• fernando alonso sultanahmet meydanında 10 tur atacaktır.. tabi ki f1 arabasıyla atacak bu turları, yürüyüp millete el sallamayacak.. aslında arabadan indikten sonra bunu da yapabilir isterse.. neyse susayım ben..
  • saat 13.30’da baslayacak olan, halka açik* gösteri. renault'nun bu gösteri için pek heyecanli oldugunun ve çesitli sürprizler hazirladiginin bilinmesinde fayda vardir.
  • sozluk yazarlarindan brother louienin ceosu, homme fataln kask temizleyicisi, benim ise ar-ge muduru oldugum motorsporlari.orgun alonsoya bir pankart ile saka yapip turkiye gundemine oturacagi organizasyon.
  • 2004 baharinda mark webberin istanbul ziyaretinin ardindan sahsimi en cok mutlu eden olaydir. bana oldukca abartili da gelse organizatorlerin yarın sultanahmete 20.000 kisi bekledigi soyleniyor.
  • cnn turk spikerinin alanso'ya aracina binmeden once "what is your feelings?" $eklinde soru yonelttigi organizasyon. en azindan yeterli seviyede ingilizce bilen birisini yollasalarmi$ ke$ke...
  • kızgın güneşin altında 2 saatten fazla beklediğim hadise. power fm dj'i olan beyefendi speedpark'in ozelliklerini en az 10 sefer anlatması, sonra teknik detaylara girerek otomobillerden bahsetmesi. 'güvenlik aracı' olduğu söylenen modus'un önümden defalarca geçişi -ben f1 beklerken sanki alay eder gibi-, artık heralde bir sıcak geçmesi bir beyin kanaması yaşamadan bu iş olmayacak derken beklenen anın gelişi ve bütün kızgınlığım bir anda geçmesi...

    maxi megane, 1977 model f1, clio v6, le mans'da yarışmış olan alpine a442 ve tabi assolistler en son çıkar kuralıyla alonso'nun kullandığı f1. 10 tur atacağı söylenen alonso daha da az tur attı, sanırım 5. en son turunda pistin tam benim olduğum bölümünde durması ve kalkış yapması. f1 tarihi sultanahmet meydaninda 18000 deviri çevirirken ve yerlere tekerlek izlerini kazırken bir grup bu heyecana dayanamadı ve tel orguleri devirdi.

    organizasyon rezaletti. işin ucunda o aracı yakından görmek ve o sesi duymak olmasa yaşanacak rezillik değildi.
  • renault'nun turkiye'de yapilacak grand prix'te cok buyuk bir taraftara sahip olmasini saglayacak olaylar silsilesinin biri. renault daha once de universitelerde ve cesitli yerlerde f1 kitapcigi dagitarak calismalara baslamisti. tebrikler renault.
  • şikayetlerin aksine 1 saat geç başlamayıp gayet de zamanında başlayan organizasyon. 13.30 olarak ilan edilen saat, roadshow'un ısınma turları kabul edilebilecek basın toplantısı, kokteyl, araçların sergiye açılması gibi aktivitelerin başlangıcıydı. parad* denilen, alonso'dan önceki geçiş 14.30da başlayacaktı ki, piste nerden geldiği anlaşılmayan esrarengiz bir su birikintisi yüzünden 15dk. kadar gecikmeli başladı, hepimize de "burası türkiye" dedirtti. zira su birikintisi ortadaki bölümde bulunan bitkileri sulamak için kullanılan hortumun bağlı olduğu musluğun kimliği belirsiz kişilerce açılmasından kaynaklanıyordu.

    kenan dogulu ve burhan ocal'ın da pilot olarak katıldığı geçiş**teki otomobiller ve pilotları ise sırasıyla şöyleydi:
    (başta iki kere geçen modusu saymıyorum)

    type a - yannick louviot
    type k - jean-louis le tohic
    nervasport - christian scmaltz
    megane rs - burhan öçal (power fm dj'i tarafından anons edilmedi ama tanıyanlar tanımıştır)
    clio v6 - jason tahincioglu
    clio cup - kenan dogulu
    maxi megane(2 tur) - ethem genim
    r5 maxi(4 tur) - jean ragnotti (bildiğiniz renault five idi bu. 2 tur olarak planlanmış ama pilot abi coştukça coştu)
    clio s1600(2 tur) - ercan kazaz
    alpine a443 - j pierre jaussaud
    rs01 - alain serpaggi
hesabın var mı? giriş yap