• 1950 model trenleri modifiye ederek yüksek hızlı, avrupa standartlarında ulaşım şeklinde lanse edenlerin muhtemel bir kaza sonrasında bakın şimdi çok enteresan diye başlayayıp işte bu cehapee zihniyeti diye bitireceği konuşmasında dünyadan verecekleri örnekler arasına girecek kazadır.
  • malum kişiye malzeme çıkarmıştır.
  • istanbul ankara hızlı treninde yaşanacak kazalara fıtrat teşkil edecektir.
  • kaderdir.
  • sabah metrodan cikarken yapilan anonslarda, kazanin gerceklestigi metro hattina giden trenlerin gecici olarak durduruldugunu belirtiyorlardi. cok ciddiye almadim. "herhalde yine bir yenileme calismasi vardir" diye gecirdim icimden.

    ofise gelince ogrendim uzucu olayi.

    yanilmiyorsam bu zamana kadar hic bir kaza olmamis moskova metrosunda. senelerdir kullaniyorum, ben de karsilasmadim, duymadim.

    haberlerde yazilanlara gore tren raydan cikmis, bunun nedeni de makinistin ani yaptigi frenmis.

    bazi afedersiniz oc. makinistler bunu yapiyor. insanin odunu patlatiyorlar. hele ki sabah ve aksam vagonlarin en yogun oldugu donemde bu harekete maruz kalinca insanlar savruluyorlar bir yandan bir yana.

    olenlerin yakinlarina sabir ve bassagligi dilemekten baska bir seyimiz yok su an.

    yalniz madem herkes turkiye'yle karsilastirmis, hemen bastan belirteyim, ne cikip putin "bu gibi olaylar metronun fitratinda var" der, ne de bu olay uzerinden show yapar.
    metro ruslarin gururudur. evet, biraz abarti gibi geliyor ama gercekten de gurur duyulacak bir metro hattina sahiptir moskova. oyle kicikirik tek hatli istanbul metrosuna benzemez.
    o yuzdendir ki, bu olayin sorumlulari ortaya cikar, cezalari verilir, buyuk ihtimal bir daha gun yuzu goremezler. yaralilar su an hastanelere yerlestirilmis zaten, bedava, en iyi hizmeti alirlar.
    olenlerin ailelerine de ellerinden gelen yardimi yaparlar. yakinlarini yere yatirip tekmelemezler!

    edit: son bilgilere gore makinist de hayatini kaybetmistir. olu sayisi ise 20'ye yukselmistir.
  • "çöken marmaray" veya "onlarca kişinin hayatını kaybettiği ankara metrosu" haberlerine panzehir sağlamış üzücü olay.
  • marmaray filan ile asla moskova metrosu kıyas götürmez. moskova metrosunu bizzat gördüm örümcek ağı gibi koca şehri bir baştan bir başa sarar. şehrin bir ucundan öteki ucuna hiç yer üzerine çıkmadan ulaşabilirsiniz. yer altındaki geçişler kat kat sarmal sarmaldır. 1930 ların sonlarında yapımına başlanmış muhteşem bir mühendislik harikasıdır. zamanın imkanlarıyla yapılan işi düşünsenize.ayrıca metronun her kısmı adeta sanat galerisi gibidir. onun için yandaşların 2010 ların türkiyesinde yapılan marmaray olayını sadece bilip de "bakın bizde oluyor mu böle şeyler" demeleri son derece saçmalıkla iştigal bir durumdur.
  • yaptigim hesaplara gore, benim de icinde bir muddet seyahat etmis oldugum trenin yaptigi kazadir.

    o hatta 2 istasyon gidip indim ve diger hatta gectim. saat tam olarak 08:30'du.
    tam olarak 9 dakika sonra varmasi gereken yere yakin yerde kaza yapmis.

    oraya dogru gitmiyordum ama o trenin icindeydim, sanirim.
    kil payi kurtarmisiz sozluk.
    verilmis sadakamiz varmis.
  • metro last light'ı hatırlatan, kahırlara vesile olay.
hesabın var mı? giriş yap