• "yeni" kelimesi başlığa sığmadı diye teselli bulmaya çalışın ama acı gerçek değişmiyor, büyüme durdu:
    https://www.wsj.com/…-from-267-000-in-2022-adbd8a61

    (bkz: it bitince bunca orta yaşlı ne yapacak sorunsalı)
    yapılan araştırmalara göre başlığı okuyup içeriği okumayanların hepsi işsiz kalacak pazarda don satacak.

    yazılımcılar için yolun sonu göründü, iki loop yazdı yalı aldı dönemi kapanıyor. abd'de üniversiteler yılda bu sektöre 100k mezun veriyor ama sadece önceki yılların üzerine sadece 700 yeni pozisyon açılmış, yani 2022'de 260000 ama 2023'te 260700 pozisyon açılmış.

    eh normal, elon musk twitter personelinin %85'ini işten çıkarıp sistemleri aynen işletmeye hatta üstüne yeni ürünler geliştirmeye sorunsuz devam etmeyi başarınca bu kadar çok if-else'çiye ihtiyaç olmadığına herkes aydı.

    aşağıda görüyorum ki birileri arama yapıpı binlerce iş ilanı görmüş. onun sebebi şu, şirketler büyük işten çıkarmalar yaptı ve bu pozisyonları tekrar dolduruyor ama önceki yıla göre artış sadece 700 ve arkadan senede 100k insan geliyor.

    bir diğer sebebi de fake ilanlar.

    edit: öff yanlış tercüme diye ağlayıp durmayın, başlıkta "yeni" kelimesine yer kalmadı bir zahmet başlığı geçip haber içeriğini okuyun. neden bu kadar zorlandınız ki? kimse işe sadece 700 kişi alındı demiyor.

    tamam türkçe daha net olabilirdi belki ama olay şu: küçülen sektörlerde bile yeni iş ilanı olur, biri bir şirketten çıkar diğerine geçer yerini doldurmak için ilan açılır. bankalar şube kapatırken bile bol bol şube personeli ilanına çıkabilir. önemli olan sektördeki toplam ilan sayısının büyüyüp büyümediği. it için büyümemiş, sadece 700 yeni pozisyon açılmış önceki yıla kıyasla.

    hala anlamadıysanız: (bkz: #160475693)
  • 700 it abd icin cok az bir rakam, daha buyuk rakamlara ulasmasini, abd de daha cok itler olmasini, ortaligin itten gecilmemesini dort gozle beklemekteyiz.
  • buna inanan insan öncelikle gidip tedavi olsun. herhangi bir dilde search yaptığınız an 1000'in üzerinde ilanla karşılaşıyorsunuz şuan bile. şuan sırf "reactjs" yazdığım an, sadece linkedinde 40 küsur bin ilan görüyorum. hani nodejs, .net, python falan yazmadım bile.

    ha ama siz kendinizi daha mutlu hissedecekseniz; aynen it sektörü bitti. yazılımcılar taş yiyor. iyi ki işletme ve hukuk okumuşsunuz, bu sayede it ciler gibi sürünmüyorsunuz.
  • 700 ilan değil, önceki yıla göre 700 fazla açılmış. 2022 de 267.000 ilan açılmış.
    kıt ingilizce ile bu kadar oluyor demek ki.
  • yapay zeka çıktı it işleri bittiye inanan çevresindeki bilgisayar okur yazarlığını kontrol etsin. fiyat düşebilir türkiye için fiyat zaten düşüktü.
  • kapat kapat ceyran yaptı.
  • bu ingilizce ile yarın gel k-9 olarak işe başla
  • ingilizce anlamak neydi, ingilizce anlamak emekti.

    (bkz: it employment grew by just 700 jobs)
  • iti, köpeği, pozisyonu boşver de, balon patladı patlayacak.
    (bkz: dotcom bubble)
  • off yine bir spekülasyon başlık. ulan sadece metanın bile 700den fazla ilanı vardır.

    2022ye göre 700 kişi artmış sadece onu diyor. 267000 pozisyon varmış 2022de.
hesabın var mı? giriş yap