• 16 aralık 2010 3 ocak 2011 tarihleri arasında ingiltere'nin londra'sında alexandria palace'da oynanacak olan turnuvadır. 15 defa dünya şampiyonu phil taylor'un da 16. dünya şampiyonluğunu arayacağı turnuvada noel ve yılbaşı için iki ara mevcuttur.
    ön elemeler dahil 72 sporcu ile başlayan turnuvada ilk tur maçları 16-23 aralık tarihlerinde oynanmaya başlanmıştır. şu ana kadar bir sürpriz yaşanmamıştır.

    ingiltere'de sky sport uk, hollanda'da sbs6, almanya'da sport 1/dsf , macaristan'da sport 1'den yayınlanmakta olan turnuva ülkemiz dahil çeşitli yerlerde bet365 tarafından yayınlanmaktadır. bilinen link sitelerinden bet365 veya sky sport yayınının açığa iletilen haline de ulaşılabilir. ülkemizde bdo şampiyonası yayınlanmasına rağmen daha önemli olan bu şampiyona maalesef yayınlanmamaktadır. (aslında birçok spordaki noel arasına denk geldiği için ntv spor gibi bir kanal yayınlasa güzel olurdu.)
  • bugünkü çeyrek finaller tam anlamıyla efsanevi maçlara sahne olmuştur. 15 kez dünya şampiyonu phil taylor 2008 bdo dünya şampiyonu mark webster'a 5-2 yenilmiş ve birçok bahis şirketi de dahil tüm izleyiciyi şaşırtmıştır. gerekli yerlerde iyi double atmanın önemini gösteren bir maç olmuştur ayrıca.
    webster'in rakibi sabah seansında van der voort'u 5-2 yenen lewis olurken akşam seansında yine bir dünya şampiyonu hollandalı raymond van barneveld anderson'a 5-1 yenilerek çok kötü bir performans çizmiştir. anderson'un rakibi ise newton'ı 5-4 yenen jenkins olmuştur.

    mücadelede yarı finaller 2 ocak 2011 pazar akşamı finaller ise 3 ocak 2011 pazartesi oynanacak.
  • finalde adrian lewis - gary anderson u 7-5 yenerek ilk kez şampiyon olmuştur. turnuva rekorlara sahne olmuştur. en çok 180 atılan turnuva 554 ile bu turnuva olurken bir kişi tarafından bir turnuvada en çok 180 rekoru da 60 ile adrian lewis tarafından tarihe gömülmüştür.
hesabın var mı? giriş yap