• şarkuteri sahibiyim şuan da 1 kg peynirin bana gelişi 100 lirayı aşmış durumda tereyağı 110 tl yi aşmış durum da 1kg kese yoğurdu 40 tl yi aşmış durum da ve ticaret artık durdu dükkana kimse girmiyor girse sadece azıcık bir şey alıp ihtiyacını görüyor toptancılar mal satamaz oldular hatta yakıt problemi yüzünden nerdeyse gelmez oldular üreticiler mal satamaz sattıkları malı yerine koyamaz oldular

    bir çok meslek artık bitme noktasına geldi kimsenin yüzü gülmüyor kimse yaşadığı hayattan zevk almıyor .

    bir çok kişi işini kaybedecek ya çıkartılacak ya da kapatacak bunun sonucun da intiharlar şiddetler ölümler kavgalar kendini yakmalar başlayacak...

    türkiye de artık her şey birbirine girdi ne çay sırası kaldı girmediğimiz ne yakıt sırası kaldı artık hiç bir şeye şaşırmaz hale geldik ve artık yeter demeliyiz artık dur demeliyiz buna bi çözüm bulunmalı demeliyiz bulamayanlar gitsin demeliyiz bunun sonuçları çok ağır olacak her geçen gün çok kötü şeyler göreceğiz evet kardeşler malesef gerçek bu size canlı canlı sahadan bildiriyorum halkın içinden bildiriyorum yarın bir gün trafikte ufacık bir sürtüşmeden dolayı iş yerini kapatmış olan adam cinnet geçirip sizi vurabilir kendini vurabilir malesef beklenen sona doğru gidiyoruz

    edit . esnaf ekmeğini yedi şimdi biraz siz çekin diyen arkadaşlar burada benim iş yapamama nedenim senin peynir alacak gücünün olmaması ben vergi kaçırmadım bulundugum şehir de en eski ve en güvenilir esnaf olarak bilinirim 90 yıllık bir tarihimiz var bırakın artık onu bunu ana soruna odaklanalım

    çok karışık bir yazı oldu içimi döker gibi yazdım herkesten özür diliyorum bunun için ama artık kaldıramıyorum . 29 yaşında karı koca çalışan 2 birey olarak 100 km ilerimizde ki denize gidip 3 gün tatil yapamamayı kaldıramıyorum telefonumun ekranının kırılmasının evlat acısı gibi koymasını kaldıramıyorum bir ürünün iyisini almak yerine muadilini daha ucuz diye almayı kaldıramıyorum

    edit 2 ya arkadaşlar siz nasıl bir kafa yaşıyorsunuz ben batıyorum mu dedim bitiyorum mu dedim benim maddi durumum çok şükür yeterli benim derdim kendimden ziyade en temel ürünün bu kadar pahalı olması insanların peynir alamaması benim satamamam değil sen alıyor olabilirsin ama insanlar çocuğuna süt alamıyooooooor kardeşim insanlar evlatlarına içi margarin dolu peynir yediriyor bitkisel margarine tereyağı esansı katılıyor onları yediriyor benim problemim bu benim isyanım bu

    edit 3 arkadaşlar bir çok destek mesajı geldi hepiniz sağolun ancak burada bahsetmeye çalıştığım benim ile alakalı değil aslında çok şükür ben hali vakti iyi bir insanım benim sorunum insanların alamaması ya da almak zorunda kaldığı kötü ürünler tekrar teşekkür ederim herkese tatil ve telefon olayı nedir peki diyenler olacaktır . kaldıramıyorum kardeşlerim bir telefon ekranının 1000 tl olmasını kaldıramıyorum yaptıramadıgımdan değil kendi ülkemde 100 km bir yere gitmenin 500 tl olmasını kalacağım otelin 600 tl olmasını içeceğim biranın 50 tl olmasını kaldıramıyorum bunları yapamadığım için değil asıl isyan
    görsel

    tereyağ alış fiyatına inanmayanlar için fiş eklenmiştir
  • (bkz: islami yönetim)

    bu konu türk halkına soruldu, türk halkı cumhuriyetin erdemlerini anlamadı ve siyaset öncesi bilgi birikimi amatör futbolculuk ve otobüs şoförlüğü olan imam lisesi mezunu az eğitimli birine tüm özlük haklarından vazgeçmek de dahil olarak ilk çağ krallarında bile olmayan yetkiler verdi ve durum bu.

    tabi işler bu raddeye bir anda gelmedi 20 senedir akp nin yapmadığı hukuksuzluk, işlemediği suç, yağmalamadığı kurum kalmadı. cumhuriyetin tüm birikimleri satıldı ve afiyetle islami yapılar arasında paylaşıldı, dönem dönem kendi aralarında kavga çıktı kan da aktı, eğitim bitirildi, tarım bitirildi, damadı geçtim ekonomi yönetimine sırf rte çok seviyor ve islamcı diye ilk okul mezunu güreşçiler bile atandı, günübirlik siyasi çıkarlar için ülke kurumları yıkıldı, demokratik adetler, ülkenin yapı taşları falan bir bir söküldü mahvedildi, cumhuriyetin tüm hazinesi boşaltıdı, tüm mal varlığı araplara satıldı.

    şimdi satılacak varlık kalmayınca başladılar toprak satmaya ve türk halkının bir kısmı araplaştıklarından dolayı buna çanak tuttu.

    hiçbir ülke şu yapılanlara dayanmaz ki dayanmadı da. şimdi peynir lüks oldu :)

    edit. sağolsunlar yesillendirip korkmuyor musun falan diyen arkadaslar oluyor ancak arkadaşlar burası benim için sokak duvarı gibi, buraya yazmasam oraya yazacağız başka türlü oluru yok insanın içini bir şekilde boşaltması lazım.

    üstelik bu durum yeni de değil, tee sümerlerde, akatlarda, antik yunanda,roma, anadolu beyliklerinde, osmanlida da vardı halkların aşağılamaya, fakirliğe itiraz etme durumu, tiranlıga, diktaya, köle olmaya hep itiraz edildi.

    mesela roma dönemi eserlerinde sağda solda s.p.q.r. yazar. taa eski roma’dan gelen bir söz. açılımı senatus populusque romae. anlamı ise roma’nın halkı ve senatosu. bu kısaltma tiranlık dönemlerinde duvarlara yazıldı hep. yani halkın bir kısmı o zamandan beridir varlığının ve özgürlüğünün peşinde. demokrasi ve özgürlük kavramı binlerce yıl yaşanan acılardan ve kötü tecrübelerden damıtılarak buralara geldi. elbette savunacağız.
  • adalet ve kalkınma partisi esnaf omurgasının üzerinde duran bir siyasi harekettir. esnafın halini görmezden gelerek siyasi bekasının etkilenmeyeceğini düşünecek kadar savrulmuş durumdalar.

    halk olarak katman katman batıyoruz. dibi görmeden siyasal islam batağından çıkamazdık zaten.
  • bordrolu çalışanları ezdirmeyecektiniz.

    öğretmen, doktor gibi meslek gruplarının maaşları ile uğraştınız. artmaması için destek oldunuz. işin ucu herkese dokunacaktı, dokunmaya başladı.

    edit: esnaf eskiden de mal alır kar yüzdesini koyar satışını yapardı, kriz ortamında da yine aynısını yaptı. üretici, üretim yapar kar yüzdesini koyar tüketicinin önüne koyardı, yine aynısını yaptı.
    sabit maaşlı kişiler öyle mi? herkes bir yerlerden kısmaya başladı. ortada harcanacak para azsa satış yapacağın sabit gelirliyi nereden bulacaksın?
    bu enflasyon ortamı en çok sabit gelirliyi vurdu işte. bir meslek grubuna düşmanlık yapmayın demiyorum, yapın hobi olarak yine yapın ama sonra çıkıp ağlamayın, aptal aptal mesaj da atmayın.

    edit: bordo —> bordro (telefon klavye düzeltmesi)
  • ülkenin en köklü kurumları dış destekli cemaatlere teslim edilirken,
    yabancıya toprak satışı serbest bırakılırken,
    en karlı kitleri önce zarar ettirilip sonra eşe dosta peşkeş çektirilirken,
    yetmeyip bazıları parasını ödemeyecek araplara peşkeşlenirken,
    dış politikada neredeyse herkesle düşman hale getirilirken,
    3 liralık proje 9 liraya yandaşa ihale edilip sonra vergileri silinirken,
    merkez bankası ailenin cüzdanı haline getirilirken,
    çözüm süreci ayağına teröristle işbirliği yapılırken,
    ülkeye milyonlarca vasıfsız arap dölü doldurulurken,
    vatandaşlığın komik paralara satılırken...

    şikayet etme... aptalların salakça politikaları sonucu her şey pahalanınca vay efendim her şey çok kötü oldu.

    peşin not: başlığı açana özel yazılmış bir yazı değildir.

    esas bkz'ı vermeyi unuttum: (bkz: svihs)
  • geçen hafta 3 kg çay almıştım. 42 liradan olmuş 70 lira. böyle zam 99-02 arası ecevit döneminde bile görmedim. az çok biliyorum o seneleri.
  • kobi dediğimiz kesim, yıllarca işin ekmeğini yedi, sonunda neyse bir kriz onlara da değmiş dedirten durulmadır.

    ben bordrolu olarak hiç bir masrafımı düşüremediğim gibi vergiden, hayvani vergiler öderken, sizler o kadar güzel hayatlar yaşadınız ki. her haltı vergiden kaçınarak yürüttünüz.

    bir de akp'ye en çok desteği verdiniz. sen olmayabilirsin ama kitle olarak bu şekildeydi.

    şu anda svih diyor geçiyorum. ya hep beraber, ya hiçbirimiz derler ya. bildin mi?
  • hala %32 böyle düşünmüyor. hallerinden memnunlar. diğer ezik yalakaları saymıyorum bile, onları da dahil et %50 ye yaklaşır. bu demek oluyor ki durmak yok yola devam. kalan yüzde elli de yakından hastalık ve besinsizlikten ölür, ülke de araplara kalır. dünya böyle satış görmemiştir herhalde.
  • olur böyle şeyler çokta takmamak lazım. dıj güçler,cehape zihniyeti ve sürekli kandırılmaların ortasında 2023 hedefinden çatlasanızda patlasanızda caydıramazsınız. ohh paralar pkk'ya gitmiyor ohh. hak ettiğimiz gibi yönetiliyoruz. ağlamaya gerek yok. oyna devam.

    https://www.youtube.com/watch?v=3l4c-x4wuva
  • tercihini yaşıyorsun. ya da tercih etmediğin ama görmezden geldiğini yaşıyorsun. top yekün hak edilenler yaşanıyor. (bkz: siyasal islam)
    ayrıca, dur daha yeni başlıyoruz. cebinde paranla bile istediğini alamayacağın günler yaklaşıyor. (bkz: karma)
hesabın var mı? giriş yap