• dar gelirliye destek paketinin ayrıntıları belli oldu.

    6 milyona yakın vatandaşın yaklaşık 30 milyar lira tutarındaki icralık borcu tasfiye edilecek. elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynanlanan borçları devlet üstlenecek.

    kaynak
  • ''siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk.''

    seçim olmasa dar gelirli akıllarına bile gelmeyecek kendilerini ve yandaşlarını beslemekten.

    işsizliğe çözüm bulun, enflasyonu düşürün, insanca yaşamaya yetecek ücretler verin. açlık sınırının altında değil! bunları yaparsanız zaten insanların dar bir geliri ve borcu olmayacak

    t: bir seçim yatırımı
  • tam anlamıyla bir seçim rüşveti.

    "buna göre, 5 milyona yakın ailenin 2 bin liraya kadar olan borcu icradan düşecek."

    2biner liralık kömür makarna almak yerine senin benim paramla borçlarını siliyorlar. yazık.
  • tum populist rejimler(sagcı,solcu) ulkeleri felakete surukler. o borcları yaparken dusunmeyenlerin parasını
    herkes ödeyecek.
  • sosyolojik deney

    borçlu olmak biraz tedbirsizlik biraz da terbiyesizliktir. etrafımdan gördüğüm kadarıyla bu insanlar hesapsız yaşarlar ve borçlarını hiç düşünmezler. inanın hastalık veya başka bir nedenle borcu olanlar çoktan borcunu ödemişlerdir.

    şimdi devlet kalkıyor bunların borcunu kapatıyor. devlet kendince doğru bişi yapıyor. devlet uzaktan baktığı mahallenin sukun olmasını ister.

    o tedbirsizliği şimdi yeniden tedbirli komşu ödeyecek.
  • bu “geçen seçimde” chp nin vaatleri arasındaydı. bankalar tarafından, icralık ve tahsil edielemeyen borçlar, bir takım tahsilatçı şirketlere çok ucuza satılıyor. bunun amacı bilançolarını kötü gösteren bad deptleri silmek,

    bir tür alacak hurdacısı bu adamlar. hani bir tek fatura ödenmedi diye bütün sülalenize mesaj atan veya tehdit eden avukatlar onlar.

    chp seçilirse o borçları satın alacağını duyurmuştu, çünkü o aracı şirketlere bu borçlar toplam tutarın %5 i gibi bir rakama satılıyor. söylenildiği gibi değil.

    yukarıdaki hali ile güzel. istisnası şu : hükümet bu borcu %100 değerle satın alacaksa, o zaman işte fakire yardım etmiyor, vergi verenin paralarını peşkeş çekiyor demektir. yani %5 üzerindeki her rakam vatandaşa ödetiliyor.

    %5 hatırladığım bir oran kesin emin değilim ama çok yakın olmalı.
  • kılıçdaroğlu'nun elektrik zammı geri alınmazsa faturamı ödemiyorum demesi sonrası gerçekleşmiş pakettir. kılıçdaroğlu araba almayın çağrısı da yapmıştı arabalarda ötv indirimi yakındır.

    seçim çok mu yaklaştı acaba. hadi reis elektronik aletlerlerde ve otomotivde de ötv'yi indiriver kılıçdaroğlu'nun araba almayın söylemini terse düşür de görelim. tabi o zaman da kılıçdaroğlu'nun ötv'yi düşüreceğiz vaadini gerçekleştirmiş olursun yine kılıçdaroğlu'na puan yazar.

    (bkz: 24 ağustos 2022 kemal kılıçdaroğlu videosu)
    (bkz: zam geri çekilmezse elektrik faturamı ödemeyeceğim)
  • paketin ikinci ayağını ise takibi varlık yönetim şirketleri tarafından yapılan icradaki borçlar oluşturacak.
    bir milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet üstlenecek.
    ne diyelim yatsınlar kalksinlar (bkz: kemal kılıçdaroğlu) na teşekkür etsinler
    bay kemal'in bugünkü videosu
    edit: link eklendi
  • senin, benim vergilerimle yapılacak olandır. havadan para gelmiyor sonuçta.
    tanım : bizim paramızla bizim borçlarımızın ödenmesi
  • bu zamana kadar ülkeden kaçmaya karşıydım. ama bu gerçekleşirse, gençlere tavsiyem arkanıza bile bakmayın. bu hayatı başkaları için değil, kendiniz için yaşayın.
hesabın var mı? giriş yap