• ön edit: dekont paylaşıyorum dostlarım burada

    2019 eksi duyuru & eksi sozluk hatira ormani oluşturuyoruz kampanyasina hoş geldiniz,

    herkese iyi bir hafta dileyerek başlıyorum,

    sevgili duyuru ve sozluk ahalisi,

    orman mudurlugu 'hatira ormani kampanyasi' kapsaminda adeti 10 tl olan 2000 fidan ucreti toplandigi vakit ihtiyac olan belirledikleri yere dikiyor ve sonrasinda bakimini ustleniyor.

    duyurucular olarak baslattigimiz bu akimda, ne zaman sona erecegini bilmedigimiz su fani hayatta dikili bir agacimiz olmasi icin, biz gitsekte bulundugu cografyaya fayda saglayamaya devam edecekleri icin agaclarin sayisini artirmak istedik.

    bugun orman mudurlugu - agaclandirma biriminden aldigim detayli bilgiyi aktariyorum.

    dikimler 15 ekimden sonra gerceklesiyormus, parayi toplamamiz icin baya suremiz var.

    bizden de gelip dikmek isteyenler oldugunu soyledim, dikim alanindaki 40 agac icin dikim etkinligi yapabileceklerini soylediler.
    sayimiz artarsa bence adeti artirabilirler fakat az kisi olursa gelen zaten yeterli olur.

    dikim yeri 2019 icin çatalca ve şile belirlenmiş, daha merkezi bir yerde olması için ısrarcı oldum fakat mümkünatı yokmuş, zaten önerdiğim alanlarda 'orman' statüsünde değilmiş.

    ücret için onların hesabına farklı yerleden ücret geldiğinden birimizin hesabında toplanıp aktarılması gerekiyormuş.
    bu konuda sözlük'ten destek istedim, maile cevap bekliyorum.

    2000 adet tamamlarsak levhamız olacak, sonrasında gidip görebileceğiz, tamamlamazsak da dikimi yapacaklar ama levhamız olmayacak. levhanın önemi yok ama hedefimiz 2000 adet olmalı ki faydamız dokunsun.

    duyurucular olarak su ana kadar 450 civari fidan sozu aldigim icin basligi buraya tasimaya karar verdim.

    https://www.fongogo.com/…tira-ormani-kuruyoruz-2019

    +100 benden diyor ve başlatıyorum, lütfen + kaç ile destek oldugunuzu bildirin, sadece destek oluyorum yazmak yerıne boylece hedefe ne kadar yaklastık onu hesaplayabılelım. ödeme dedıgım gibi en kısa zamanda hazır olunca yapılacak sımdılık adet yazmanız yeterli.

    şimdiden herkese çok teşekkürler!

    edit: vallahi harikasınız, hepiniz ayrı ayrı harikasınız hem de. para toplama için sözlükten haber bekliyoruz mutlaka içimize sinen bir şekilde formül bulacağız. önemli olan katılımın yeterli adete ulaşması gerisi hallolur diye ümit ediyorum.

    (tema ile konustum, hem tek tek ödeme almıyor tek seferde alıyormuş, hem dikim için etkinlik düzenlemiyorlarmış hem de ege'nin dağlarından dikiyorlarmış dolayısı ile uygun değil. )

    edit 2: sözlük yönetiminden kim olduğu belirtilmemiş bir mailde şöyle bir cevap geldi

    'kullanıcılarımızdan para toplamayı politikamız gereği kabul etmiyoruz. bu nedenle amacı her ne kadar iyiliğe yönelmiş olsa da, para toplama gibi hassas bir konuda ekşi sözlük marka adının kullanılmasını başka kampanyalarda kötüye kullanım olasılığının ve yanlış anlaşılmaların önüne geçmek adına istemiyoruz.'

    son edit: arkadaslar herkese merhaba, son durum şöyle fongogo sitesinden yapıcaz bağışı, orman mudurlugunun hesabına gidecek toplam tutar toplanınca. site %7 kesinti yapıyor ama başka çaremiz kalmadı, onun dışında başka türlü parayı güvenilir şekilde toplama şansımız yok malesef. benim ya da baskasının ıban'ını paylasmam güvenilir olmaz gibime geldi, istemeyenler de oldu. basvuruyu yaptım bir iki gun ıcınde acılacak buradan paylasıcam ben de hemen.

    bir de sozlukten bir arkadasımız gorusmus orman mudurlugunden farklı bırılerı ile, kampanyamızdan haberleri oldugundan bahsetmısler fakat 2.000 fidan için sadece gerçek şahıs olursa levha eklenebiliyormuş, tüzel kişilikler için 10.000 adet olması gerekirmiş, 10.000 hedefini gerçekleştirmemize imkan yok gibi görünüyor ama öteki taraftan zaten sözlüğün yürüttüğü bir organizasyon değil, tüzel olmadığımızı gerçek kişiler olduğumuzu söyleyip bize yardımcı olmalarını rica edicem. ya da en kötü ihtimalle belki oylama ile bir isim belirleriz, anlamı olan doğa ile alakalı, fidanlar dikilsin de gerisi hallolur diye ümit ediyorum.
  • +2 fidanla destek olacağım kampanya.

    edit: çaylaklardan çok sayıda mesaj geliyor. başlık sahibi arkadaş mesaja kapalı. bi el atılsa iyi olur.
  • başlık sahibine, mesaj yollanamadığından ulaşamadığım, emek harcanmış kampanya. duyurulmadan evvel onca ağaç sözü alınmış, şehir içinde orman bile istenmiş, canını yediklerim ya.

    bir de çaylağım ve girilerim görünmüyor o yüzden bağırarak yazacağım kusura bakmayın.

    (caps lock:on)
    ben de katılmak istiyorum ve banka hesabını bekliyorum 6'sında burslar yatınca 1 fidan katkıda bulunacağım, güzel insan!
    (caps lock:off)

    not: burstan başka gelirim yok malesef.
  • böyle nahif bir kampanyaya +5 fidan da benden.
  • 1 fidanla destek olmak istediğim kampanya.
  • benim ve the cinnamon therapy’nin de birer fidanla dahil olmak istediğimiz kampanya.
  • annem babam kardeşim kedimiz ve kendim için 5 fidanla katılacağım kampanya.
  • +1 fidan ile destek olmak istediğim kampanya.
  • +5 fidan ile katılmak isterim.
hesabın var mı? giriş yap