• editleme: (bkz: #67033619)

    özet: annesini uyarırken, jandarma'dan 'şiddet' gibi bir iftira'ya uğramama neden olmuştur.

    olay saat 3 civarında, kütahya-afyonkarahisar karayolundaki jandarma kimlik kontrolünde yaşanmıştır. 15 temmuz olaylarından beri yapılan bu kontrollerden gittikçe rahatsız olmam bir yana, bursa-antalya otobüsünde 30 kişiyi rahatsız eden bir çocuğun annesinin uyarılması yerine uyaran yolcuyu (ki o da maalesef benim) suçlu sayan zihniyeti ve anlayışı hem aptalca buluyor, hem de kınıyorum.

    yine de (istemeden bile olsa) o çocuğun annesini ağlattığım ve bu kimlik kontrolünü birkaç dakika daha uzattığım için başta (iki hafta önce dayı olmuş biri olarak) o anne olmak üzere, otobüsteki herkesten ve jandarma'dan özür dilerim.

    bu konuda jandarma ve otobüs görevlileri ile anlaştığımdan dolayı da otobüsten çıkarılıp herhangi bir karakolun nezarethanesine yollanmadım, yani halen seferdeyim. yine de bu konuda (en azından varacağım yere ulaştıktan sonra) ilgili birimlere ifade vermekten çekinmeyeceğim.
  • bebekliğini yapan bebektir. uzun yolculuklarda bebekler olabilir ve bu bebeklerin ağlaması da son derece doğaldır, içinizden küfretseniz de kızsanız da yapabileceğiniz bir şey yoktur. annesini uyarmanın da duruma hiçbir faydası olmaz, aksine aptalca bir gerginlik çıkarıp üstüne bir de anneyi ağlatacaksınız ardından da haksız bulununca bunu kınayacaksınız.
    (bkz: hem suçlu hem güçlü)
  • soktumu otobüslerine binerken hiç bebek olabileceği ve yanıma kulaklık alayım ve dinleyebileceğim türden müzikler edineyim demek aklınıza gelmiyor değilmi ?

    alt tarafı bursa - antalya gidiyorsun.
    10 saat falandı sanırım otobüsle.
    gece 3 te bunu yazdığına göre gece yolculuğu yapıyorsun , uykun vardır muhakkak. tak kulaklığı kulağına sevdiğin tarzda aç müziğini dinleye dinleye uyu gitsin.
    değermi o anneye yaşattığın sinir strese ? elindemi bebeğin ağlaması ?

    yok ama efendi hazretlerinin götü kaşıntılarda. neymiş efendim bebeğin annesinin uyarılması gerekiyormuş annede ağlamış mış. napsın lan bebeğin ağzına bantmı çeksin ? yokmuydu o bebeğin babası vs. erkek akrabası senin ağzını yüzünü kırıp bırakacak acaba ?
    gerçi diğer erkek yolcularda senin gibi ayrı yavşakki onlarda sana ses çıkarmamış.

    bursa-antalya dediğine göre bursa'dan olma ihtimalin nedir ?
    yok şundan soruyorum ben bursa'dayım paslaşsak ya bi senle olmamı ?
  • neden böyle bir başlık açılmış ki? ne bekliyorsun? bebeğin buraya gelip nasıl anname kızarsın sen diye atar yapmasını mı bekliyorsun? yoksa kardeş kusura bakma biraz ağladık ama geçti diye bir açıklama mı yapacak?
  • bir keresinde bana tam tersi olmuştu. işte bebek ağlıyordu, annesi bak amca kızıyor sana diye beni göstermişti. ben de bir şey olmaz çocuktur falan diyip geçmiştim. bunların ne zaman, ne için ağlayacağı belli olmuyor ki uyardığında sussunlar.
  • toplu taşımada gidiyorsan çekeceksin arkadaşım. ağlayan bebekle alakalı anneyi uyarmak nedir? anne sallamıyor muydu çocuğun ağlamasını? bebek ağlarken dışarıda börtü böcek ağaç falan mı izliyordu da bu kadın, uyarma ihtiyacı hissettin? bir de kınıyorsun. ben de seni kınıyorum. hele hele böyle bir şeyi burada açıp bundan prim yapmaya çalışmanı da şiddetle kınıyorum. bebektir ağlar. sen yetişkin olup bunu idrak edecek seviyeye geleydin.
    tanım: huzursuzlanmış bebektir. basınç olmuştur kulaklarında. durmadan sarsılma, çok insanın olduğu bir ortamda bulunmaktan dolayı strese girmiş olabilir. gece olduğundan bebekler de geceleri belirli periyotlarda uyandığından dolayı o periyotlardan birine girmiş olabilir. rahatsız olması, uzun yolculukta ya ağlarsa diye stres yapmış olan annesinin huzursuzluğunu hissettiğinden ağlıyor olabilir. bebek lan bu bebek.
  • benimde oğlum var birçok uçak seyahati yaptık 1 kere dahi bağırtmadım, ağlatmadım. elimden geldiğince gönlünü hoş tuttumki kimseyi rahatsız etmesin. rahatsız olan biri olduysa da s...mde değil.manyaklık parayla değil ne de olsa!
  • simdiden yazin yapacagimiz yolculuklari dusunuyorum. zaten bebegin sorumlulugu ve baskalarina verecek oldugu rahatsizlik yuzunden icten ice mahcup olan anneye boyle bir tavir da yapiliyor ise gercekten ayip olmus. napalim sokaga mi atalim bebegi?

    (bkz: baba olunca anlarsin)
    (bkz: anne olunca anlarsin)
  • pazar gunu sofya-stockholm yolculugu yaptim. toplam ucus suresi 3,30 dk civari idi. ucus 2 saat ertelendi, 1 yasinda kizim ve 3 yasinda oglum var. kizim biraz rahatsizdi 2 saat erteleme ve 3,3 saat yolculuk sirasinde neredeyse hep agladi. 1 allahin kulu gelip "chicagolu mutsuz punk" davari gibi bu cocuk neden agliyor diye sormadi.aksine cocukla ilgilendiler, guldurmeye, oynamaya calistilar. bu durumlarda okuz olmayin, yardimci olmaya calisin.
hesabın var mı? giriş yap