• (bkz: ceketimi koysam kazanırım)
    2019 yerel seçimleri:
    akp %60,81
    saadet %36,35

    prof. dr. ahmet arslan hocamızın öngörüsü

    üst edit: sadece benim tanıdıklarım ve yakınlarından 7 kişi yaşamını yitirmiş. bir o kadar video kaydı sosyal medyada mevcut. kayıplar henüz ulaşılamayanlar var. korkunç bir güvensizlik ortamı hakim. belediyenin araçlarını görüyorum ama neredeyse hepsi ya hareket halinde (bildiğin seyir halinde) ya da park etmiş bekliyorlar. en aktif oldukları yer urfa'nın en büyük avm'si olan piazza avm'de çalışma halindeler. vatandaş böyle bir boyuttaki felakette başında bir büyük arıyor haklı olarak ama büyükler gelip polis çemberi oluşturup kimseyi yanına yaklaştırmadan mikrofonlara konuşup özel uçağıyla geri dönüyor.

    14 mart 2023'ten itibaren yoğunlaşan sağanak yağış şanlıurfa'da tehlikeli seviyeye geldi. henüz yeni hizmete giren devlet hastanesi bile selden zarar gördü ve hastalar zor anlar yaşadı. karakoyun deresinin de taşmasıyla bir çok semt su altında kaldı. yapılan basit ıslah çalışmaları da boşa gitmiş oldu. su baskınına maruz kalan bölgelerde vatandaşlar evlerin damına çıktı (çatı mimarisi urfada çok nadir).

    kaynak

    edit: sabah bu entry girdiğimden beri utanç tablosu yaşanmakta ama utanacak kimseyi bulamıyoruz. halk daha önce böyle bir felaketle karşılaşmadığı için bahsettiğim dere yatağına yakın oturanlar suyun daha fazla yükselmeyeceğini düşünmüş ve tedbir almayıp o evde can vermiş. olay farkettiklerinde zaten artık sokağa çıkmak için çok geç olduğunu anlayıp evden çıkamamış. çıkmaya çalışanlar da birer birer sele kapılmış.

    edit: ölü + kayıp sayısı verilen sayının çok üstünde. şu an malum şahıslar mikrofonlara konuşurken halk yaklaştırılmadı.

    görsel

    akp'li belediyelerin ortaklaşa şekilde insanımızı görmezden gelmesi tarihe not olarak düşülmeli. tanık olduğum bir feryatta vatandaş "yiyor ama çalışıyor diyen namussuzlar nerdesiniz?" diye bağırıyordu.

    edit 2: şu an görebildiğim tek çalışma kodamanların yatırım yaptığı piazza avm'yi kurtarma çalışması.
  • (bkz: küresel iklim krizi)

    uzun süren kuraklıkların arkasından gelen yağışlar kuraklığın giderilmesine yetmediği gibi erozyonla birlikte toprağı da götürüyor. bu tip görüntüleri bütün şehirlerde ve sıklıkla görmeye alışacağız. her yeri betona boğduk ve bunu hak ettik.

    şanlıurfa özelinde konuşacak olursak yıllardır akp'ye belediyeyi teslim eden bir zihniyet söz konusu. akp her zaman rekor oyla burada seçimleri alıyor. çantada keklik gördükleri bu şehre bakış açıları ve verdikleri hizmet bu vesileyle ortaya kabak gibi çıktı.

    ayrıca urfalı ibrahim tatlıses'in ne kadar bağış yapacağını ve seferber olacağını da merakla bekliyorum. böyle bir felaket sonrasında o devasa servetinin önemli bir kısmını ihtiyacı olan hemşerileriyle paylaşacak mı, göreceğiz.
  • yanlış sulama politikaları, yapay gölet oluşturma faaliyetleri, doğanın akışını değiştirme çabaları, yanlış yapılaşmanın sonuçları bunlar. doğa verdiği her şeyi geri alıyor.
  • bu ne felaket silsilesidir yahu. gerçekten insanın aklına diline hiçbir cümle hiçbir fikir gelmiyor, diyemiyor. bu nasıl bir sınanmadır? bir an evvel geçmesi dileğiyle.
    görüntüler içler acısı. oradaki bir yakınım artık sabredemediğini her telefonda hıçkırık eşliğinde söylüyor. delirmemek elde değil.

    edit: bir suser o yakının akp'ye oy vermeye devam etsin diye mesaj atmış. bu sözlük daha çok erişim engeli yer.
    bu entrye ne mesajlar gelmiş, beddua edip beterini yaşayın diyenler mi, aktroll ilan edenler mi, neler neler. abi okuduğunuzu anlamıyorsunuz, anladık onu. aynı zamanda insanları niye direkt suçlayıp beddua ediyorsunuz
    bir tane de fetöcü gelmiş beterini yaşayın diyor, bunlar da sözlükte yazabiliyor. gerçekten yönetim diye bir şey yok burada.
  • göklerden gelen bir yeni mesaj
  • kriz yoktur akp vardır.

    urfa'da yaşayan bir çaylaktan, modernisteskiya

    " urfa'dan yazıyorum başlık açamadım. dün geceden beri sağanak çok etkili oldu sabah selin geleceği belliydi. biraz önce cnn türk'te muhabir urfa halkıyla konuşacaklardı 14.30 sularında şikayet edeceklerdi afad belediye gelmedi diye yayından aldılar göz göre göre. sizden rica etsem başlığını açar mısınız yoksa unutulacak bu yaptıkları da yanlarına kalmasın istiyorum. teşekkür ederim"
  • çanak çömleksiz neolitik çağdan beri yerleşim olan yer, 11.000 yıldır kentleşemedi.
  • ooo allahın yazdığı kadere bak; "plansız şehirleşme ve altyapı sorunu"
  • üzücü görüntüler geliyor maalesef:
    video

    bir güruhta sele kapılmış adamın kurtarılma umuduyla elini uzatmasını umursamadan çekime devam etmiş video2
    neyse ki kurtulmuş kaynak

    edit: akp'li urfa bb başkanı, bölgedeki selzede vatandaşlar tarafından ciddi tepki görünce kaçmak zorunda kalmış görüntü

    edit2: yahu şu lanet afetler üzerinden siyaset yapmayın diyen güruhlar: depremi de, seli de, yangını da, her bir afeti yaşadık; deneyimliyiz ama 20 küsür yıldır bunları tecrübe edip, bunca afetin, felakete dönüşmemesi için sorumluları ne önlem aldı?
    koskoca "y i r m i k ü s ü r" yıl ulan sadece bu soruyu cevaplayın be omurgasızlar.

    tanım: yine bir afetin şanlıurfa'da acı verici duruma dönüşmesi.
  • olay yerinden bildiriyorum dünden beri gök delinmiş durumda. henüz depremin yaralarını saramamışken şimdi de sel felaketi yaşıyoruz. elektrikler yok. giriş katlardaki bazı evler tahliye ediliyor. durum ciddi. özellikle eyyübiye tarafında çoğu binanın 1-2 katlı olduğunu düşünürsek bir felaket daha yaşamamak adına yardım ve destek sağlanmalı.

    elektriklerimiz kesik, şarjımız az, internetimiz yavaş olduğundan ana akım medyadan pek bilgimiz yok umarım sesimiz duyuluyordur :(

    https://twitter.com/…?s=46&t=vhazimejduzzat4lvp3zka

    edit: valiliktan gelen açıklamaya göre:

    akabe
    direkli
    devteyşti
    sancaktepe
    akbayır

    gibi dere yataklarına sınırı olan bölgelerin zemin ve bodrum katlarının acilen boşaltılması gerekiyor.

    https://twitter.com/…?s=46&t=vhazimejduzzat4lvp3zka
hesabın var mı? giriş yap