• tff tarafından, beşiktaş kulübüne gönderilen ve bjk tarafından açıklanan belgeye göre alenen tff ve merkez hakem kurulu; suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçu işlemiştir; tck 281

    müsabaka hakeminden alınan raporda söz konusu pozisyon şu şekilde belirtilmiştir;
    "beşiktaşlı oyuncunun sağlığı açısından ve tedavinin de bir an önce başlatılabilmesi için göztepeli oyuncunun topa hakim olup dokunduğuna kanaat getirdiğim anda düdüğümü çalarak oyunu durdurdum."

    "müsabaka yardımcı hakemleri ve 4. hakem ile müsabakada görevli var ve avar hakemleri de ek raporlarında müsabaka hakeminin bu beyanlarını doğrulamıştır."

    yine beşiktaş'ın; cevaplanması gereken sorular var başlığıyla paylaştığı ve videolu kanıtlarıyla da gösterdiği gibi, karar verilirken göz önüne alınan hakem beyanı alenen yalandır! hakem, beyanında olduğu gibi topun göztepe'li oyuncunun kontrolünde olmasını falan beklememiş, top havadayken düdüğünü çalmıştır. hatta topun kime gittiğini bile beklemeden de arkasını dönüp yerde yatan oyuncuya yönelmiştir..

    sözün özü bu aleni yalan beyanların ve bütün kurulların bu aleni yalanı savunmasının ardından durum artık derhal türk mahkemelerine taşınmalıdır. zira ortada çok net bir şekilde delil karartma ve görevi kötüye kullanma suçu vardır. bu beyanı veren, bu beyanı onaylayan ve bu beyana göre karar veren kişilerin her biri yargılanmalıdır..

    konuyu kısaca özetlemek gerekirse; bir dava açıyorsunuz ve sizin adınıza delilleri toplamakla yükümlü olan savcılık makamı mevcut delilleri değiştiriyor, saklıyor ve karartıyor. bu yaşanan tamamen budur! ve tck'ya göre de büyük bir suçtur!

    türk ceza kanunu madde 281
    (1) gerçeğin meydana çıkmasını engellemek amacıyla, bir suçun delillerini yok eden, silen, gizleyen, değiştiren veya bozan kişi, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. kendi işlediği veya işlenişine iştirak ettiği suçla ilgili olarak kişiye bu fıkra hükmüne göre ceza verilmez.

    (2) bu suçun kamu görevlisi tarafından göreviyle bağlantılı olarak işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

    türk ceza kanunu madde 257
    7- (1) kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek
    suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

    (2) kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

    beşiktaş'ın kurumsal olarak yarın sabah itibariyle bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmaktan başka çaresi kalmamıştır! yarından tezi yok bu işlemler gerçekleştirilmezse, büyük beşiktaş taraftarı bu olayı sümen altı etmeye çalışan yöneticilerinden de hesap sormasını bilir!
  • sadece türkiye'de yaşanabilecek rezilliktir.
    beşiktaş taraftarı bu işin peşini bırakmayacaktır.
    biz bu oyunu bozacağız.
  • tff’nin sadece hakem beyanını dikkate alması, olayın gerçekleşme anının hakemin beyanı ile örtüşüp örtüşmemesini dikkate almaması durumudur

    ben bu olayı kabataşta üstüne işenen bacı ve bir türlü ortaya çıkmayan kamera görüntüleri ile benzetiyorum
  • hakem hatasıyla kural hatasını ayıramayanların aydınlattığı karartma.
    ışığınızı yerim.
  • öncelikle durum gerçekten ciddi. tum takım taraftarına sesleniyorum! sikimsonik tiner içerikli espiriler yapıp dalga geçmeyin. hep beraber ses cikarmadiktan sonra bu da 3-5 gün sonra unutulup gidecektir. bazı şeylerin değişmesi adına taraftarlik ve fanatiklik bir tarafa bırakılıp olaya objektif bakılmalı. bugün beşiktaş için fenerlisi galatasaraylisi, yarın fener için besiktaslisi galatasaraylisi ses çıkarmalıdır artık.
  • https://twitter.com/…tas/status/1228028897276628992

    hakem raporuyla video görüntülerinin uyuşmamasıdır
  • artık yapılan eyyam v.s. değil direkt suçtur ve sorumluları yargılanmalıdır.

    kulüplerin borsa üzerinde işlem gördükleri ve ortadaki dönen para unutulmamalı.
  • bu ülkede şike kanıtları usulsüz dinlenme diye yok sayıldı, bir gecede kural değiştirildi.
    bazen basit geliyor ama kupada şike yapmaktan suçlanan kulübün başkanı tff başkanı yapıldı. (yolsuzluktan yargılanan bir kurumun en tepesindeki adamı sayıştay'ın başına falan geçirmeyi düşünün öyle absürt bir durum)

    neye şaşırıyorsunuz anlamadım, hangi kural ne zaman doğru uygulanıp objektif olundu ki.

    yerse bu ülkede var kayıtları açıklansın da siz asıl cümbüşü o zaman görün.
  • vay amk, 80 milyon insanın gözlerinin içine baka baka yalan söylüyorlar, en son fetöcüler yapıyordu bunu yoksa....
  • tüy dikme bölümüne de geçilmiş. hem ayranım dökülmesin hem kötü olaylar yaşanmasın diye bir de utanmadan kulübe hakem raporunu gerekçe göstermişler.

    yapılan suçtur. umarım ilgisi olan her bir şahıs payına düşen cezayı alacaktır.
hesabın var mı? giriş yap