• açıkça birkaç cümlede bir yalan atılan, cümle başı da nefret kusulan bir yazı.

    yurt dışına kaçtı, dili açıldı bu ırkçı arkadaşın. en azından türkiye'de oturmaya devam etmek için numara yapmasına gerek kalmadı. artık murat belge'yi eleştirenleri itlaf etmekten bahsediyor. burada olsa hakaretle kalırdı.

    kendisine tekmeyi de aman dokunulmazlıklar kalkmasın, akp milletvekillerine dokunurlar derdine düşmüş olmasına rağmen eskiden sevdalısı olduğu akp attı.
  • şu sıçmığı okuduktan sonra atatürk'ün ne kadar büyük bir lider olduğunu net bir şekilde anlıyorum.

    edit: ermeniler sanat ocaklarımızı işgal etmişler ve bu memleketin sahibi gibi bir durum almışlardır. şüphesiz haksızlık ve küstahlığın bundan fazlası olamaz. ermenilerin bu verimli ülkede hiçbir hakkı yoktur. memleketiniz sizindir, türklerindir. bu memleket tarihte türk’tü, o halde türk’tür ve sonsuza dek türk olarak yaşayacaktır.
  • bok çukurunda boktan başka ne bulabilirsiniz ki?
    o yüzden gözünüzde büyütmeyin bu bok çukurunu.
  • tanım: pkk'nın ankara saldırısı sorulunca onu devlet yapmıştır diyen ve bu sorgulanınca tc devlet memuru şeklinde hakaret eden bir ırkçının yazısı.

    evet, ben de kesinlikle pkk şehir çatışması için hendek açınca savunan, kaçanları geri dönememekle tehdit eden, milyonlarca kişinin görebildiği canlı yayında hendekler için "pkk onları savunma için açtı" diyen bir parti daha olsun isterdim türkiye'de. kafalar bir dünya.

    gerçekten leşlikten ayrılma tanımı, ırkçı olup olmadığınıza göre değişiyor türkiye'de. böyle aklınca yalanlarla tanım uydurma sonra da yancılık yapma konusunda nişanyan'ın seçtiği taraf da şaşırtmıyor.

    türk ulus devleti paradigmasına karşı, devletin baskıyla kimlik inşası gibi durumları da bahane ederek iletişim düzeyinden daha temelde bir ırkçı kabuk oluşturmuş hdp için nişanyan'ın yazdıklarının doğru olduğuna inanabilenler var. şaşıracak bir durum değil.

    siyasi bilimciler bunun tanımını yapıyorlar. hatta bazıları bunu doğrulayıp övüyor bile. soru şu ki, bu övülen durumlar siyah-beyaz ayrışması gibi açıkça ırk sorunu olan yerler için geçerli. türk-kürt tanımına bu oturmuyor. beyaz türk vs. saçmalığın dibi.

    böyle olunca olayın toprak kavgası için ırkçılık kasmak olduğu daha da belli oluyor. en son mesela hasip kaplan, hdp'nin başına türk eşbaşkan için heveslenilmesin dedi. sanırım ankara siyasal'dan akp tarafından atılan bir akademisyen de bu ırkçılık olamaz, ırkçılık sistemdir dedi. körler sağırlar birbirini ağırlıyor yani.

    asıl sorun, parti büro şeklinde bir yönetim kurmaya çalışan kürt milliyetçiliği, açıkça türk başkan istemiyoruz diyebiliyorsa, bu nasıl sistematik olmaz? herkes cevabını biliyor ama işlerine gelmiyor.

    akp, pkk'nın oslo çözüm sürecinde vs her yere bomba yığmasına göz yummadan evvel bunu güçsüzlük, ezilen taraf şeklinde satıyorlardı. ankara'da parkta canlı bombacı halkı öldürünce, beşiktaş'ta stadın orada gençler katledilince herkes neyin ne olduğunu bir daha gördü.
  • her yeri cehalet ve nefret kokan bir yazıdır.
  • bu adam her zaman böyleydi. oldukça kültürlü olması onu ahlaklı yapmıyor maalesef. teke tek programında yusuf hallaçoğlu ile tartışmasında fransızca belgeyi yusuf hallaçoğlu ve fatih altaylı gibi fransızca bilenlere rağmen yalan yanlış çevirmeye çalışmıştı. o günkü tartışmasını, dinlemeyi bilmemesini, saygısız tavırlarını gördükten sonra iyice tanımış oldum bu adamı. kendisi türkiye'nin en kindar ve bu kini yaymak için her yolu mübah gören insanıdır. yazdıklarının bu nedenle zerre güvenilir ve sayılır bir yanı yoktur.
  • bir ırkçı bozuntusunun, ağzından ve kaleminden çıkan diğer şeyler gibi, deli saçması yazısıdır. okumayın, ruh salığınıza zarar vermeyin.

    edit: "nışınyın'ın dışı sırttır", he canım he. kimse, en azından ben, inkar etmiyorum terörle mücadele adı altında bir takım politikacıların, bürokratların kariyerlerini korumak adına, şahsi çıkarlarını gözeterek sivil halka akıl almaz saldırılarda bulunduklarını. ama "pkk'nın öldürdüğü birkaç sivili diline dolayanlar" ne demek? pkk "birkaç" sivil mi öldürmüş?
    bu zihniyet hastalıklıdır. bu zihniyetle el kaide'yi de anlarsınız, ışid'i de. zavallı şirin ışid, abd'nin vahşi ortadoğu politikasından beslenerek oluşmadı mı? ışid'ın katlettiği insan sayısı abd'nin katlettiği insan sayısının yanında komik kalmıyor mu? e bu durumda ışidcileri de aklamaya çalışın sayın geri zekalılar. bak onların da selefi zihniyetleri baskı altında, onlar da asimile edilmeye çalışıyorlar. zavallı adamlar tepki olarak "birkaç sivilin" kafasını kesmişler sadece. canım kıyamam. (sarkazm / anlayamayacak kadar az gelişmişainizdir diye belirteyim istedim)
    türkiye'yi eli kanlı soykırımcı ilan edip teröristleri aklamak, şehirlerin merkezlerinde canlı bombalarla katledilen insanların ölümlerini küçümsemek herhalde terörün çözümü değildir. bunun kendine muhalif herkesi terörist ilan eden zihniyetten hiçbir farkı da yok.
  • okumaya değer bir yazı değil-baştaki tc terör devleti vs. görünce-, provoke bile etmiyor artık bu seviyesizlikler. akit'te, sabah'da, star'da falan da yazılabilirdi bu yazı. her gün okuyoruz böyle kişileri. melih gökçek'in cumhur ittifakı haricindekilere terörist demesi ile arasında ne fark var ki?
  • tam bir orospu çocuğu hala ergenekon diyor... bu kadar olaydan sonra bile yaptığı tek şey atatürk düşmanlığı...
  • bu ülkede iki arada bir derede kalmak çok kolay.

    bugün osmanlıcılık yapan insanlar geçmişte daha az osmanlıcılık yapıyor ve ab'cilik adı altında devlette kadrolaşırken öne nişanyan gibilerini sürüyorlardı. biz de nişanyan eleştirsek ırkçı, osmanlı eleştirsek ecdad düşmanı laflarını aynı cepheden yiyorduk.

    şimdi en azından türk düşmanı ırkçısıyla, türk düşmanı arap severi bağlarını kopardı da yediğimiz taşın nereden geldiği kesin belli oldu. bu başlıktaki arkadaş da alınmasın, kendisi bir örnek. şahsıyla derdim yok.

    mesela verilen örnek nedir, nişanyan kusmuğundan? viyana.

    viyana kapısında şehri alınca hedefi yağma olmayan bir sadrazam varsa da, büyük olasılık yağma olacaktı. istanbul alınınca yağmalanmıştı.

    aynı şekilde 1700'e varmadan osmanlı biraz daha avusturya'dan darbe alsa, istanbul'u almaya hevesli bütün bir avrupa ülkeleri topluluğu vardı. buna güneş kral da dahildir sanıyorum. ki fransa o dönem güvenilmez olsa da bab-ı ali müttefikidir.

    istanbul'u alsalar avrupa ülkeleri yağma yapmayacak mıydı? yapacaktı.ispanya'da müslümanlara ve şehirlerine ne yaptılar? medreseler, camilere nelere oldu?

    nişanyan'ın pisliği ermeni ırkçılığının 120 bin müslüman katliamına fransız ya da amerikan arşivine rağmen yalan demesi ancak osmanlı'yı ve dolayısıyla türkleri tarih sahnesinde mahkum etmeye kalkmasındandır.

    en azından siyasal islamcı, türk düşmanı ırkçı ittifakı bitti de artık herkesin lafını adrese teslim cevaplayabiliyoruz.
hesabın var mı? giriş yap