• kendilerine yöneltilen ''kaynak nerede'' ve benzeri sorulara yönelik selin sayek böke'nin bugün bir tv programında yaptığı açıklamalardır:
    https://www.youtube.com/watch?v=7vjdpbqapus

    *öncelikle; ilk 100 günde gerçekleştirilecek tek finansal vaadin emekliye çift maaş ikramiye olacağını söylemiş. yani diğer vaatler zaman içerisinde, 4 yıllık bir programda gerçekleşecek. yani kaynak olayının aslında abartıldığı gibi 150 milyar tl olmadığını, o çıkartılan hesabın 4 yıllık bir süreç için geçerli olduğunu söylüyor.

    *emekliye çift maaş ikramiye için yaklaşık 20 milyarlık bir kaynak ihtiyacı olduğunu söylemiş. bunun da bütçe dışı fonların tekrardan bütçe içine alınması yoluyla (şu anda 35 milyar lira civarında bir gelir, 17 milyar harcama var imiş; yani 18 milyar lira kaynak elde edebiliyoruz diyor ) sağlanabileceğini söyledi. (bütçe dışı fon aslında 5018 sayılı kanuna göre olmaması gereken bi şey, ancak siyasi amaçlarla oluşturulmuş bir fon sistemi)

    *kayıtdışını tekrar kayıt altına alabilmek için daha iyi bi teşvik sistemi oluşturulacağını ve denetimlerin daha iyi yapılacağını söylüyor (şu anda, yani 2015 yılında pek fazla denetim yapılmadığını da söylüyor)

    *asgari ücretleri bilerek arttıracaklarını; ücret artışından çekinmediklerini hatta tam aksine desteklediklerini söylüyor. neden diyince de; ücret artışının normalde beklendiği gibi işsizlik artışına çok fazla yol açmadığını, ama tam aksine verimlilik artışına neden olduğunu söylüyor, yapılan araştırmalara bakılınca.

    *tüm bunların ötesinde ise, chp'nin asıl hedefinin üretim dönüşümü olduğunu ve bu sayede şu anda %3 civarında seyreden büyüme oranını uzun vadede %6 civarına çıkartabileceğini söylemiş. bu sayede de aslında sürekli sorulan ''kaynak yaratma'' sorununun daha da kolay çözüleceğini söylemiş.

    *taşeron işçi konusunda yapacakları düzenlemenin devlete ekstra bir maliyet çıkartmayacağını söylüyor.

    *vergi sisteminde de değişikliğe gideceklerini söylüyor bu da şu nedenle; doğrudan vergilerin - dolaylı vergilere oranının olması gerekenden düşük olması. bunun düzeltileceğini, ancak bunu uzun vadede gerçekleştirebileceklerini söyledi.

    *merkez bankası-hükümet&rte kavgasının çok anlamsız olduğunu söylüyor, bunun güveni zedelediğini söylemiş.

    *kemal derviş'le irtibat halinde çalıştıklarını söylüyor, programı da o şekilde hazırlamışlar.

    *türkiye'ye üretim bazlı fdi(yabancı doğrudan yatırım) çekmeleri gerektiğini, bu nedenle de ab ile ilişkileri muhakkak düzeltmek gerektiğini söylüyor. tabii bu durumun tek taraflı olmadığını, yani hem türkiye'den hem de ab tarafından kaynaklanan sorunlar olduğunu kabul ediyor.

    *yasal takibe düşmüş ve dar gelirli olan kişilerin borçlarının düzenleneceğini söylüyor. yani o herkesin kredi borcu silinecek goygoyu abartıldığı gibi bi durum değil.

    *öyle bir ihtimal olduğu takdirde chp-akp koalisyonunun üstünü tamamen çizmediklerini de söyledi.
  • kayıtdışı 100 milyar liranın, kayıt altına alınması ile ekonomik kalkınmaya hızlı bir giriş yapılmasının sağlanabileceğinin söylendiğidir.
hesabın var mı? giriş yap