• süper ligin 6. hafta karşılaşmasıdır. saat 20.00'de oynanacaktır.
  • vida, alex, nkodou, topal, necip ve umut kesin olarak yok. rosier ve welinton dönecek dedi sergen hoca. bu şartlar altında son rotasyonda başımıza gelenleri düşününce söyle bir 11 ile başlarız muhtemelen.

    ersin
    rosier welinton montero ridvan
    josef salih pjanic
    ghezzal bats larin

    umarım başka sakatlık yaşamadan kazasız belasız çıkarız maçtan.
  • beşiktaş’ımın 2 veya 3 farklı kazanacağım bir başka maç. adana demirspor’u çok severim ama maalesef istenilen düzeyde değiller. beşiktaş yorgun ve yaralı olacak, ancak maçın iç sahada olması büyük şans. defans arkasına atılan toplar ile fişi çekeriz. ghezzal başka bir gol, bir asist totemini yapalım gene. golü bilmem ama asisti mevcut bu maçta eğer ilk 11 başlarsa.
  • abi bu fikstürü kim yaptı? böyle salaklık olmaz. avrupa kupaları olmayan tek hafta arasına da lig maçı mı koydunuz? neden 20 takım diye ısrar ettiniz, 18 takımla mis gibi gidiyorduk. zaten takımlarımız alışık değil 3 günde bir maç yapmaya, tam dinlenme ve sakatların iyileşme haftasında cumartesi salı maç yaptırmak nedir?

    beşiktaş'ın kamp kadrosu 19 kişi, bir dünya eksik var. demirspor geçen hafta ilk galibiyetini almış. bu maç için ana arzumuz yeni bir sakatlık olmadan maçı tamamlamak. 80. dakikada gelen golle 1-0 kazansak da olur. yeter ki yeni bir sakatlık vermeden 3-4 kilit oyuncumuzu zemine kurban vermeden şu maçı geride bırakalım..
  • beşiktaş-adana demirspor maçı
    şartlar 10-0'lık rekoru kırmak için çok uygun
    umarım beşiktaş fark biraz açılınca top çevirip dinleneyim demez, zira böyle rekor fırsatları her zaman geçmez ele
  • kamp kadrosuna göre rosier ve wellinton dönüyor. bu güzel haber. kötü haber ise zeminimizin halen boktan oluşu. nereye gitsek zaten boktan bir zemin var ama şu zemine bağlı sakatlıklar çok can sıkıcı. mesela ben yorgunluktan dolayı sakatlık olacağından o kadar korkmuyorum ama zeminden daha çok korkuyorum. umarım kimse sakatlanmaz, 1 hafta sonra ajax maçı varken 6 eksiğimiz var ki hepsi 11 oyuncusu diyebiliriz.

    ilk 11 içinse;

    kalede tahminim yine mert olacak, sonraki lig ve avrupa maçında ersin'e formayı geri vereceğini düşünüyorum sergen'in. ayrıca kapanan takımlara karşı ayağı düzgün bir kaleci ufak da olsa bir fark yaratabilir.

    defansta muhtemelen rosier dinlendiği için sağ kanatta kendisini görürüz, göbek wellinton ve montero, sol kanat benim isteğim larin ile uyumundan dolayı rıdvan.

    orta sahada zaten souza 6, bu sefer can'ı 8 numarada görmeyi istiyorum, ek olarak pjanic'i de ilk 11 başlatabilir bu sefer.

    ileri üçlü ise ghezzal larin ve batsman olur diye tahmin ediyorum. beşiktaş antalya maçının aksine ilk yarıdan işi bitirip larin -> kenan değişikliğini yapar, belki atiba'yı bile savunmaya alabilir (stoperde geçen maç iyidi) veya souza'yı biraz dinlendirmek için atiba'yı souza ile değiştirebilir. benim aslında bu maç tek isteğim salih yerine can'ın oynaması. ek olarak duruma göre ghezzal -> töre ve hatta batsman -> güven değişiklikleri olabilir. güven sol kanada geçip kenan'ı forvete atabilir sergen hoca.

    sahada olmasını istediğim 11: (kaleciyi hiç değiştirmek istemiyorum mesela)

    ersin / rosier - wellinton - montero - rıdvan / souza - can - pjanic / ghezzal - larin - batsman

    tahminen sergen hoca'nın çıkartacağı 11:

    mert / rosier - wellinton - montero - nsakala / souza - salih - pjanic / kenan - ghezzal - batsman

    kamp kadromuz: https://twitter.com/…us/1439888439000936452/photo/1

    başarılar beşiktaş'ım.

    (bkz: güç seninle olsun)
  • cuma günkü altay maçıyla beraber düşünmemiz gereken mücadele. 3 günde bir maç oynuyoruz ve sakatlardan başımız belada. bu açıdan kadroyu oyuncuların durumuna göre kuracaktir hoca.

    tahminim josef ve pjanic bu iki maçtan birinde dinlenecektir ayrı ayrı.

    sakatlık olmasın da skor gelir bir şekilde.
  • beşktaş eksiklerine rağmen bahane üretmeden çok iyi oynamaya çalışıyor. ads geçen maç aldığı galibiyetle bir nebze olsun moral kazandı. çekişmeli bir maç olacak gibi. iki takıma da başarılar dileriz.
  • ligin ilk haftalarında mıy mıy takılan federasyonun avrupa maçları olan kulüplerin durumunu bile bile sıkışık fikstüre sokup 3 günde bir maça soktuğu 3 büyüklerden beşiktaş'ın daha teri soğumadan oynamak zorunda kalacağı müsabaka.

    avrupalı bu tarz 3 günde bir maçlar daha alışık ama bizim sorunumuz kervanı yolda düzmeye çalışmak. bu ligin kaç takımdan oluşacağı, kaç hafta süreceği ligin başından belli mi? belli.

    o halde 6. haftaya kadar bu maç fikstürlerinin çoktan ayarlanması gerekiyordu. tamam futbolcuların işi bu, 3 günde bir maç trafiği de kazanması lazım profesyonelim diyen futbolcuların ama niye şimdiye dek fikstürü ayarlamadın diye tff'ye sormazlar mı?

    yine de beşiktaş sıkışık fikstürde gs-fb'den çok daha avantajlı zira henüz ikisinde de büyük sistemsel sorunlar devam ediyor. beşiktaş'ın kadrosu yeni transferlere rağmen oturmuş durumda, bu da belirli bir sisteminin olmasından ve sisteme teknik direktörünün sadakatinden kaynaklanıyor.

    g.saray için çözüm yolu gözükmüyor zira ligin başından beri de, avrupa maçlarında da aynı sistemsizliğin içinde debeleniyor ve giren çıkan oyunculardan bağımsız olarak sistemsizliğin getirdiği kaos ikliminde gözleri bağlı şekilde hem de karanlıkta yol almaya çalışıyor. tribünler patlayıncaya kadar da terim'in sistemsiz kaotik futbolu aynen devam edecek. g.saray'da terim genç bir takım oluşturup geçen seneki yaşlılar heyetinin sistemini yani sistemsizliğini oynatıyor. dahası, kendisi öne sürdüğü sistemde kendisi dahi ısrar etmiyor ve ilk kriz anında sığındığı adamlar babel, ömer bayram. sakat olmasa arda'yı da alacaktı, hepimiz biliyoruz, değil mi? gençliğe yatırım yapıp 90 dakika oynamasına izin vermediğin morutan'a değil babel'e sığınıyorsan zaten ne sistem arayışında ciddisindir ne de bir sistem oturtmaya çalışıyorsundur.

    f.bahçe çok iyi bir anlayışla başladı ama gelen ilk yenilgi teknik adamın üzerindeki baskıyı artırdı. uçlarda yaşayan bir ülke olarak almanya'daki fenerbahçe ile 3 gün sonraki başakşehir maçının aynı düzeyde olmasını bekliyor taraftar. kadro genişse o da olur ancak henüz oturmamış bir sistem, oturmamış bir 11 varken bu tepkiler için henüz çok erken. kaldı ki fenerbahçe g.saray'dan farklı olarak bir sistem oluşturma peşinde ve en azından bu çaba biraz daha sabır gösterilmesini hak ediyor.

    özetle beşiktaş 3 büyükten giren-çıkan bazında en az etkilenecek takım olduğundan ve kadro kalitesi nedeniyle bu sene çok büyük düşüş yaşamadıkça başaltı takımlardan yenilgi almayacağından daha avantajlı geçecek bu sıkışık fikstürü. kadro kalitesi lig için fazlasıyla yeterli ve avrupada da özellikle yabancı oyuncular kendilerini bir tık daha fazla zorluyorlar. lig-avrupa-lig üçgeninde göreceli düşüşler yaşansa da kaliteli ayakları ile adana demirspordan da altay-sivas'tan da ağır basıyor. bu üç maçtan birinde bile beraberlik şaşırtıcı olur.

    fenerbahçe'de pareira'ya sabır gösterilmeyecekse sisteminde ısrarcı olamayacağından geçmiş senelerdeki istikrarsız fenerbahçe'yi görebiliriz. sabır gösterilir ve kadro, sistem ile 11'in oturmasına izin verilirse ligin 2 şampiyonluk adayından biridir fenerbahçe.

    g.sarayım içinse umut dahi besleyemiyorum. zira umut etmek için değişim gerek. terim'de o değişimi görebileceğimizi hiç sanmıyorum. şu an g.saray ligin 9. sırasında ise oynanan bu "şeyin" eseridir, ocak'ta ya da mayıs'ta farklı olarak en fazla 4. oluruz gibi. 20 milyona kadro yıkıp gençlerle yola çıkıyorsan dakika doksanda luyindama'nın rakip ceza sahasında mucize golü aramasından çok daha fazla bir futbola ihtiyaç var.
  • ads'yi rize karşısında statta izledim. beşiktaş'a zorluk çıkaracak bir oyunları yok, en az 4-5 haftaya ve iyi bir orta sahaya ihtiyaçları var.

    bir de ads taraftarının deplasman yapamaması çok kötü. vodafone park stadına gelmelerini çok isterdim, beraber güzel günler göreceğiz marşını söylemek süper olurdu.
hesabın var mı? giriş yap