• bir türkiye gerçeği olarak hastanede ebola şüpheli vaka oluyor, olması gerektiği gibi acil servis boşaltılıp karantina altına alınıyor ve orada muayene olamayan diğer hastalar acilin kapatılmasına tepki gösteriyor. muhtemelen çoğunun da ya ateşi vardır ya kolu bacağı ağrıyordur ya da ishal falan olmuşlardır. hayret doktorlara saldırmamışlar nasıl bakmazsınız, bakmak zorundasınız falan diye. gerçi kesin saldırmışlardır da habere bu kadar yazmışlardır. tepki.

    inşallah karantina başarılı olur ve ülkede ebola falan görmeyiz. allah korusun.
  • ebola'yı türkiye'ye galatasaray getirmiştir. ah bu galatasaray.
  • sağlık çalışanları için stresli günlerin başlangıcıdır. zor iş, hepsine şans ve kolaylık diliyorum.

    pek bahsedilmiyor ama hac sırasında da bazı riskler olabilir. suudi arabistan ebolanın yaygın olduğu ülkelerden hacı kabul etmedi, bazı tedbirleri aldı. yine de afrika dahil pek çok ülkeden müslümanın bir araya geldiği bir ortamda yayılma riski yüksek gibi geliyor. umarım buradan bir tehdit çıkmaz.
  • beni inceden korkutan durum. hastane'de yapılan müdahale çok doğru ama beni havaalanı ve uçak kısmı korkutuyor. bu kadın virüsle birlikte kaç saat uçarak türkiye'ye geldi, uçaktaki birkaç kişiye daha bulaştıysa hastane'deki karantina pek işe yaramaz diye düşünüyorum. şimdi uçaktaki yolcu listesini çıkartıp hepsini müşahade altına almaları gerekecek. farzedin ki bu yolculardan birisine daha bulaştı ve hasta kontrol altına alınmadan bir yakınına daha bulaştırdı, yakını da gitti bir başkasına falan bulaştırdı, işte böyle böyle yayılıyor lan. hızlı olunması lazım, yoksa ülkecek sıçtığımızın göstergesidir.
  • hatalı operasyondur.

    karantinaya tepki gösteren insanlar da o hastaneye sokulup karantinada tutulmalıydı.

    neyse, geçmiş olsun diyelim. umarım salgına dönüşmez bu vaka.
  • saglik bakanligina atanan insaat muhendisi kokenli bakan yardımcısı sayesinde cok misaferperver karsilanacak olay.
    ak parti istanbul genclik kolları başkanı olarak kariyer yapmış bu arkadaşın (bkz: erkan kandemir) ebola salgın vakasında görmek güzel olacak. imam hatip mezunu bu arkadaşın en büyük katkısının ölen kişiler hakkında "kadere karşı gelinmez, allaha isyan etmemek lazım.." gibilerinden tam bir sağlık bakan yardımcısına yakışır sözler söylemek olacağını düşünüyorum.

    (bkz: sağlık bakan yardımcısı inşaat mühendisi olan ülke)
  • altıma sıçırtan başlıktır. şimdi ben de aranızda bulunan çoğu arkadaş gibi allahın kara kıtasından gelen hastalığı sikmişim diyen guruhtandım.

    peki ne bok yedim de benim götüm tutuştu. amk yan odada 2 tane 30 yaşlarda etiyopyadan gelme bana gore eş-şebab militanlarıyla aynı ortamda ikamet ediyorum. adamın ingilizce ilk sorusu namaz nasıl kılıyosun. kemal ataturkun resimleri neden her yerde falan. ananızı sikerim dememek için zor durdum da neyse. adamlar bildiğin etiyopya ışid şubesi gibi. sikerim boyle işi ha.

    edit: beni burdan alın :(
  • vatana millete hayırlı olsun
  • sıtmaymış hasta. şimdi dağılın.
hesabın var mı? giriş yap