• yurdum insanının akıl fikir çıkmazında verdiği kararlardan biridir. efendim, saygıdeğer doğuş otomotiv, türkiye sınırları içerisine klimasız volkswagen golf getirir. sebebi stoklarda golf kalmaması ve artan talebe yetişme çabasıdır. sonuçta cevap verilemeyen her talep rakip firma müşteri portföyünü artırmakta, maddi kayba sebep olmaktadır. bu noktada en az 2-3 diploma sahibi doğuş otomotiv yöneticisi arkadaşlar çok ciddi bir karara imza atarlar. iskandinavya ülkeleri için üretilmiş klimasız golf fazlasını tespit eder ve yardır gitsin derler. araçlar türkiye'ye getirilir ve çatır çatır satılır. satın alan saf müşteriler de durumu anladıktan sonra binbir pişmanlıkla bu aracı nasıl elimizden çıkartsak derdine düşerler. işte müşteri memnuniyeti budur. işte kraldan çok kralcılığın sonu budur. işte alman şahinine tapmanın sonucu budur. bu noktada, 2011 model klimasız golfler için biz susalım linkler konuşsun demeyi borç biliriz.

    http://www.sahibinden.com/…tik-beyaz-31707340/detay
    http://www.sahibinden.com/…odel-golf-32147770/detay
    http://www.sahibinden.com/…-otomatik-36901486/detay
    http://www.sahibinden.com/…mfortline-36208360/detay
    http://www.sahibinden.com/…mfortline-37311947/detay

    edit : what makes you think i m not a superhero nun uyarısıyla klima ihtiva eden bir adet satılık golf entryden afaroz edilmiştir.
  • sanırım satış görevlileri aracı satarken klimadan söz etmiyordur.

    sg: satış görevlisi
    müşteri: enayi

    müşteri: bu golfte ne motor var, motorun özelliği nedir?
    sg: beyefendi çok şahane motor. 1.6 tdi , 100 km de 4 litre yakar, aynı zamanda performansı da iyidir. sonuçta golf beyefendi.
    müşteri: tabi ya golf efsane, motoru da süperdir. donanım özellikleri nasıl?
    sg: beyefendi golf sonuçta! volkswagen kalitesini biliyorsun zaten. tek bu kaldı elimizde.
    müşteri: tabi ki bilmez miyiz? tamam saralım bunu.
    sg: hemen beyefendi, buyurun işlemleri yapalım.

    2 gün sonra müşteri gelir.

    müşteri: dostum buna klima koymayı unutmuşlar.
    sg: bunun özelliği o beyefendi.
    müşteri: nasıl olur ya! 60 bin lira para verdik klima yok mu yani?
    sg: özelliği bu efendim. golf'e biniyorsunuz, volkswagen kalitesi sonuçta. 3 aylık sıra var, paralarını bile yatırdılar.
    müşteri: yapma ya!
    sg: tabi ki efendim. ikinci elde de yok satıyor. golf sonuçta. volkswagen.
    müşteri: tabi ya! golf'e biniyoruz sonuçta. klimasız oluversin. yazın zaten camı açıp kullanırız. hadi hayırlı işler.
    sg: iyi günler efendim. keyifli sürüşler.*
  • volkswagen gibi bir markayı türkiye'de sanki mercedesmiş gibi lanse edip süper bir pazarlama başarısı gösteren doğuş grubunun yeni bombasıdır. aynı ayardaki arabalara göre passat,jetta,polo,golf vb. tüm araçlarını hiç haketmediği paralara türk halkına kakalamıştır ve bu arabaların servis hizmetlerini verirken de müşterisini ayrıca öper. ama bizim koyun halkımız mercedese biniyorum sanarak passat alır bmw 3 serisine biniyorum sanarak gider golf alır. alırken de arabanın özelliklerine bile bakmaz. sonra klimasız aldığını farkına varınca giren şemsiyeyi çıkartmaya uğraşır. doğuş grubunu tebrik etmek lazım. 60 bin tlye golf sat ve klima koyma ve kakala. helal olsun. demek klima da olsa bmw 320d fiyatına gelecekti nerdeyse. yuh be yuh. volkswagen abi bu ya volkswagen. nedir bu halkımızdaki sürü psikolojisi anlamıyorum. hiç mi araba görmediniz de golf'e ayılıp bayılıyorsunuz? hem de klimasız.
  • malı alanları hukuken savunuyorum. işte büyük hizmet*:

    aldıkları otomobilde klima olmadığını bilse bu otomobili almayacak olan herkes esaslı hata hükmüne dayanarak borçlar kanunu çerçevesinde sözleşmeden dönebilir. borçlar kanunu'nun 24. maddesi "esaslı hatalar hulasaten şunlardır:" dedikten sonra 4. bentte aynen şöyle der:
    "hata ettiğini iddia eden tarafça akdin lüzumlu vasıflarından olarak nazara alınmasına ticari doğruluğun müsait olduğu şeylerde hata edilmiş olması."

    burada kanun, taraflardan birinin, sözleşmedeki unsurlardan birinde hataya düşmüş olmasından söz eder. 2011 model bir araç alırken, üstüne üstlük bu araca 60 bin tl civarı bedel öderken, araçta klima bulunmadığını normal biri düşünmez.

    zaten doğuş oto'nun iskandinav ülkelerine özgü golf'leri türkiye'de kakalama stratejisi güttükleri bilgisi de eklendiği vakit, alan kişiler yalnızca emsal marka ve modellere kıyasla pek bir numarası olmayan wolksvagen araçlara bu kadar para ödemek konusunda biraz bön sayılabilir. fakat bu, doğuş otomotiv'in hukuki sorumluluğunu kesinlikle ortadan kaldırmaz. ben bu aracı bu şekilde almış olsaydım yapacağım iş yana yakıla aracı satmak için ilan vermek değil evvela doğuş otomotiv'e esaslı bir ihtarname göndermek, -müspet cevap gelmeyeceği için de- ihtarnamede tanıdığım süre biter bitmez davamı açmak olurdu.
  • volkswageni kalitesinin çok üzerinde fiyatlara almaktan sonra yapılacak en büyük hatadır.volkswagen el arabası satsa direksiyon ve vitesten başka hiçbir özelliği olmayan polo alacak parası olmayan vatandaş sırf volkswagen olsun diye başka üreticilerin dört teker araçlarını almayıp bu el arabasını alırlar. işte böyle oluncada volkswagen fahiş fiyatlara arabaları vatandaşlara kakalamaktadır.
  • acs* donanımının standart olarak sunulduğu otomobili almaktır.

    daha ayrıntılı bilgi için (bkz: alternatif doğuş otomotiv reklam sloganları)
  • "boru değil vw'e biniyorsun, klima için de üç kuruş ver" diye düşünenler çok oldukça,her yerde görülecek davranıştır. vw dediğin ford ayarında, şirket/filo arabasıdır yahu, mercedes mi sanıyorsunuz nedir?
  • aldıktan sonra arabaya 4-6 bin liralık süs ve gösteriş donanımı taktıran ama klima taktırmayan insanlardan beklenecek davranış.
  • bildiğin salaklık. linkte bahsi geçen arabaya adam şunları yapmış:

    - ekstra olarak 4700 tl değerinde orjinal vw golf vi body kit taktırılmıştır.

    - yine ekstra olarak park sensörleri eklenmiştir.

    - son derece seri bir araba, dsg şanzuman kullanan farkeder.

    - aracın iç dış ziebart boya ve döşeme korumaları yapılmıştır.

    iyi hoş da bir klima taktırmayı akıl edemedin mi birader? satarken mi aklına geldi?
  • ucuza kaçmaktır. hava yastığı olmayanlarda fiyatlar 70bini bulmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap