• sol frame'de göreceğimiz durum.

    özellikle biontech aşısı için başlık üzerine başlık açıyorlar. bu arkadaşlar kendilerini çok zeki bir azınlık olarak görüp geri kalan herkesi kandırılmış, hiçbir şeyi araştırmadan kabul eden insanlar olarak görüyorlar. sen ne araştırdın diye sorunca; bazı twitler, ya da uzmalığı bu konular olmayan otçu, modern tıbba karşı, durumdan çıkar elde etmeye çalışan, fav manyağı doktorları kanıt olarak gösteriyorlar. var mı kabul olmuş uluslararası bir makale diye sorunca, bilimsel makalelerinde büyük oyunun bir parçası olduğunu söylüyorlar.

    biraz önce de bunlardan birine maruz kaldım. (bkz: mehmet okan özdemir) diye bir doktorun 1,5 saatlik videosunu izletti bana. kendisini kırmamak için izledim. lanet olsun dedim, izleyelim. herif baştan sona manipülasyon yaptı. araştırdım elemanı. cerrahmış! ulan valla siz iflah olmaz enteresan insanlarsınız.

    edit: "aşı karşıtı değiliz. covid-19 aşısına güvenmiyoruz" diye eleştiride bulunan arkadaşlar var. bence haklı bir eleştiri olabilir. bu sebeple moderatörlerden ricam başlığı "15 haziran 2021 covid-19 aşı karşıtlarının çıldırması" şeklinde değiştirmeleri. kırmayalım bu minnoş arkadaşlarımızı. zaten yeterince endişeli ve ürkekler.

    edit2: ulan ne adamsınız ya. covid-19'un uzun vadede vücuda olumsuz bir etkisinin olmadığından emin ama aşının uzun vadedeki etkisinden endişeli.

    neymiş efendim. aşı çok hızlı üretilmiş. yeterince test edilmemiş. uzun vadede yan etkisi bilinmiyormuş. oldu paşam! 5 yıl pandemi devam etsin. peki bu 5 yıl içinde insanların bozulan psikolojisinin başka hastalıkları tetiklemesi ile ilgili bir endişen var mı?

    normalden hızlı üretilmesinin sebebi bütün dünyanın gözünün bu aşıda olmasından kaynaklı bürokrasinin daha hızlı çalışması ve daha fazla finansman sağlanmasından olabilir mi?

    soruyorum sadece. siz de sorun ama uzmanına sorun. cerraha, otçuya, büyük resimcilere değil. kolun kırıldığında tedavi için jinekoloğa gitmediğin gibi bu konuyu da uzmanlarına sorun. risk hesaplaması yapın. yapamıyorsanız yapan uzmanlara güvenin. alkol kullanıp, sigara içip, fast food’u gömüp içinde ne olduğunu bilmediğim sıvıyı vücuduma almam demeyin. komik oluyorsunuz. ha yine olma aşını. senin bileceğin iş ama gelip burada bir günde 750.000 aşı yapıldıktan sonra bilimsellikten uzak manipülatif başlık açmayın.
  • genelleme yapan, hayatı kendi tecrübelerinden ibaret sanan, bildiği her şeyin kesin doğru olduğuna inanan ve en doğrusunun her zaman kendi bildiği olduğunu sanan bir adet yazar barındıran başlık.

    "bunlar kendilerini zeki sanıp başkalarını cahil sanarlar"

    vurulmayan herkes böyle değil. vurulmayan herkes sağda solda aşı vurulmayın diye propaganda yapmıyor. vurulmayan herkes milleti aptal sanmıyor.

    "araştırmalarını sorarsın mantıklı argüman sunamazlar"

    vurulmayan herkes böyle değil. vurulmayan herkes bizi çipleyecekler demiyor. vurulmayan herkes 'kesin kısır olacağım' demiyor.

    "aşı karşıtlarının çıldırması"

    aşı karşıtı olan herkes çıldırmıyor, delirmiyor. 3-5 insanın yaptığını tüm aşı karşıtlarına atfediyorsun

    1-) öncelikle aşı karşıtlığı ile 'corona aşısı karşıtlığı' çok farklı bir konu. siz corona aşısı vurulmaktan imtina eden insanları sanki tüm aşılara karşıymış gibi 'aşı karşıtı' olarak nitelendiriyorsunuz. halbuki örneğin ben kuduz, tetenos gibi aşılara karşı değilim ve küçüklüğümde tüm aşılarımı vuruldum ve çocuğum olunca da vurduracağım.

    2-) aşı vurulmaktan imtina edenlerin hepsi toplumu aşı vurulmaması konusunda ikna etmeye çalışmıyor. örneğin benim umrumda değil vücudunuza ne enjekte ettiğiniz. herkesin kendi bedeni kendi kararı.

    3-) bu mecrada insanlar sadece fikirlerini paylaşıyor. benim sözlükteki gözlemim; aşıdan imtina edenler sakin davranırken, aşı yanlıları salyalarını akıtarak hırçın bir şekilde konuşuyor. bu durumda aşı yanlılarına bi dönüp kendi hal ve vaziyetlerine bakmaları tavsiyesini veriyorum. zira çıldıranlar çoğunlukla sizlersiniz.

    4-) aşı vurulmama sebebim; korona virüsün bana korkutucu gelmemesi. önlemleri ve yapılan bu çabaları gereksiz görüyor olmam. ha; siz çok korkuyorsanız buyrun vurulun aşınızı.
  • görsel
    bu iş çığrından çıktı artık.
  • doğru olan önermedir.

    şimdiye dek de varlardı ama bunca sesleri çıkmıyordu. aşı olmak istememelerini, güvenmemelerini anlıyorum. ama aşılamanın bunca arttığı birkaç günde neyin telaşına girdiler onu anlayamıyorum..
    bir de telegramdan örgütlenmeler filan .. neymiş aşıların çöpe atılmasını sağlayacakmış..
    bunlar kaostan beslenen, pandemi ve korku atmosferi hiç bitmesin isteyenler bence. tekrar o özgür günlere dönülmesini istemeyenler. .. yoksa aşıdan korkan yaptırmaz olur biter. devlet zorla kimsenin kolunu açmıyor.
  • çıldırma gibi bir durumun olmadığını düşündüğümdür. aşı sevdalılarının da* çılgın denebilecek boyutta olanları var.

    ancak bunun bu kadar tartışma konusu olmasına karşıyım. ya halka artı ve eksileriyle tüm mevzuyu anlatırsın. umarım insanların çoğu anlar. hakikatten çok sıkıntılı bir durumla karşı karşıyayız. bunu en ivedilikle çözmek zorundayız. aşı karşıtlarını eleştirmek ya da ikna etmekle vakit kaybedeceğimize hızlı hızlı yeni yaş gruplarına aşı hakkını açmalıyız.

    şu an yaş grubu açık olanlara aşı ücretsiz olur, istemeyene de sonra vurulacaksa ücretli olur. yani şu an aşı hakkı olmayan ama aşı olmaya can atan bu kadar çok insan varken bana aşı olunmalı/olunmamalı tartışması yapmak çok anlamsız geliyor.

    isteyenleri bir aşı yap bakalım ne kadar sürü bağışıklığı kazanılacak. ama yok.
  • nano çip biontech'de varsa o zaman geleneksel yöntem olan sinovac'ı deneyin derim..
    kırlangıç antenini küçükltememişler onda, çok belli oluyorumuş.

    ya o değil de yıllardır baktıkları uçakların ardından çıkan izlere 'korona atıyorlar' diyen de bunlar, bluetooth kodları 'aşılılar kodlanmış' diyerek gezen de bunlar..
    ve cidden var bunlar ya..
    bu kadar akıl tutulması da olmaz artık..
  • gerçekten insanların psikolojisi ve otokontrol mekanizmaları özellikle son bir yıldır iyice bozulmaya başladı.

    aşı olup olmamak kişinin kendi tercihi ve bedensel özgürlüğüdür, buraya kadar sıkıntı yok.

    ama tarafların bu konuda birbirlerine baskı yapmaları, hakaret etmeleri veya birbirlerinin haklarını kullanmalarını engellemeleri; işte bunlar kabul edilemez durumlardır.

    zaten yeterince sıkıntı mevcutken kendinizi de insanları da daha fazla germeyin, nasılsa herkes kendi kararlarının sonuçlarını yaşayarak görecek.
  • aşı yaptırmayanlara sürekli sokağa çıkma yasağı koyacaksın olacak bitecek.

    evlerinde çıldırsınlar.
  • bu aşılara çamur atan, kendini "gerçekleri gören" sanan iq fakirlerinin genel profiline bakın. ya o2 israfı cahil tipler, ya aktroller ya da aklı sikinde ergenler. ama işin kötü tarafı bu çöplerin çokluğuna şaşırmıyoruz, hayatın her yerinde bu çöplerden o kadar çok var ki. bu kişilerden biri vardı tanıdığım. pandemikler diye geziyordu, covid yalanı diye atıp tutuyordu. önce kendisi, 3 hafta sonra da abisi öldü covidden. adamlar resmen maske-tedbir-aşı teşviki oldular çevrelerine. musibet, nasihat olayı. ama en doğrusu insan yerine koymamak işte. çöp muamelesi yapmak bunlara. ciddiye almayın, ezin geçin bu "gerçekleri gören" tipleri.
hesabın var mı? giriş yap