• insan bollugu, para, calisma, devletci komunizm ve stadyum gosterisi kulturu bir araya gelince boyle fantastik birsey cikiyormus demek ortaya.

    en hazin goruntusu 4-5 kisilik filistin ekibinin gulen yuzleriyle, ele ele tutusarak hep beraber yurumeleriydi.

    bu arada bm'ye resmen aciklanmis sinirlari bulunmayan israil, kendi adiyla resmen taninmis bir devlet olarak katilirken, plo tarafindan aciklanmis sinirlari olsa da kimsenin tanimadigi filistin de filistin diye katilirken, hem sinirlari hem yonetimi belli tayvan'in abuk bir isimle ve kendi bayragi yerine olimpiyat bayragiyla katilmasi, hem siniri hem de yonetimi belli kktc'ninse olan biteni evinden izlemesi de bugunluk beyninizi gidiklasin, kasinti yapsin, kafanizi duvarlara vurdurtsun.
  • "lan olm biri gitsin şu anadolu ateşi'ne bi baksın lan. toplu intihar felan etmiş olmasınlar."
  • gunun birinde kazara olimpiyat isini ustlenirsek, bunlarla yarismaya calisip hazineyi batiracagimiza, o stadyum kadar uzun lcd ekranini kiralayalim, ortaya serelim, yanina uc bes cicek, turk bayragi, ataturk bustu filan, 6 saat boyunca turkiyenin tanitim filmlerini gosterelim. (kurtulus, sari zeybek, midnight express, lawrence of arabia, shaka zulu ilk akla gelenler. atraksiyon olmasi icin dunyayi kurtaran adam'in imax kamerayla cekilmis birkac sahnesi de gosterilebilir)

    ya da acilis seremonisi diye fener galatasaray maci oynatip, sovu da seyirciye yaptirir bedavaya getiririz. mac bitince terli oyuncular sahanin ortasindaki hamama giderler, bir yandan da belediye toplu nikah kiyar davullu zurnali. koreografiyi tutturamayiz ama yabanciya ilginc gelir bunlar. sonra topyekun nargile, raki, sis kebap, kuzu tandir.

    tatli niyetine ne var? mesela ortaya soyle guzel bir topkapi sarayi, icindeki bahcelerde kaplumbagalar. ama bunlar mum yerine tepsi tepsi baklava tasiyorlar. 2012 tepsi baklava, patlayana kadar ye. o noktada maras dondurmacilari stada giriyor, baklavaci monopolisine karsi isyanlardalar. dondurma cubuklarina kurani kerimden sayfalar yapistirmislar, baklavacilar ellerindeki kaplumbagalari kurana karsi kullanmak istemediklerinden kaciyorlar. bu noktada, 1 mayistan beri taksime sokulmayan ve belediye tarafindan onceden belirlenmis yasal gosteri alanini arayan isciler olimpiyat stadina giriyor, yorgun argin ve aclar. ama mangal bitmis. tayyip "et bulamiyorsaniz tatli yiyin diyor" ama tatli da bitmis; maraslilar zafer sarhosluguyla tribunlere dogru uclu cektirmek icin kosarken onceki savastan kalma hendeklere dusmusler, dondurmalar goz gore gore eriyor. isciler hayalkirikligiyla birbirlerini yiyorlar. fakat eriyen kulahlarin icinden ufak erkek cocuklar, parcalanan isci cesetlerinin karnindan kiz cocuklar cikiyor yeniden dogusu, umudu simgeliyorlar, ele ele tutusup, yeni nikahli ciftlerce topluca evlat ediliniyorlar ve akabinde belediyenin toplu sunnetcilerine gidiyorlar. 2012 tane ilmi ve fenni sunnetci gelmis, cuk seklinde stada girmisler. turkogluturk olanlari erkek cocuklarla, afrikadan gelenler de kizlarla ilgileniyor (bu sirada ekranlarda afrikadaki female genital mutilation pratiginin yayginligini gosteren su harita var, arkaplanda terminator muzigi esliginde: http://en.wikipedia.org/wiki/image:fgm_map.gif )

    sonrasi artik civiyor, sans eseri uyuklayan bir iscinin projektoru durtmesi sonucu fethullah gulen altipas icinde pkkyla gorusme yaparken yakalaniyor, mesaleye ici bos el bombalari atiliyor, olimpiyat komitesinden 5'e karsi 6 oyla darbe olsun ama darp etmesin karari cikiyor, provakatorler bir kamu alani olan korner diregine turban baglamaya calisirken yakalanip dondurmali hendeklere atiliyorlar, waterboardingin iskence sayildigi su gunlerde, bu yontem abd sag kanadinin cok hosuna gidiyor. ruslarin kiskirtmasi sonucu ermeniler sunnetcilerden pipi derilerini calarak turk dna'si uzerinde birtakim biyolojik silah deneyleri yaptiklari iddialarini guclendiriyorlar, yahudiler 90 sene sonra dayanamayip izmir'i kendilerinin yaktiklarini itiraf ediyorlar ama yanlarindaki madagaskar takimi rakiyla kafayi bulmus oldugundan duyan olmuyor, kayniyor. butun bu arbede esnasinda yunanlilar dayanamayip sahanin ortasindaki topkapi sarayini ele geciriyorlar ama savunmayi organize etsinler diye ceneviz heyetini ararken, surlarin dibinde acik unutulan kapiya dikkat etmiyorlar ve 500 temsili ulubatli hasan maketi ele geciriyor. zafer serefine onlerine serilen yunan bayragina da basmayip biraz sinirle hep bir agizdan "kaldiriniz" diye bagiriyorlar, stadda turkce bilen seyirciler gulusuyor, ortam isiniyor, kaldiranlar oluyor ortam daha da isiniyor, buzlar eriyor, dondurmalar katilasip yenilecek kivama geliyor, havai fisekler, guvercinler, havai fisekle vurulan guvercinler ve final.

    iste o kadar fazladan para harcayip plan yapmadan, halihazirda varolan dinamiklerle bu organizasyon kolayca halledilebilir, cinlilerin de geri kalan herkesin agzi bir karis acik kalir. hincal uluc haric. o gider ertesi gun yazar, yani teknoloji var, yenilik var, ruh da var, ama yine de birseyler eksik, dur bakayim ne eksik, gestalt yok gestalt, hele ki ulkemizin birlik ve berabe... caaat (tum enerjisini aldigi kellik merkezine dogru acik avucla)
  • eurosport'tan da izlenebilmektedir. türkiye çin alfabesine göre 4. sırada çıkacaktır...

    herifler kağıttan pusulaya kadar neleri varsa gösterdiler... benim merak ettiğim hani olur da bir gün töreni biz düzenleyecek olursak tarih boyunca yoğurttan başka hangi buluşumuzu yansıtacağımızdır.. erke dönergeci'nden ümitliyim ama yetişir mi bilmem bakalım, hadi hayırlısı...
  • tophane'de nargile icerek seyrettigimiz renkli etkinlik. dukkan sahibi ve calisanlariyla beraber bayrak yorumlari, ulke yorumlariyla dolu sohbetimizin kirilma ani kongo'nun gecisi sirasinda calisanlardan birinden yukselen ses idi:

    - muzaffer aaabi, gel gel, konya cikti!!!
  • henüz meşaleyi göremedik ama, şu bir gerçek ki teknoloji ne kadar alıp başını gitse de yüzlerce, binlerce insanın senkronize hareketlerinin görüntüsü kadar muazzam olamadığını bana yeniden kanıtlamış açılıştır.

    ayrıca bu kadar adamı bu kadar disiplinli şekilde hoplatıp zıplatan, eğip büken bir ülkenin her bokundan korkarım ben arkadaş...
  • evet, olimpiyat... evet, yaklaşık 6 milyar insan bu gösteriyi izleyecek... evet, hakkında yazılan haberler çok sıkı takip edilecek yine milyar küsür ademoğlu tarafından.. o yüzden nazik bi betimleme yapmak istiyorum açılış töreni hakkında...

    "adamlar resmen skip attılar!!"

    bazı gösterileri bilgisayar teknolojisi, bazılarını makine sandık vallah... hep insan çıktı lan içinden.. helal olsun, japon yapıyo abi.. (bkz: cin ile japonya yi karistiran zihniyet)
  • 2008 olimpiyati istanbul'a verilmedigi icin defalarca sukrettiren torendir. kalbim o kadarini kaldiramazdi.

    adamlar sirf gosterilerde 10000e yakin insan kullandilar lan. bizde dans etmeyi birak, 2000 tane ziplayip el cirpacak adam bulamazsin.
  • modern olimpiyatların klasik olimpiyatlardan farkını net olarak ortaya koymuş olimpiatın açılış törenidir. eski yunan'da olimpiyat süresince devam eden savaşlara ara verilirmiş. modern olimpiyatlarda ise açılış günü kafkasya'da savaş çıkıyor...

    (bkz: rusya gürcistan savaşı)
  • trt spikeri bu tören esnasında bir ara "çinlilerin bulduğu önemli şeylerden ikisi:pusula ve kumpas. şimdi sıra bunlarda" gibisinden bir laf etti. compass olmasın hacı diyorum buradan kendisine.
hesabın var mı? giriş yap