• darbe sonrası türkiyesini görmüş, 90'larda çocuk olmuş, teknolojnin doğup büyümesine gelişmesine şahit olmuş, hem mektupla, hem ee postayla, hem whatsapp'la iletişim kurmuş, sanatın zirve olduğu zamanlara şahit olmuş, sebzenin meyvenin kalitelisini yemiş, fakat gençliği maalesef şuan 60 yaş üstü olan kaypak toplum sayesinde akp tarafından tükettirilmiş nesildir.

    fakat
    hem yaşı itibariyle, hem ekonomik gücü eline alması, hem de toplumda daha çok söz sahibi olabilmesi sebebiyle bu düzeni nasıl değiştirmeye başladıklarını ve bu zihniyeti nasıl gerilettiğini de görüyoruz.

    birkaç seneye kadar da dünya üzerinde söz sahibi olacak nesildir aynı zamanda.
    bu çok kültürlülükle büyümüş neslin birikimleri ve deneyimleri çok daha güzel aydınlık günleri doğuracaktır.

    beni inanıyorum ki, z kuşağı bu ergenlik ve çocukluk dönemini atlattığı zaman bu nesilden devralacağı yönetimle ülkemiz çok daha başka yöne gidecektir.
    türkiye'nin tekrar yükselmesinin öncüsü olacak nesiller bunlar.
  • en metalci nesildir, sonraki nesillerde azalarak bitmektedir metalcilik.
  • 80'lerde çocuk olmak geyiğini bir tarafa bırakırsak;
    1 litre kolayı depozitolu cam şişede anca haftada bir görebilmiş, varsa abisinden kalma ve paslanmaya yüz tutmuş, önünde sepeti olan üç tekerlekli bisiklete öyle binebilmiş, tek kanallı televizyon döneminde yetişmiş, voltron'ı oluşturmuş, sapanla kuş avlamış, çeşmeye ağzını dayayıp kana kana su içmiş, yiyecek ve içecekleri en lezzetli halleriyle yiyebilmiş, erik ve çağla ağaçlarına dalmış, bilye-misket oynamış, karnesinde zayıf geldi diye oto elektrikçinin yanına çalışmaya yollanmış, çamur balçık içinde patlak topla futbol oynamış, servis falan bilmeden okula-eve gidip gelebilmiş ve en nihayetinde teknolojik oyuncakların esiri olmadan, iki lafı bir araya getirebilen-medeni cesareti olan, hayatı yaşayarak öğrenebilmiş efsane olmayan ama "embesil" de olmayan bir nesiliz biz evet.*
  • her yerde kendilerini "çocukken sokakta çok oynadık, diz, dirsek kanatarak hayatı öğrendik, ama bilgisayara, teknolojiye de ayak uydurduk, ustası olduk, son şanslı nesil biziz, bizden sonraki nesiller bok gibi" şeklinde ifade eden, benim de dahil olduğum bu nesil, araştırmalar sonucunda "xennials" (generation x- millenials karışımı) olarak adlandırılmış.

    http://www.dailymail.co.uk/…ion-born-1977-1983.html
  • her şeyiyle onurlu bir nesildir. çocuklukları sokakta başlayan, aşkları isimlerinin baş harfleri ile duvara yazılmış bir nesil.
    çokça hatıra defterinde ismi geçen, aşk mektupları tertemiz olan bir nesil.
    paçaları, asfalt görmemiş yollardan olsa gerek, çamurlu, kalbi tertemiz olan bir nesil.
    terbiyeyi, edebi, mahallenin abilerinden öğrenmiş kavganın bile bir rajonu olduğunu bilen nesil.
    öğretmenini karşı kaldırımda dahi görse, durup, kendine çeki düzen vererek, başıyla öğretmenini selamlayan bir nesil.
    sevdiği kızla yan yana, yana yana yürüyen, gören olursa sevdiğime laf gelir diye, elini bile tutmayan bir nesil.
  • sonunda be, sonunda. evet ya.
  • aralarında bulunduğum nesildir. teknolojinin öncesini ve sonrasını gördüğümüz için şanslı sayılırız.

    ek: birbirimize kartpostal gönderdiğimiz samimi yıllar.
  • maradona,r9,ronaldinho,ronaldo,messi gibi yıldızların hepsini izlemiş ,dünya kupasının en güzel zamanlarına şahit olmuş nesildir.
  • dünyanın en iyi müziklerinin çıkış dönemine denk gelmiş, eksi sözlük kurulduğu ilk gün entry girebilmiş, internetin doğumuna şahit olabilmiş analog ve dijital nesildir. terminator evreninde t800'e denk gelir.
  • bir kaç yıl içinde siyaset, idare ve bir çok alanda sözü geçecek/ geçmeye başlayan nesildir.
    kumaşlarının kalitesi o zaman belli olacak.
hesabın var mı? giriş yap