• 25-27 kasım tarihlerinde gerçekleşecek, formula 1 2016 sezonu 21. ve kırmızıları zirvede göreceğimiz son yarışı.
  • şampiyonu belirleyecek sezonun son yarışının programı türk saati ile şöyle;

    25 kasım cuma

    -- serbest antrenman 1
    12:00
    -- serbest antrenman 2
    16:00

    26 kasım cumartesi

    -- serbest antrenman 3
    13:00

    -- sıralama turları
    sky sports f1 hd (16:00)

    27 kasım pazar

    -- yarış
    16:00

    nico rosberg ve lewis hamilton arasında 15 puan fark var ve bu tam puan verilen bir yarışta üçüncüye verilen puana eşit.

    -- eğer hamilton kazanırsa, nico rosberg'e üçüncülük yetecektir şampiyonluk için.
    -- hamilton ikinci bitirirse, rosberg'in 6.'lıktan aşağı sonuç almaması gerekir. eğer 7. olursa alman pilot böyle bir durumda, pilotların puanı eşit olup; üçüncülük sayısının fazla olması nedeniyle hamilton ipi ön sırada göğüsleyecek.
    -- eğer hamilton üçüncü olursa, rosberg'in 8.'lik ve daha iyi bir sonuca ihtiyacı var.
    -- son olarak hamilton 4. olduğu vakit, nico rosberg isterse 50 tur yesin yine şampiyondur. çünkü puanları eşit olup, rosberg ikincilik sayısı sayesinde liderliği kapıyor.

    sonuca derinden etki eden bir abu dhabi gp'si örneği için;
    (bkz: 2010 abu dhabi gp)
  • şampiyonu belirleyecek yarış.

    rosberg buraya kadar iyi idare etti. şampiyonada öne geçtikten sonra zorlamadı ve ihtiyacı kadar yarıştı. tam tersi durum olsa hamilton böyle mi davranırdı? geçen sezon bu sorunun cevabını gördük aslında. taraftar rosberg'i bu yüzden çok sevmiyor aslında.

    rosberg bu sezon şampiyon olmazsa daha da şampiyon mampiyon olamaz.
  • şampiyonu belirleyecek yarış değildir aslında çünkü şampiyon sezon başlamadan önce belli idi o da hamiltondı.
    göstermelik olarak rosberg-hamilton şampiyonluk için kapıyormuş gibi yapıldı. çünkü sürekli kan kaybeden f1'in şampiyonu bu sene de geçne sene gibi erkenden belli olsa idi f1 daha vahim hale gelecekti. rosberg kendine biçilen rolü oynadı, parasını aldı ama şampiyonluk maalesef kendisine değil hamiltona gidecek. mercedes takımı göstermemik bir mekanik arıza ortaya atacak.
    yarış bittikten sonra bu yazdıklarım gerçek çıktığında görüşürüz.
  • hamilton ve rosberg antremanları 1 ve 2. sırada tamamladılar. muhtemelen 3. antreman ve sıralamalarda da durum aynı olacak.
  • yaklaşık 2-3 saat içinde sıralama turları başlayacak. mercedesler 1-2 olur yine.

    yarış için konuşacak olursak rosberg'e şampiyonluk için 3.lük yetiyor. o yüzden aracını çok zorlayacağını düşünmüyorum. hiç araç arızası yaşamadan sezonu bitirmek büyük bir pilot başarısı bence. pilot başarısı diyorum çünkü hamilton'da da aynı araç var ve 2 kere arıza yaptı.

    ferrari ya da redbulllardan biri rosbergi zorlamaya kalkarsa rosbergin çok direneceğini düşünmüyorum. sonuçta 3.lük de yetiyor bi kaza riskini göz önüne alamaz.

    bana nedense başladığı gibi biten bir yarış olurmuş gibi geliyor. sadece start anında sağlam bir rekabet görebiliriz. geçen yarış yağıştan dolayı start yapılmadı, güvenlik aracıyla başladılar. hamilton'un start'da rosberg'den daha yavaş kaldığını biliyoruz. orada hamilton'ın sıra kaybedişini izleyebiliriz.
  • wehrlein q2'de. q1'de sainz çok yavaş kaldı.
  • pole hamilton, yanında rosberg, arkalarında ricciardo ve kimi var. onların arkasında vettel ve verstappen, 7 hulkenberg, 8 perez, 9 alonso, 10 massa şeklinde olacak ön taraf.
  • az önce gp2'de yaşanan ilginç olay.

    http://gss.gs/jbr.jpg

    yine çok keyifli bir gp2 yarışı izliyoruz. formula 1 öncesi çerez niyetine izlediğimiz gp2'nin f1'den daha zevkli olması da ayrı olay yalnız.
  • lewis hamilton'ın yine polü kaptığı sıralama turlarının yapıldığı gp. rosberg her ne kadar buraya kazanmaya geliyorum dese de pek öyle bir niyeti yok gibi. ne de olsa adamın tuzu kuru, 2. bitirirse yarınki yarışı şampiyon olacak.
hesabın var mı? giriş yap