• ileri demokrasimizde insanı kararsız bırakan seçimdir.

    isteyen hizbullah terör örgütü'nün olduğu cenabı destekleyebiliyor, onu beğenmeyenler veya ondan bunalanlar için de pkk, fetö, dhkp-c kombosu var.

    cumhuriyetimizin 100. yılında bu durumu "normalleştiren" demokrasimizin bize yaşattığı lükse bakar mısınız ya.

    ha 3. bir yol daha var ama işte durum o kadar normalleşti ki onu da dillendirdiğinizde mahalle linci yiyorsunuz. çok şükür oylar gizli. sandığa gidip kabine girdiğimizde mührü basarken mahalle baskısı yapan insanlar perdenin arkasında kayboluyor, geriye sadece vicdanımızla, ahlakımız, ilkelerimizle kalıyor. kısa süreli de olsa, çölde bir vaha gibi...

    edit: gelmiş aşağıya "kürtler terörist mi tayfa!"
    bir kere hdp kürtlerin partisi değildir, direkt pkk'nın siyasi koludur. söylemleri falan geçecem, o kısım zaten bilinen, bariz olgular. direkt sayılar üzerinden bilal'e anlatır gibi anlatacağım.

    türkiye'nin kürt nüfusu yaklaşık %20'dir. yani yaklaşık 60 milyon seçmenin 12 milyonu kürt. hdp'nin son seçimlerde aldığı oy yaklaşık 6 milyon kişi, ki bunların hepsi de kürt seçmen değil, o son aldığı %11,70'in 3-4 puanlık kısmını da yaptığı ittifaklar veya baraj sorunu yüzünden emaneten aldığı oylar oluşturuyor. yani kürtlerin %60'ından fazlası hdp'ye oy vermiyor! hdp kendini legalize etmek için pkk'nın siyasi koluyum yerine kürtlerim partisiyim veya sosyalist partiyim diye pazarlayabilir, bu hdp'nin pkk'nın siyasi kolu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. ne derlerse desinler aynı hüda-par'ın hizbullahın siyasi kolu olduğu gerçeğinin değişmemesi gibi. senelerdir hdp'nin pkk yerine halkın partisi, ülkenin partisi olması için önünde zibilyon tane fırsat vardı ama bunu tercih etmiyor.bu kendi bilecekleri iştir. ama pkk'nın siyasi kolu olan etnik milliyetçi bu parti sırf kendini legalize etmek için kendini kürtlerin partisi olarak pazarlıyor diye kürtler terörist demek değil, çünkü kürtlerin çoğu hdp'ye oy vermiyor.
    hatta size masa başında toplama çıkarma yaparak cb adayı oy oranı hesaplayanların hesaplamadığı bir şey söyleyeceğim. hdp'ye oy veren kürtlerin önemli bir miktarı da alevi kimliği yüzünden kılıçdaroğlu'na oy vermeyecek
  • bu seçim hakikatten çok ilginç. on yıllardır siyaset takip ederim parti prensiplerinin bu kadar çiğnendiği bir seçim görmedim ben. olaylara bak, yaklaşımlara da;

    - benim ayrılıkçım senin ayrılıkçıdan çok daha iyi.
    - benim siyasal islamcım senin siyasal islamcından çok daha iyi.
    - benim devrimcim ve adil düzencim var. senin neyin var?
    - benim siyasal islamcım prensip sahibi, senin siyasal islamcın dönek.

    hakikatten çok acayip ittifaklar ve savunucular silsilesi. seçim sonuçları itibariyle iki ucu boklu değnek. seçmen de bu değnek üstündeki cambaz. o boka batılacak ama. kaçarı şu an için yok gibi.
  • ortadoğu ülkelerinde herkes teröristtir… (demokrasinin olmadığı yerde aklı arama)
  • erdoğan ve kılıçdaroğlu ikilisinin türk milletini ve türk siyasetini içine soktuğu cenderedir. resmen hangi terör örgütü daha az zararlı seçimi yapacağız.

    edit: damlamış yine bütün kürtlere terörist mi diyorsunuz diyenler. ulan akp hırsız diyoruz. bütün akp seçmeni hırsız mı oluyor?
  • yıllarca soros, fetö, pkk, el nusra ve hizbullah ile işbirliği yapanlar, bugün bundan bahsedemez!..
  • bir tarafta pkk, dhpk-c, fetö sempatizanları; diğer tarafta hizbullah, ibda-c, fetö sempatizanları olduğu için pek de itiraz edemediğim tespit.

    hatta iki tarafta da zamanında ışid'e ses çıkartmayan insanlar olduğunu da hatırlatmak lazım.
hesabın var mı? giriş yap