• isyanın bundan sonraki seyrine yön vermek adina, isyan önderlerince aşağıdaki tamim kaleme alınmıştır:

    "1-eksi lugatin tamamiyeti ve yazarlarin istiklâli tehlikededir. moderasyon-u merkeziye, şahsi hissiyatlarinin tesir ve murakabesi alanda bulunduğundan, deruhte ettiği mesuliyetin icabını ifa edememektedir. bu hal sözlügümüzü madun tanıtıyor.
    sözlügün istiklalini yine yazarlarinin azim ve kararı kurtaracaktır.
    milletin, hal ve vaziyetini derpiş etmek ve seda-yı hukukunu cümle internet alemine işittirmek için, her türlü tesir ve murakabeden azade bir heyet-i moderasyonun vücudu elzemdir. bunun için bilmuhabere her taraftan vaki olan teklif ve arzu-yu milli üzerine, sözlügün'nun bilvücuh en emin mahalli olan eksi duyuru’da ekşi bir kongrenin serian inikadı takarrür etmiştir. bu maksatla, tekmil sub-etha-i lugat’in, her sub-ethasindan, nesil ihtilafatı dikkat nazarına alınmaksızın, muktedir ve yazarlarin itimadına mazhar, üç kadar zatın süratle bir zirve tertibi icin yola koyulmasi icap etmektedir. her ihtimale karşı, bunun bir ekşi sır halinde tutularak dağdağaya mahal verilmemesi, limon’da yayinlanmamasi ve lüzum görülen mahallerde seyahatin mütenekkiren icrası.

    2-isyankar yazalar namına 18 nisan'da uygun bir barda toplanması mukarrer zirve için, mezkur suserlerin müdafaa-i hukuk-ı eşkiyye ve redd-i moderasyon cemiyetlerinden müntehap suserlar çalışma başlatmışlardır.
    3-yukarıdaki mevada göre murahhaslar, müdafaa-i hukuk-u eşkiyye ve redd-i moderasyon cemiyetleri ve sub-etha fasiliteleri tarafından ve sair suretlerle intihab edilecektir.

    4-bu mukarreratın tatbikatına, 1. nesil yazar arzach, zirveler nazırı lagrima bey, redd-i moderasyon kumandani muhammed eminoglu bey, müdafaa-i hukuk-u eşkiyye levazimatcisi dr shephard bey ve diğer bazı preator, hacivat ve mühim zevat tarafından çalışılacaktır. bundan başka ekşi editörlerinden aethewulf paşa, zirve teşkilatçısı dhög bey ve troll azasından airlangga bey gibi zevatın fikir ve mütalaaları alınacaktır.

    5-redd-i moderasyon ve müdafaa-i hukuk-u eşkiyye cemiyetlerinin verecekleri irtibat bilgilerinden yalnız mail adresinin kabul edilerek, lugat içi mesajlaşmanın moderasyonu merkeziyyece takibi çekincesiyle tercih edilmemesi tamim edilmiştir. bu hususa suret-i katiyyede icabet edilerek muhaberatın behemahal emniyetli temini için gayrette bulunularak muhaberat temin edilecek ve temin edilinceye kadar mail vasıtası kullanılmaya devam olunacaktır.

    6-teşkilat-ı hacivat ve preatorlar, hiçbir suretle ilga edilmeyecektir. kumanda, hiçbir suretle terk ve ahara tevdi olunmayacaktır. internetin herhangi bir tarafından yeniden vaki olacak klon sözlük işgal herakatı, umum yazarlari alakadar edecek ve hasıl olan vaziyete nazaran müdafaa-i sözlüge müştereken tevessül olunacaktır. bu sebeple, asiler derhal birbirlerini haberdar edeceklerdir."
  • sanal bir isyandır, eğer isyan misyan diye bir şey varsa tabii. sadece eski yeni nesil bir takım yazarların belli bazı konularda çemkirmesi dışında dönen bir şey yok benim gördüğüm ki bu sözlük kurulduğundan beri varolan bir şey zaten. ortam biraz çalkalanır, millet ona buna bağırır, çağırır, yazar, konuşur, eder, kimisi fikirler öne sürür, kimisi tartışır, kimisi küfreder, kimisi sessiz kalır... sonra da ortam durulur, her şey olduğu gibi devam eder. ah diyorum, keşke matrix teknolojisine benzer bir şey gerçek olsaydı da sözlüğe matrix'e girer gibi girseydik, virtual reality, 3d falan. seyretmesi okumaktan daha eğlenceli olurdu gibi bir his var içimde.
hesabın var mı? giriş yap