• öncelikle (bkz: euro 4)

    bu anlaşıldıysa fiyatlama kısmına geçmek isterim. gerek euro 4 gerekse tl'nin değer kaybı yüzünden gümbür gümbür geleceği belli olan artışlara insanlar garip garip tepkiler veriyor bu aralar.
    sene başında başlaması planlanan ama nisan 1'e kadar ertelenen euro 4 uygulaması ile ülkeye abs'siz motosiklet giremeyecek. abs dediğimiz olay en kötü 3bin tl koyuyor fiyata. bunun yanına geçen yazdan beri kur farkını üstlenen firmaların o tarafı da artık salıvermelerinin üzerine elde etmek istedikleri fiyatlara ulaşmak için neredeyse her ay zam yapıyor markalar 3 aydır.yaz sonuna kadar da gider bu zamlar. yaz sonu oturur fiyatlar. zira bir kısım modeller satıştan kalkacak ve bir üst vergi dilimindeki kardeşleri gelecek, abs olacak, kur farkı yansıyacak.

    bence japon 250'likler en kötü 22bin tl bandına oturur yaz sonuna. ki bunların bir kısmı artık 300lük olarak geleceği için 27leri rahat görürüz.
    orta segment motorlar da minimum 32lere oturur ki en ucuzu mt07 idi burada. şu anda 29900 bu alet. üst segmenti siklemiyorum, alan da siklemez zaten.

    demem o ki, markalara bok atmadan önce koşulları iyi görmek lazım. usa'de 6k usd'ye satılan alet bizde 20k tl ise (ucuz bile aslında) suçu kendimizde aramak lazım.
hesabın var mı? giriş yap