• erdal özyağcılar'ın başrolünde oynayacağı dizidir.

    --- spoiler ---

    ayvalık ve midilli'de evli olan ismail'in hayatı üzerine bir dizi olacaktır.

    --- spoiler ---

    ne zaman ve hangi kanalda yayınlanacak şimdilik belli değil haliyle.
  • iki tanıtım fragmanı birden yayınlayarak kulaklarımızın pasını silmiştir. mis gibi ege kokuyor dizi ama tutunur mu ? tutulur mu bilinmez? fragmanlar için tık
  • benim gibi ege ve yunan manyağı olan birisini, başlaması için sabırsızlıkla bekleten dizidir. umarım fragmanlarındaki kalitesini dizide de hissederiz.
  • eğlenceli olması muhtemel yeni dizi. türkiye kısmında bir sevgilisi(karısı) yunanistan kısmında da bir sevgilisi olacağına kalıbımı basarım. hiçbir şey okumadım 1 kere fragmanını izledim, tahminim bu yönde.
  • isim olarak sanki bir yerlerden...
    (bkz: iki dil bir bavul)
    hah hatırladım
  • şimdilik fragmanlardan ve konudan anladığım kadarıyla bir erkeğin iki kadınla evli olmasını, bu kadınlardan boy boy çocukları olmasını gayet şirin bir şeymiş gibi göstermeye niyetli dizidir. gerçekten tebrik ediyorum. ilerleyen bölümlerde bu kadınların öncelikle birbirlerinin saçını başını yolmasını, sonra adamla bir müddet küsmelerini, en nihayetinde de birbirlerini kabullenip kumalık müessesesine adım atmalarını bekliyorum. peki neden kadınlardan biri yunan? sebep nedir yani?? hikayeyi iki türk kadınla evli adam yerine biri türk biri yunan iki kadınla evli adam yapmanın getirisi nedir? kadınlardan biri yunan olduğu için ona acımayız, haksızlığa uğradığını düşünmeyiz diye mi düşünüldü ki?
  • insanları aldatmaya, çok eşliliğe teşvik ettiğini düşündüğüm için fragmanını dahi izledikçe ifrit olduğum dizidir.
  • fondaki şahane ayvalık manzarası için yayın günü ve saatini sabırsızlıkla beklediğim dizi.konusu da şöyleymiş:

    küçük yaşta ailesini kaybeden ismail'i, çıkık kamil büyütür. ismail yaşı geldiğinde kamil'ın kızı hacer'i sever, hacer de onu. kamil'in karşı çıkmasına rağmen evlenmeye karar verirler. ayvalık midilli arasında balıkçılık yapan ismail, düğüne bir ay kala çıktığı bir seferde alabora olan teknesiyle kaza geçirir. hafızasını kaybeden ismail, kısa bir süre midilli'de kalır ve burada yunan bir kadına aşık olup, onunla evlenir. kısa süre sonra aklı başına gelen ismail, hacer'i de sevdiğini, ondan vazgeçemeyeceğini anlar ve ayvalık'a dönüp onunla da evlenir. böylece ismail'in iki yakadaki ikili hayatı başlar.
  • "bir rum bir de turk karisi varmis" olarak diyince once interracial zannettim (turkten inip ruma binmek). kenardan zenci de cikar artik bir sahnede:

    - abi benim rolum ne zaman?
    + dur osunge, gelecek...
  • yayın günü ve saati belli olmuş dizidir. pazar 20:00.
hesabın var mı? giriş yap