• bahçetepe sitesine ait istinat duvarında az önce yaşanmış kazadır. haber

    duvarın altında kalan 1 araçtan cenaze çıktığını son dk bilgisi olarak trt muhabiri verdi

    komşu siteden video görüntüsü
  • türkiye'de sıradan bir gün. fitratinda var der geçerler.
  • bir inşaat mühendisi olarak umrumda olmayan şeyler. (bkz: yapı denetim) projelendirme kısmında bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. tabi projelendirme sitenin projesinde var mıydı? yoksa yukarıdaki arkadaşların dediği gibi usta kafasına göre mi yaptı?
  • istanbul valisi ve belediye kayyumu döneminde olmuştur bu olay
  • bu kaçıncı istinat duvarı çöküşü kim bilir.bundan öncekiler bina çöktü diye verildiğinden kimse farkında değil ama asıl sorun yeni binalar yapılırken eski yapılara verdiği zarar. istinat duvarının doğru yapılmaması.
  • ucuz ölümler ülkesinde sıradan bir gün. sinirden ne yazacağımı da bilemiyorum. pisi pisine ölmek tam da bu olayda yaşanan şey. düşünsene sırf orospu çocuğunun biri veya bir kaçı yüzünden yolda arabanın içinde seyir halindeyken üzerine tonlarca beton düşüyor ve ezilip ölüyorsun. umutların, hayallerin, anıların yaşamın ve benliğin yani her şeyin o beton yığınının altında yok oluyor! niye mi? üç beş orospu çocuğu daha fazla para kazansın diye!
  • bölgeyi oldukça iyi bilen biri olarak yazıyorum. öncelikle bu olay istinat duvarı çökmesi değil bir cinayettir.

    başlığı açan arkadaş hatalı bilgi vermiş. istinat duvarı çöken site bulvar istanbul. girişinde ve çatısında emlak konut tabelası olan bir site.

    sitede oturum 2016 yılında başlamış. çevresinde benzer sitelere sahip bir bölge. emlak konut evleri garantisi altında kat maliklerine teslim ediyor fakat dairelerde oldukça fazla sorunlar var. tutanak altına alınarak kat malikleri daireleri alıyor fakat bu sorunlar emlak konut tarafından çözülmüyor. site sakinleri şimdi çevre ve şehircilik bakanı olan murat kurum beye kadar sitedeki inşaatsal sorunları dile getiriyorlar. yakın ilgi gösteriliyor. göçük olan bölge için de şikayetlerini resmî kanallardan iletiyorlar. ( site sakinlerinin iddiasına göre ) cevap bina yerine oturuyor oluyor. göçük sonrası oluşan manzara gösteriyor ki o bölge duvarı örüp toprağı doldurup üstüne asfalt dökülerek kapatılmış. zamanla yağışlar ile drenaj olduğu yönünde iddialar var. şu anda bu sitenin bulunduğu cami ibadete kapatıldı. camiyi de içine alan yaklaşık iki kilometrelik bir alanda yer alan tüm istinat duvarları tehlike arz ediyor. şu anda kaymakamlık, belediye, bakanlık, valilik bölgede hatta toma aracı destekli polis ekipleri dahi var. bir soruşturma açılır mı? olayın üstüne ne ölçüde gidilir belirsiz.

    bu olay bize şunu söylüyor illa bir can mı gitmeliydi. türkiye'de insan hayatı neden bu kadar ucuz.

    göçük altında kalan 40 yaşında üç çocuk babası bir adam evinin önünde evine girmek için dakikalar sonra ineceği servisle evlerine komşu sitenin duvarının altında kendi evi önünde can veriyor.

    bu olayın burada gündemi az teşkil etmemesini temenni ediyorum. zira iki gündür site sakinleri sesini duyurmaya çalıştıkları her platformda ısrarla zamanında tüm uyarıları resmî kurumlara yaptıklarını ifade ediyorlar.

    olayın daha da vahim boyutu şu ; göçen yol öğrencileri taşıyan servislerin geçiş güzergahında. yani iki üç servis arabası bu olayda göçük altında ya da toprakla göçüğe doğru düşseydi allah muhafaza elliden fazla çocuğumuz can verebilirdi.

    üç senelik bir sitenin istinat duvarının çökmesinin ve babası evlerinin önünde öldürülen üç çocuğun sorumluları bedel ödeyecek mi takip ediyorum.
  • emlak konutun elini tasin altina koymasi gerekir olay lakin dogru hatirliyorsam kamu kurumlari yaptiklari islerde sorumlulugu muteahhit firmalara devrediyor. ayni sekilde insaat devam ederken meydana gelen kazalardan da ne toki ne emlak konut sorumlu olmuyor.
    olacak olani soyleyeyim; o duvari yapan taseron firma santiye sefi ve muteahhit firmanin o duvara bakan muhendisi sorumlu tutulacak oysa o iki kisinin hic yetkisi ve yaptirimi olmadigina eminim. proje muduru bir sekilde siyrilacak oysa tum soz hakki onundur. saha muhendislerinin yaptigi diplomali kalfalik bile degil amele cavuslugu.
  • ış arkadaşımın vefat ettiği kazadır...
hesabın var mı? giriş yap