• bugün markete gidince karşılaştığım zamlardır.

    özellikle ithal meyve fiyatları birebir zamlanmış. etiket fiyatları ile güncellenmiş kasa fiyatları arasında fark vardı. elbette etiket fiyatı baz alındı.

    alış veriş yaparken ve yaptıktan sonra etiket fiyatları ile mutlaka karşılaştırın. sonra kasada sürpriz yaşamayın.

    ülkecek hakkımızda hayırlısı olsun.
  • peşin not : iş bu entry halkın alım gücü ve paramızın değerinin düşmesi ile alakalı aşağılama ve alaycı tavır sergileme amaçlı değil, doğaçlama gelişen, farkındalığı artırma amaçlı eylemimi anlatmaktadır.

    daha fazla gündeme getirilmesi gerektiğini düşündüğüm zamlar.

    dün bayram nedeniyle annem elime bir liste verip hemen 2 sokak aşağıdaki marketten almamı istedi. market sahipleri ve genel olarak müşterilerin akp 'li olduklarını biliyorum. markete girdiğimde tüm fiyatların artmış olduğunu gördüm. hatta peynir reyonundaki türbanlı ablamız, henüz kaşara zam gelmediğini, diğer bütün ürünlere zam geldiğini belirtince dayanamadım, bir akp' li gibi zamlar karşısındaki şaşkınlığımı dile getirdim.

    ben -nasıl ya, bu kadar zam beklemiyordum, reis işini bilir, bu savaştan da alnımızın akıyla çıkacağız inşallah.
    görevli -evet abi malesef çok zam var. hep trump yüzünden.
    ben -haklısın haklısın. allah onu kahretsin. allah alamayanlara yardımcı olsun.

    sonra listedeki diğer ürünleri almak için marketin diğer reyonlarına yöneldim. baklagiller reyonu önünde bir aileyi fiyatları incelerken gördüm, hemen akp 'li gibi söze girdim.

    ben - cık cık cık.. bu ne ya! tam bayram arifesi. böyle zam mı olur. allahım alamayanlara yardımcı olsun.
    adam - ayıp ama ya, bu kadar zam olmaz. daha geçen hafta neydi şimdi ne olmuş fiyatlar.
    eşi - nasıl geçineceğiz bilemiyoruz artık. rabbim yardımcı olsun.
    ben - yaw reis herşey yolunda falan demişti ama niye böyle oldu anlamadım. neyse allah alamayanlara yardımcı olsun. benzin de zamlanmış.

    sonra bir kaç farklı reyonda da aynı minvalde farkındalık yarattıktan sonra kasaya yöneldim.

    kasiyer ablamız da türbanlı bir ablamızdı. toplam ödemem gereken rakamı söyleyince yüzüne bakıp şaşkın şaşkın
    "şaka yapıyorsun" dedim. gülümsedi. "neyse, alamayanlara allah kolaylık versin, ülke ne duruma düştü. bunun sorumlusu kesin amerika dimi? " deyince eleştirel konuştuğumu anladı ve yüzünü astı. devam ettim.

    -reis söz vermişti, sıkıntı olmaz demişti. neyse ki reis talimat verir vermez elimdeki 50 bin doları 6.50 tl 'den bozdurdum. allah başımızdan eksik etmesin. baya da kar ettim.
    dedim. kız yüzüme bakamıyordu sinirden.

    misyonumu tamamlamış olmamın verdiği huzurla marketten ayrıldım. artık insanların farkında olma zamanı geldi. eğer hala fark edemezlerse kusura bakmasınlar.

    iyi bayramlar.
  • zam gelecek diye ürün satmayacak noktaya gelmiştir. 4 gündür yakınımdaki bim şubesine su gelmemektedir. birkaç gündür su olmadığı gibi bugün de ürünlerin fiyat etiketlerini kaldırmışlar.
    su bitmiş olamaz değil mi? belli ki zam gelecek diye ürün satmıyorlar. şikayet etmeye kalksan kime şikayet edeceksin bunları? daha doğrusu kimi kime şikayet ediyorsun?
hesabın var mı? giriş yap