6 entry daha
  • adını her yerden kaldırmaya çalışanlara karşı çok güzel bir harekettir.
  • bir yandan önermeye hak veriyorum, öbür taraftan, atatürk'ten detaylı haberdar olmayan gençlikten endişelendiğim için, her ne kadar kendi cebini dolduruyor olsa da, 1-2 gencin dikkatini çekip de okurlarsa ne mutlu diye düşünüyorum. gözlemlediğim kadarıyla gençler tarihçileri takip etmeyi tercih etmiyor, onların dili ağır gelebiliyor. tarihi sıkıcı addediyorlar. belki böyle tarihle alakası olmayan, fırsatını her bulduğunda iktidara giydiren hip biri yazmış diye ilgi duyarlar da inşallah okurlar. (bkz: medet ummak)
  • tanım: 2018 yılında atatürk’ten bahsederken izmirliyim diye vurgu yapan yazar beyanı.
    ilgi: mesele atatürk’ün bilinmeyen bir yönü olması değil. nasıl anlatıldığı. bundan da ziyade asıl mesele atatürk’ün anlatılması. nesilden nesile, seneden seneye, kuşaktan kuşağa daima anlatılacak, daima adına kitaplar yazılacak. bundan daha normal bir şey yok.
  • 1. okuduğunuz birçok romanda olay örgüsü benzerlik gösterir, ancak o kitapların okunmasını sağlayan içerik değil üsluptur. bu bağlamda aynı konuya ait binlerce kitap olabilir, olması da gerekir ki farklı noktalardan veya bakış açılarından bakabilelim.

    2. kitap yazmak zor bir iştir, her babayiğidin harcı değildir, hele hele herkesin az çok bildiği bir konuda yazmak ise yürek ister.

    3. özdil'in kitapları gayet akıcı ve ironiktir, okuyucuya keyif verir. bu kitabı henüz almadım ama aldığımda da aynı görüşte olacağımı düşünüyorum.

    demem o ki bir kutsal kitap ile ilgili yüzbinlerce kitap basılıyorken, 90 dakikalık maçı onlarca saat tartışabiliyorken, 57 yaşında ölmüş ancak kısacık ömrüne çok başarı sığdırmış bir dehayı yazmamak ayıp olurdu.
  • bu yılın başında prof. dr. ilber ortaylı, atatürk kitabını çıkarttı. okuyacaksanız onu okuyun. gazeteciden tarih öğrenecek değiliz, kim bilir ne sallamasyon dedikodular ekledi kitaba.
  • bu kitabı okumadım, ancak hemen atatürk isimli kitapları gömmeyin, önyargıyla yaklaşmayın lütfen. zira ilber hocanın atatürk kitabı tam olarak ders niteliğinde. yani herkes de atatürk ismi üzerinden prim kasmıyor, rahmetlinin gerçek değerinin ortaya çıkması için doğru düzgün şeyler yazıyor.
  • saçmalıktır. ne yazmış nasıl yazmış bilemem ama iticidir.

    yılmaz özdil ve şürekâsının insanları artık itmeye başladığını düşünüyorum. bu kitapla ilgili daha geçen gün arkadaş ortamında konuştuk ve herkes de benim gibi düşünüyor. yılmaz özdil bu işin ekmeğini iyi yedi ve yemeye devam edecek gibi.

    atatürk'ü tanımak ve anlamak istiyorsanız onunla bizzat bulunmuş (bkz: yakup kadri karaosmanoğlu) (bkz: falih rıfkı atay) (bkz: şevket süreyya aydemir) gibi pek çok sanatçının atatürk'le ilgili eserleri var, onları okuyun.

    not: izmirli bir yazar

    edit 1: yazılanlardan sonra, çok araştırma yaptığım için yüksek lisans tezimi kitap olarak basmaya karar verdim.

    edit 2: "atatürkçü birini" eleştirmek ayrı bir şeydir, atatürk'ü eleştirmek ayrı.
  • ruhun şâd olsun aziz atam.
  • yeni neden matematik test kitabı çıkarıyorsunuz sorulabilecek her şey soruldu zaten demek gibi bir şeydir.
  • yılmazcım evet çok sıktı, hatta kabak tadı verdi ama günümüzde hala 3 kulhu işe yarıyor ona ne diyeceksin sayın yetkili başlık açıcı trol.
    olay yılmazcığım değil ama bunu sende biliyorsun.

    o yüzden ver mehteri ver mehteri..

    dün mehteri çalan partiye kafatasçı derken bugün milli insanlar siz oldunuz ne ayak???
    söğütte görüşürüz!!
107 entry daha
hesabın var mı? giriş yap