• brezilya'nın güle oynaya alacağı kupadır.

    edit: brezilya'mız başını almıştır.
  • maçlardan önce çok heyecanlı olacağını bilsem ve nispeten o heyecanı alsam da, a grubundan sonra en kötü topun oynandığı grup c idi. ve arjantin lider çıktı.

    arjantin için danimarka son 16 seviyesi için zor bir kura olarak gösteriliyordu ama gördük ki danimarka'nın da avustralya'dan pek bi fazlası yokmuş. avustralya çok kolay kura ise, danimarka da kolay olacakmış.

    çeyrek finaldeki olası eşleşme de hollanda-abd galibi.

    eh, yarı finale elit bir mücadeleye çıkmadan gelecekler gibi. o aşamaya gelindikten sonrası ise allah kerim. maç önü favorisinin ağırlığının azaldığı bir platform artık orası.

    ne diyeyim, kaliteli bal.
  • rüyalarıma giren kupa.

    gece çişe kalkmadan hemen önce :) rüyamda dünya kupası isviçre maçı izliyordum ve sabastian frey oyuna giriyordu. aaaa bizim frey mi lan bu, onun adı sebastian mıydı, isviçreli miydi diye telefonu kurcalarken uyanır gibi olup banyonun yolunu tuttum.

    sabah uyanınca baktım, bizimkinin adı michael'mış. dünkü rayo vallecano hazırlık maçında da televizyona mal mal bakıyordum, fenerbahçe hiç fenerbahçe gibi gelmiyordu.

    bence buna bir dur demeli ve dünya kupası'nı bırakmalıyım :p
  • bu maçların sonunda hemen yangından mal kaçırır gibi yayına giren trt reklam kuşağında markalar küfür yemek için görünüyor herhalde. özellikle şu altınordu temalı uraz kaygılaroğlu'nun rol aldığı "petrol ofisi altınordu" reklamına ayar oluyorum. nefret ettim altınordu'dan sayelerinde. bir cengiz bir de çağlar çıktı diye abarttınız da abarttınız amk. sömürdüğünüz şey de kıçı kırık altınordu, o kadar vahim durumdayız yani!
  • turnuvada şu ana kadar dikkatimi çeken tek topçu enzo jeremias fernandez oldu. sezon sonunda kapanın elinde kalması muhtemel...
  • trt'nin leş spikerleri ve yorumcalarına maruz bırakan turnuva.
  • bugünden itibaren kağıt üstündeki favoriler kaybetmezse çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde oluyor:

    arjantin-hollanda
    ispanya-brezilya
    ingiltere-fransa
    portekiz-almanya

    çok sert. yalnız futbolun doğası gereği yaşanma ihtimalini düşük görüyorum. özellikle bu turnuvada sürpriz sonuçların sayısı bir hayli fazla.
  • bu dünya kupasındaki en güzel şey bir futbolcu sakatlandı, düştü diye oyun durdurulmuyor. hakem direkt oyna devam diyor. oyunun soğumasında ki sıkıcılaşmasındaki en büyük neden buydu.
    yalancı sahtekar futbolcular ikili mücadelede yerde kaldığı zamanlar bacağı kopmuş gibi bağırıp, ayaklarını tutarlar hakem de oyun akarken mecbur oyunu durdurup sağlık görevlilerini çağırıyordu.
    şimdi bu sahtekarlar hakem faul çalmadıysa önce bir yatıyor, bakıyor kimsenin umrunda değil takımını eksik bırakmamak için kalkıp eşek gibi koşmaya başlıyor.
    öncelik futbolcu sağlığı diye bir şey uydurdular o günden beri keyif alamaz olduk.
    faul verilince zaten sorun yok, oyun durmuş oluyor o zaman gelirse gelsin sağlıkçılar.
    umarım bu uygulama her ligde uygulanmaya başlar ve devam eder.
  • gizli favori belçika'nın gizlenerek kaybolduğu bir başka turnuva.
  • e grubunda son maçlarda japonya'nın ispanya'yı; kostarika'nın almanya'yı yenerek turnuvanın en büyük sürprizini yapmasını beklediğim turnuva.

    edit: maçlar öyle az pozisyonla bitiyor ki ancak bunu istiyorum.
hesabın var mı? giriş yap