• uzaktan eğitim odaklıdır. bu işin online yapılması zor, kapasite yetmeyebilir. offline yapılacaksa bari seçkin üniversitelerden hocalar oluştursun havuzu. bu husus bence en önemli detay.
  • ders kayıt sitesi bile düzgün çalışmayan canım okulum 150 kişilik sınıfı nasıl online bağlayacak merak içerisindeyim.
  • sınava 2 gün kala tatil haberi gelmişti. şimdi sınavları olanların durumu ne belli değil. koca kurumların başındaki insanların bunları düşünmeden plansız açıklama yapması akıl alır gibi değil.
  • özellikle tıp fakülteleri 4. ve 5. sınıflarda olmasının mümkün olup olmadığını merak ettiğim açıklama. bence imkansız.
  • 100 kişiye ders anlatıyorum yarısı bile katılsa hangi internet altyapısı kaldıracak bunu?
    ayrıca pratikler ne olacak?
    sınav haftasıydı bu hafta. sınavlar nasıl olacak?

    gibi sorular var aklımda.
  • muhtemelen çoğu bölüm öğrencileri açık havuzdan dersleri takip edecek çünkü çoğu üniversitede uzaktan eğitim verecek altyapı henüz hazır değil. bununla birlikte akademisyenlerin de uzaktan eğitim tecrübesi ve eğitimi olduğunu düşünmüyorum. yök başkanı bu eksikliği de bir nebze gidermek adına: önümüzdeki haftadan itibaren talep etmeleri halinde sistemdeki bütün öğretim elemanlarına eğiticilerin eğitimi olarak da adlandırabileceğimiz ‘dijital çağda yükseköğretimde öğrenme ve öğretme’ dersi ve yetkinliğinin dijital imkanlarla verilmesi konusunda tüm hazırlıklarımız tamamlanmıştır "demiş.
    [kaynak

    bu süreç uzun olacağa benziyor. olağanüstü ve hazırlığımızın olmadığı bir dönemden geçiyoruz, inşallah en az problemle atlatırız hep birlikte.
  • yine yök ve yine milyonlarca karışıklık. hedefine ulaşmayacak sayısız angarya. daha vakalar bile açıklanmamışken herkesin aklından şu geçiyordu, aklın yolu birdir zaten. öğrencileri gönderelim, ders notlarını da sınıf temsilcilerine yollayalım, sene sonunda gelsinler , sınavlarına girsinler. durumun ne kadar haşin olduğu anlaşılmıyor galiba? bir dönem için taviz verilmek zorunda. bu kadar keşmekeşe, telaşa, hararete ne gerek var? bu sistemin oturması en az iki ayı bulur. o zamana kadar on binlerce insanın bir araya gelmek zorunda olduğu anlaşılmıyor mu? sürecin iyi yönetildiğini düşünenler tekrar düşünmeli.
  • yök başkanı yekta saraçın açıklamalarına göre üniversiteler 23 mart tarihinden itibaren uzaktan eğitim vermeye başlayacaklar
    kaynak
    edit:balern yeşillendirdi vizeler de online olabilirmiş
    kaynakk
  • bu karar akademik kadroları şöyle etkileyecek:
    - bu dönem işlenecek olan her ders içeriği saat saat çıkarılacak, okulda kamera karşısına geçip dersler anlatılacak ve kayda alınacak. düzenli syllabus hazırlayanlar ve aynı dersi yıllardır anlatanlar için kolay. ama uygulamalı dersler, lablar, hatta bence yabancı dil hazırlık sınıfları için kötü haber (ama gerekli tabii).
    - bilgisayardan anlamayan dinozor hocalar asistanların tepesine çökecek.
    - düşük profilli hocalar saç, makyaj derdine düşecek.
    - altyapı eksiği olan, wireless/eduroam bile düzgün çalışmayan, otomasyon sorunu olan üniversiteler zorluk çekecek. moodle kullanabilenler avantajlı.
    - öğrenciler ve toplum sağlığı açısından olumlu, ama bu dönemin öğrencileri deneme tahtası oldu demektir. yeni dünya düzeninin ilk adımları...
  • ilginç bir açıklama. verilen tarih çok yakın olduğu için birçok soru işaretini de beraberinde getirmiştir. geçen haftaki açıklamaya göre 3 hafta tatil ve online eğitim de olmayacaktı. şimdi ise haftaya online eğitim başlıyor deniyor. online eğitim başlayacaksa bile 3 haftadan sonra olmalıydı. uygulamalı dersler, sınavlar gibi birçok soru ve sorun da beraberinde geliyor tabii ki. daha geniş bir açıklamayı bekliyoruz.
hesabın var mı? giriş yap