• edit: maç yayını türkiye saatiyle 3 mayıs 2015 pazar sabaha karşı 04:00'te kanaltürk'te. kaynak

    tam hali 2 mayıs 2015 floyd mayweather jr manny pacquiao ünvan müsabakasıdır. tarihi belli olmamakla birlikte gerçekleşirse boks tarihinde bir maçta en büyük paranın döndüğü müsabaka olarak tarihe geçecek.

    http://ftw.usatoday.com/…r-manny-pacquiao-may-fight

    gerçekleşirse şanlı pacquiao'muzun floyd liselisini ringe gömeceğinden şüphemiz yok.
  • birisi 38, diğeri 36 yaşında olacak iki şampiyonun maçı.

    her ne kadar pacquiao'yu destekleyecek olsam da iki boksöre de şimdiden şapka çıkartıyorum. ayrıca yaşlar sebebi ile de niro ile stallone'un filmini çağrıştırmıştır.
    (bkz: grudge match)
  • pacquiao'nun açıklamasıyla gerçekleşme olasılığı yükselmiş olan karşılaşma.

    http://www.badlefthook.com/…-responds-to-mayweather
  • izleme fırsatımız var mı? diye arandığım karşılaşma.
  • gelmiş geçmiş en tantanalı ünvan maçlarından birisi olacak. toplam ödülün 250 mil usd olduğu, kazanan tarafın 150, kaybedenin ise 100 mil usd alacağı karşılaşma.

    ayrıca bilet fiyatlarının karaborsada 20 bin dolar civarında olduğu ifade ediliyor.
  • kazanan kaybedenden bağımsız olarak floyd'un %60 manny'nin %40 alacağı, total gelirlerin 400 milyon doları bulabileceği bunun yaklaşık yarısının boksörler arasında paylaşılacağı müsabaka.
  • 90'larda tyson maçlarından hatırlıyorum kazanan 2-3, kaybeden de 1-1,5 milyon dolar alıyordu. elbette bu rakamlarda bi iyileştirme olmuştur ama bugün gelinen noktada ''kazanan 150 milyon dolar alacak'' iddiası pek inandırıcı değil.

    ilaveten bu kamiller ağır sıklet bile değil.

    edit: mesaj yağmuruna tuttu gençler, haksızmışım. vay amk. sik varmış da bırakmışız boksu.
  • 2009-2010 yıllarında boksörler için en fazla kazandıran maç olma ihtimali vardı. ancak köprünün altından geçen sular nedeniyle hype oldukça azaldı. kamil dediğiniz adamlar boksun son on yılında haklarında en fazla konuşulmuş isimler. sporu düzenli olarak takip edenler kliçko biraderleri skine bile takmamakta olup sırf yenildiklerini görmek için izlemişlerdir.

    neyse hype azaldı demiştim. birinci sebep götlerindeki kılların pişmaniye olması. şu an floyd 38, manny ise 37 yaşında. ayrıca manny 2010 yılından sonra üst üste iki dövüş kaybetti. uzatmalı kariyerlerinin sonunda olan iki herifin piyasayı sağabilme amacıyla son umududur bu dövüş.

    bir de sonuç tahmini yapayım: manny formunun zirvesinde round başına 150 tane yarı isabetli ve güçsüz yumruk atar puanla kazanırdı. rakibinin 600 yumruk yediği ve knockout gerçekleşmeden biten karşılaşmalar vardır. herif vurmuyor, sadece puan için dokunuyor. yoksa yumruk değil 600 tane tokat atsan admı hastaneye yetiştiremezsin. ayrıca bu yaşta bu sayıya çıkabilmesi, hele bir de kontra tekniği gelmiş geçmiş en iyi boksörlerden olan mayweather'a üstünlük sağlaması zor görünüyor. yani manny'nin solak olmasından kaynaklanan bir sürpriz olmazsa bu iki dede arasında favori kesinlikle mayweather.

    aaa bi de şu promoter ibnelerine laf sokmak lazım. ulan sene oldu 2015. hala floyd'du pacman'di... lan bunca sene yeni bi yetenek keşfedemediniz mi? boksu bu ibneler bitirdi yemin ediyorum. ismi en çok para eden adamları sonuna kadar sömürüp sonra altyapıdan adam gelmiyor diye ağlanıyorlar. floyd'un babası da orta-ağır siklet boksörüydü zaten. promotion başarısının bir kısmı camianın zaten içinde tanınıyor olmasından ve pislik bir karaktere sahip olup, ahlaksız özel hayatından geliyor. pacman de endonezya gibi 300 milyon nüfusa sahip milliyetçi duygularla sabahın köründe bile olsa bağırlarına bastıkları boksörü izleyen bir memleketten. yani avrupa ve amerika'da izlendiği gibi uzak asya'da da çılgınca rating alıyor. e doğal olarak bir tane sağılabilir boksörün kariyerine -ki bu 20 yıldan fazla ediyor- üç jenerasyon boksör sığıyor.

    yesinler birbirlerini ete para vermesinler.

    edit: pacman endonezyalı değil filipinli. mayweather'ın babası hafif-orta siklet. ağzı olan yazıyor evet.
  • henuz biletlerin satisa cikmadigi, evi tarlayi satip biletlerini almaya calisacagim mac. biletler 2500-3000 dolardan basliyor.
hesabın var mı? giriş yap