• gelen tepkiler üzerine ülkesinde nihayet olumlu bir gelişme.

    görsel

    edit: alttaki yazara cevaben, evet öldürülmesi. üç kuruş mama parasına rüşvetçi dernekler köpek olacağına sorunun kaynağıyla ilgilenebilirlerdi ve konu buralara gelmezdi.

    edit 2 :d bana cani köpek düşmanı diyenlere cevaben görsel bu iki çocuk sizin orçoluklarınız yüzünden istanbul sokaklarında, parklarında rahat rahat gezemiyor. büyük olana bugüne dek 8-10 kez saldırdılar.
    sokakta başıboş köpek olmaz, götü yiyen bizim yaptığımız gibi istediği ırkın parası neyse verir, alır, en güzel şekilde bakar. olması gereken budur.

    bu arada altta bi yazarın dediği gibi inşallah değil 14 gün 14 saatte gerçekten hepsi sahiplendirilir de öldürülmelerine gerek kalmaz.
    yalnız bi tarafınızda patlatmak gibi olmasın ben barınaklardan karabaş sahiplenen kimse görmedim daha, ırk köpekleri alıp karabaşlarımızı "besleme alanlarına geri bırakıyorlar" genel olarak :d bugün bana sen hayvanseçersin diyip sokaklara tonlarca mama dökenlerin alayının evinde secereli binlerce dolarlık köpekler var, aylık kuaför masrafları 3-5 bin sadece :d

    şu boynu bükük karabaşın görsel yarı aç yarı tok soğukta tir tir titreyerek sıcakta kavrularak sırf sen mamasının sürümünden 3-5 kuruş haram kazanacaksın diye sokaklarda sürünmesi mi lazım? hala hatırlamamış olanlar için bu fotoğraf konya barınağındaki katliam sonrası yapılan sahiplendirme şenliğinden (yersen), besleme alanına geri bırakılan da evet işte bu boynu bükük karabaş.

    başka bir edit: bakın afrika kıtası yıllardır ülkemizden kangal, malaklı, akbaş falan ithal ediyor. abi verelim hayrına oradaki çiftliklere dağıtalım dünyanın her yerinde ihtiyaç olan çiftliklere bu bölgeci köpekleri biz de kurtulalım onlar da bi işe yarasın. aha buyrun link;
    https://www.youtube.com/watch?v=uvzk2isawx0

    para verip satın almaya takılanlar olmuş, dünyada 336 adet ayrı köpek ırkı var, hepsinin ayrı özelliği ayrı bir güzelliği var, bunu "ücretsiz" isteme mallığı da sadece bizim ülkemizde var sebebi de işte 10 milyon sokak köpeği olması, para verip alacağına karabaş sahiplen diye edebiyat kasan gereksizler :)
  • öldürülmesi olmasın o? bu bir katliamdır.

    edit: üstteki yazara cevaben.
    1. bugün kanun çıkarmaya çalışan sayın hükümet; ortalama köpek ömrü ne?
    bard'a soralım:
    --- spoiler ---
    genel olarak, köpeklerin ortalama ömrü 10 ile 13 yıl arasındadır.
    --- spoiler ---

    yine bard'a soralım
    --- spoiler ---
    ak parti hükümeti 21 yıldır iktidardadır.
    --- spoiler ---

    yani bugün sokakta yaşayan tüm köpekler bu iktidar zamanında üremiş. kısırlaştırma çalışmaları 21 yıl önce başlasaydı hiçbir köpeği uyutmanıza gerek kalmayacaktı.

    2. gelelim tatlı uyutma manifestonuza
    tdk'ya göre uyutmak:
    --- spoiler ---
    uyutmak tdk sözlük anlamı şu şekildedir:
    -uyumasını sağlamak, uyur duruma getirmek
    --- spoiler ---

    tdk'ya göre öldürmek
    --- spoiler ---
    katil (<katl = öldürme) ve kadir (<kadr = değer) kelimeleriyle karışma olasılığı ol-duğu hâlde katil (ka:til = öldüren) ve kadir (ka:dir = güçlü) kelimelerinin düzeltme işareti konma-dan yazılması yaygınlaşmıştır.
    --- spoiler ---

    3. ve son uzatmayacağım...
    sokakta hayvana karşıyım ama ağaç kesmek bile katliamken nasıl uyutacaksınız. ( (ka:til = öldüren)

    adam gibi rahat yaşayabilecekleri barınaklar yapıp kısırlaştıracaksınız.

    bakın son kez söylüyorum bu tatlişko uyutma ayaklarını ben yemiyorum. anneniz babanız yoğun bakıma girer uyutulur. entübe mi edeceksiniz hayvanları yapmayın allah aşkına.
  • ülkem adina güzel bir gelisme. hadi bakalim kopektaparlar laf degil icraat zamani. barinaklardaki kopekleri evinize alın da görelim.
  • umarım olur dediğim gelişme. türkiye'de yaşamasam da sokak köpeklerinin sokakta yarattığı terörü daha öncesinden çok iyi biliyorum ve epey sevineceğim.
  • yetmez ama evet. önemli olan bunun sürekli olması.verilen genişletilmis köpek haklarının geri alınması. ve doğaya köpek bırakmaya cezai yaptırım gelip. sahipli köpeklerinde kısırlaştırmaya tabi olması. köpek üretiminin kontrolü devlette olmalı.

    ne ticaret dönüyor perde arkasında sözde hayvanseverlerde bir bilseniz.. vergi zaten yok. kimisi bunu işe dönüştürmüş.

    yetmez ama evet evet evet.
  • o kadar çok insan öldüki bu sorundan dolayı, üzülemiyorum.
    sahiplenen kişilerin takip edilmesi gereken durum.
    köpekler tarafından okula giderken parçalanan çocuk, işe giderken saldırıdan korunmak için kaçan ve araba altında kalan gencin ölümü, hızlı hareket edemediği için saldırıdan kaçamayan engelli ya da yaşlı kimse haberleri görmek istemiyorum artık.
  • #159724981

    geçen yazdım her biri 5 tane alsa sorun çözülür söz mama kapları benden :d
  • hayvan düşmanlarının azgın azınlık, vicdan sahiplerinin de suskun çoğunluk olduğu ülkemizde bırakın 14 günü, 14 saatte bile sahiplenilmedik köpek kalmaz. hatta insanlar sahiplenirken birbirlerine centilmenlik yapıp sıralarını verecek, kuyruklarda beklemesi zor olan yaşlı kimseleri öne geçirecek.

    bizim gibi samimi bir hayvansever kitlesi olan ülkemizde bırakın sahiplenilmemeyi, talebe yetişmeyecektir köpek sayısı.
  • olması gerekendir. tüm medeni ülkelerde bu şekilde. medeni olmayanlar da köpekleri pişirip yiyor zaten. kendi vatandaşını köpeklere yem etmiyor.
hesabın var mı? giriş yap