• %50. tüm bu yolsuzluklar yüzünden akp'nin oy oranının düşeceğini sanan umut dolu insanlar var, onların bu iyimserliğine bayılıyorum, keşke onların dediği olsa ama olmuyor işte.
  • %31 (bkz: ya tutarsa)
  • (bkz: %38-40 bandı)

    düzeltiyorum : %60. net. aziz nesin in aptallık muhabbetiyle ilgisiz bir şekilde, bakınızdan sonra entıra basınca birden içime doğdu.
  • gerektigi kadardir. musluklar kendi ellerinde nasilsa, istedikleri gibi ayarliyorlar.

    (bkz: 30 mart 2014 ankara yerel seçim sonuçları)
  • yetecek kadar, daha fazlası değil. işini görecek kadar, daha aşağısı değil.

    o ustalık ustalık diye övündükleri şey esasen (1) yurda ve dünyaya türkiye'de meşru muhalefetin mevcut olduğu yanılsamasını verecek vitrini süslemek ve (2) boks antremanı yapmak üzere kum torbası işlevi görecek muhalefet partilerinin ortalıkta gezinmesine izin verecek oy dağılımını, seviyeyi, formülü tutturmaktır.

    ordu gibi hakiki muhalefet mahfilleri, cemaat gibi iktidar ortakları yahut denetleyici/kısıtlayıcı sair kurum ve odakların hepsi tasfiyeye tabidir. ak partisi evreninin biricik hakikati, highlander'ın dediği gibi "there can be only one" şiarıdır. velev ki chp veya mhp yarın palazlanacak olsa onların da tepelerinden törpülenerek tahammül edilir boyutlara indirilecekleri mukadderdir. (bkz: whac-a-mole) zaten ak partisi türkiye'sinde muhalefet partilerinin paradoksu, açmazı ve çıkmazı da budur: işe yaramadıkları için varlıklarını sürdümektedirler. etkin muhalefet yapmadıkları sürece yaşamalarına izin verilmektedir. bu topraklarda şirin cücelerden, marjinalleştirilebilir vızıltılardan, hedef göstermeye yarayan çıkıntılardan başkasına yer yoktur.

    ince ayar işi bunlar. ak partisi, inşaatın çimento hesabı kadar iyi bilir bu hassas hesapları. şayet ayarın kaçtığı bir iki istisna olursa, o zaman içişleri bakanı gecenin yarısında yüksek seçim kurulu'nu ziyaret eder, içeride iki saat kalır, o hep dinlediğimiz sevdiğimiz uslubuyla sen dediğimi yap biz kanunu arkadan çıkarırız der, ve arkasından aynı ysk'yı adalet bakanı da sabaha karşı şöyle bir ziyaret eder, yıkar durular çıkar ve arzu edilen kıvam bulunur. yani o sağlam irade dediğin, ya kuzu gibi başını okşaya okşaya yapar ya da sırtlan gibi etini kopara kopara başka türlü yapar ve sonuçta o cıvata o somuna uydurulur.

    saddam gibi, evren gibi yüzde doksanlara abanıp eşeğe su kaçırmanın, vakvakları ürkütmenin hiç mi hiç manası olmadığını bilir o zürafa.

    ak partisi'nin herhangi bir seçimde istemediği sonuç çıkması lüksüne tahammülü yok. zaten onda planlarını aksatacak yol kazalarına izin verecek göz yok. suçüstü yakalandığı hırsızlıklardan, cinayetlerden ve sair cürümlerden sağ salim hasarsız yırtmanın beslediği mega hiper bir özgüven süpernovasından, yenilmezlik ve ölümsüzlük hissinden söz ediyoruz burada.

    o bakımdan 2015 genel seçimindeki hem kendi alacağı oy oranını hem de diğer partilerin oy dağılımının belirleyicisi, ak partisi'nin ihtiyaç duyduğu oy oranı olacaktır.

    .

    further reading:

    (bkz: hsyk'yı cemaat kazanırsa seçimi gayrımeşru sayarız)

    (bkz: ysk'nın chp'nin ankara itirazını reddetmesi)

    (bkz: kağıthane'de 36 sandıkta oy çalınması)

    ve tabii ki o bir klasik: (bkz: trafoya kedi girdi)

    .
  • önemli değildir. önemli olan mecliste kazanacağı sandalye sayısıdır. nedeni için: (bkz: hdp'nin seçimlere parti olarak katılması)
  • meclis'te 300 milletvekili ila 320 milletvekili arasında temsil edilmesini sağlayacak oy oranıdır.

    çünkü 330'u aşıp anayasa değişikliğine gitmek istemezler. hem askeri anayasa elimiz kolumuz bağlı diye ağlarlar, hem de işlerine gelen maddeleri değiştirerek yollarını bulurlar. bu sayede ne şiş yansın ne kebap. sorumluluk almadan sorumlu olmak gibi bir şey yani.

    efgan hangi sandıkları kimin ne zaman basacağını çoktan belirlemiştir. benim beklentim, kafalarındaki oranın %47-48 civarında olması.
  • (bkz: %42)
  • tek başına anayasayı değiştirip başkanlık sistemini getirebilecek vekil sayısı oransal olarak kaça denk düşüyorsa o kadar oy alacaktır. %60 oy lazımda %60 alıcak demektir. almassa da efkan ala gözetiminde alana kadar oylar tekrar sayılacak demektir.
hesabın var mı? giriş yap