• " kpss puanına göre başvuruda bulunan ve yazılı sınavda başarılı olan adaylardan 12 bin 525'i sözlü sınava çağırıldı.

    öğretmen adayları arasında en yüksek kpss puanı ile 1. sırada olan genç, mülakatta 175'inci sıraya düşürülüp elendi.

    kpss puanında 172. sırada olan ise, mülakatta 1. sıraya yükseltilip işe alındı. "

    dipnot: (bkz: nepotizm)
  • akp rejiminde görülebilen olaydır.
  • benim merak ettiğim 20 yıldır bu tip kayırmacılıktan dolayı hakkı yenen atanamayanların hakkı nasıl teslim edilecek? chp'nin böyle bir çalışması vardı ama sonuçta ne oldu, nasıl bir program ve plan çıktı ortaya bilmiyorum. adam 5 kere kpss'ye girmiş hepsinde 93-98 arası puanlar almış ama atanamamış, 15 yıldır. 15 yıl önce bir yere yerleşse şimdiye üst düzey bürokrat olacak kapasitede insanlar, maalesef boş yere ömür tüketti, devlet bu insanları değerlendiremedi. yerine de az bilgili çapsızlar doluştu. hakkaten yazık oldu bu millete. bilim yerine biatı, liyakat yerine kayırmacılığı seçerek cumhuriyet tarihinin en iyi yetişmiş 1-2 neslini yedi bitirdi bu devlet. bir kısmı kaçtı kurtuldu, yurt dışında iyi şirketlerde çalışıyor. onlar bizden kurtuldu, ama bizim kurumlarımız ise vasat ve vasat altı tipler tarafından yönetiliyor. tabii milli gelir 7 bin dolar olur, bu çapsızlıkla bilgisizlikle aşağı doğru gidiş engellenemez. avrupa'nin bangladeşi olma yolunda hızla ilerliyoruz.
  • hayatın olağan akışına ters olmakla birlikte islamcılar için ne dine ne de genel ahlak kurallarına aykırı değildir. vicdanları rahattır. devran dönünce şunların tespit edilip geriye dönük tazminat ödemesini dilerim.
  • muhtemelen kadroyu 172.yi almak için açmışlardır zaten o yüzden şaşırmadığım hede.
  • kul hakki

    turkiye nufusunun 99%'i musluman denir ve bu orana bu kavramin icinden gecen insanlar da dahildir.

    tanim : siyasal islam icin siradan bir olay.

    edit : 1%'lik kisim guzel, beklerim.
  • bu insanların hakkını nasıl ödeyeceksiniz? torpilli puştlar için elediğiniz insanlar belki de sınav parasını bile borç aldılar.
    madem bu kadar yozlaştınız sınav niye var? kaldıralım sınavı doğrudan alın yalamaları. torpilsiz sadece sınava çalışarak atanabileceğini düşünen insanlara da umut vermeyin.
  • türkiyenin acı gerçeği torpil. her dönemde olana durum. üniversiteler torpilli hocalarla dolu. kamu kurumları vs. kendi adamlarıyla dolu. her gelen kendi yandaşını hısım akrabasını kilit noktalara yerleştiriyor.
  • chp'den beklentimiz adalet, 20 yıldır yapılmış yanlışların düzeltimesiydi, ama kılıçdar çıkıp helalleşeceğiz, devri sabık olmayacak diyip konuyu kapattı, zaten bu adaletsizlik ve ekonomik yıkıntının 2 mimarını da yanına 6lı masa garabetinde yancı olarak aldı. o yüzden moralinizi bozmak gibi olmasın ama hükümet değiştiğinde bile bu 172.likten birinciliğe çıkan tipler memurluğa , 1.likten 175. liğe düşenler de , işsizliğe veya basit işlerde çalışmaya devam edecek. siyasal islamın yıkıntısının çözümü gazı gaçmış 6lı masada değil.
  • 172. sıradaki adayın "rızkımı veren hüdadır kula minnet eylemem." dediğine yemin edebilirim ama ispatlayamam.
hesabın var mı? giriş yap