• bu gün itibari ile hepsiburada.com'un talebimi kabul edilmedi olarak belirleyip beni mağdur ettiği rezalet.

    11.11.2021 tarihinde annem bana ve kardeşime hediye almak amacıyla xiaomi mi robot vacuummop essential 2 model robot süpürge siparişini adet fiyatı 2300 tl karşılığında komşumuzun kızı yardımıyla veriyor. ürünler elimize ulaşıp kullanmaya başlıyoruz.

    ilk olarak kardeşime gelen süpürge 2023 mayıs ayında arızalanıyor ve garantiye gidiyor. servis ürünün tamir olamayacağını belirtip firmaya iade formu gönderiyor. buraya kadar her şey olması gerektiği gibi ilerliyor ama hepsi burada kendince uyanıklık yapıp enflasyon farkından 7.000 tl olan süpürge için 2300 tl iade etmek istiyor kabul etmiyoruz tüketici kanunu hatırlatıyoruz defalarca telefonda görüşerek firmayı ikna ediyoruz bize ürünün sıfırını gönderiyorlar. 1. sorun çözülüyor. uğraştığımız için "burası türkiye olur böyle şeyler" diyerek geçiştiriyoruz

    2023 kasım ayında garanti süresinin bitmesine 10 gün kala 2. üründe arızalıyor tamir için servise gönderiyoruz. ilk üründeki gibi servis iade kararı alıyor. hepsiburadaya gönderiyor ve hepsi burada geçen sefer sanki sıfır ürün göndermemiş gibi ürünü sıfırı ile değiştirmek istemiyor ve tek yardımcı olabilecekleri konunun 2300 tl fatura bedelini iade etmek olduğunu söylüyorlar. kendilerine 2300 tl ile şu anki şartlarda elektrikli süpürge bile alınamıyor, bu ürünü siz satıyorsunuz ve fiyatı şuan 15.000 tl şeklinde bilgi veriyoruz "yasal haklarınızı arayabilirsiniz" diyerek caydırma politikası uyguluyorlar.

    özetle, hepsiburada.com alırken kazandığı paranın enflasyon karşısında değer kaybına uğramasını umursamıyor ve aynı rakamı iade edip kar etme derdinde. arızalı ürünün ellerinde bulunmasına, tüketici kanununda muadil yada misli ile değişim talebi hakkımın olmasına rağmen işi yokuşa sürüp ürünün üzerine yatma derdindeler. bu gün e-devlet üzerinden tüketici hakem heyetine başvurdum ve sizlerin de bilgisi olması için konuyu buraya taşıdım. tüketici hakem heyetinde görüştüğüm kişi ellerinde aynı ürün olmasa bile misli ile değişim yapmak zorunda olduklarını önemli olanın benim talebim olduğunu belirtti.

    hepsiburada.com pişmanlıktır diyenlerdenken yine bu firmaya muhattap olmak zorunda kaldık. ben yandım siz yanmayın.

    edit : 19.01.2024

    ekşiye başlık açmamı takiben hepsiburada benimle iletişime geçti. çözüm üreteceklerini söylediler bakalım bekliyoruz.
hesabın var mı? giriş yap