 2019
  • türkiye azerbaycan, kuzey kıbrıs, sırbistan ve ukrayna devlet başkanlarının konuşmalarıyla, muhteşem bir proje yaşama geçti, tanap doğal gaz boru hattı açılışı yapıldı.

    tarih gösteriyor ki;

    bilgi yollarını açık tutan devletler;
    ticaret yollarını açık tutan devletler;
    su yollarını iyi yöneten devletler;
    enerji yollarını açık tutan ve iyi yöneten devletler

    uzun yaşıyorlar, halklarına refah, dünyaya barış sunuyorlar.

    çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini güzelleştirecek, güvenceye alacak böylesi muhteşem projeleri hayata geçiren; zamanın ruhunu iyi okuyan, vizyonu olan liderlere; ülkemizin, bölgemizin, dünyanın daha çok ihtiyacı var.

    şimdi imf düşünsün, moody’s düşünsün, usa, ab düşünsün.

    barışa, refaha, işbirliğine katkıda bulunanlara da selam olsun!
hesabın var mı? giriş yap