• şu anda suriye ordusunun yoğun kara ve hava saldırısı sonrası var. 1-2 saate tamamen düşer yorumları yapılıyor.

    edit: mevzuyu anlamadan küfredenlere son kıyağı yapıyorum. şu floodu okuyun.

    edit 2: sosyopatiz elhamdurillah bir video gönderdi. ordunun operasyon yapmasının sebebi bunlar.
  • alevileri keseceğiz diyen cihatçılara atılmış okkalı bir tokattır.

    (bkz: ondan sonra niye esad sempatizanısın)
  • (bkz: onlar çok cici çocuklar bir kere taam mı)

    her şeye ırk bağlamında bakan sığır milliyetçilere derdimizi anlatamıyoruz. türkmenlere garezimiz yok, tuzhurmatu'da barzani'nin türkmenlere saldırısına nasıl karşı çıkıyorsak burayı da cihatçıların lazkiye'ye saldırı üssü olarak kullanmasına karşı çıkıyoruz. kaldı ki bayır bucak türkmenleri masum değil, neredeyse tamamı akp'nin gazıyla neo-osmanlıcılık oynayan cihatçılar.

    edit: muhatabı entry'sini silmiş, bizimki ortada kalmış.
  • "turkmen dagi" bir dag degil, daglik bir bolge oldugu icin, bir gunde olacak bir olay degildir. bolge, lazkiye'ye cok yakin oldugu icin cihatcilar burada hakimiyetlerini genisleterek rejime yonelik tehditlerini kuvvetlendirmek istiyorlar. yakin zamanda tisrin universitesi'ne atilan roketler de turkmen dagi'ndan (muhtemelen salma kasabasi'ndan) ateslenmisti.

    suriye'nin bu kismi, uzun zamandir catismalara sahne oluyor. son zamanlarda suriye rejimi bolgede biraz ilerledi. turkiye sinirinda yer aldigi ve yamyamlar sinirimizda istedikleri gibi hareket edebildikleri icin suriye rejimi'nin bu bolgeye turkiye'nin onayi olmadan tamamen hakim olmasi zor. ya da sonunda turkiye'nin ses cikaramayacagi ruslar mudahale edecek.

    edit: "orada cihatci mi var" denmis. silahli muhalefet icerisinde cihatci olmayan grup yok. belki numunelik bir iki kisi vardir. pentagon'un egittigi gruptan en son 5 kisi kalmisti mesela. turkmen dagi ozelinde, orada baska gruplarin yaninda an nusra (yani el kaide) da var. "cihatci" olmak icin baska ne gerekiyor bilmiyorum.

    edit 2: "cihatci olmayan yok" derken, bu bolgeyi kastettim; yoksa kurt bolgesi'ndeki ypg'yi degil.
  • lan orası suriye toprağı değil mi amk. suriye ordusu girmesin mi oraya? cizre'ye asker girdiğinde milliyetçili duyguların nasılda kabarıyor ve gururlanıyordun oysa ki. çünkü orası vatan toprağı değil mi? e suriye ordusu içinde orası kendi toprağı. anladın mı? ikiyüzlülüğünüzde boğulun lan.
  • --- spoiler ---

    öyle bir algı yaratılıyor ki sözlükte sanki ortada suriye ordusu varmış gibi. o ordu darmadağın. ordu denilen şey iranlı asker ve milislerden, hizbullah'tan ve kalan suriyeli asker ve milislerden oluşuyor.
    --- spoiler ---

    zaten türkmen dağında da sadece türkmenler yok kardeş. çeçenler araplar ( suudi ve tunuslu ) bir cok silahlı grup var. ana unsuru türkmen cihatcılar ve çecenler olan fetih ordusu kesab'daki ermeni köylerini ve alevi köylerini basmışlardı. sünni bir türkmen sırf bir aleviyi alevi oldugu icin öldürebiliyor, tıpkı 80 öncesi maraşta türkmen aleviyi sırf alevi oldugu icin öldüren sünni türkmenler gibi. yani anlayacağınız adamın ırkı mezhebi önemli değil insan olsun önce. sokmuşum türkmenine
  • lan orası suriye toprağı değil mi tarzında saçmalayan bazı orospu çocuklarını ortaya çıkaran başlık.

    ulan haysiyetsiz maymun, türkiye'nin doğusunda terör örgütüne mensup bir teröristin öldürülmesiyle masum sivil türkmen halkının öldürülmesini bir tutacak kadar saçmalayabilirdin, aferin onu da başardın tebrikler.
  • acilen müdahale edimesi gereken olay.
  • alevileri kesip, kadın ve çocuklara tecavüz etme hayalleriyle ağızları sulananlara vurulmuş ağır bir darbe olur. bu bölge cihatçı pisliklerin lazkiye'deki alevi köylerine saldırılarında üs olarak kullanılıyordu.
hesabın var mı? giriş yap